sarin007 píše:
No myslim si, že oproti obyč žárovce rozhodně rozdíl, minimálně ty potkávačky svítí sakra víc než běžná žárovka. Jen nevím, jestli ta pravá strana nesvítí trochu moc vysoko a směrem nahoru, z obrázku se těžko posuzuje, jak vysoko svítí, ale přijde mi, že bude oslňovat

Dálkový to je trochu typický, ani u Tucsona nedokáží dálkový svítit zcela jasně do středu - tam vzniká tmavší místo, ale to je dáno parabolou (i původní obyč žárovky to měli). Myslim si, že dnešní malá dálková světýlka (paraboly) na autech mají své limity. Ale každopádně to dosvítí dál než obyč žárovky a dost na to, aby člověk viděl na cestu a mohl včas reagovat na případný překážky.
sarin007 Máš pravdu že je to neskutočný rozdiel . Iba ta staršia optika (myslím clona projektora) mala niekdy iný tvar ako tie súčasne v Tucsone atd.. preto staršie modely majú pravú stranu vyššie nasvietenu ako je dnes štandardom u dnešných aut . (pozri moje foto na 5. strane ) občas ma to štve že dopravné značky "svietia" neskutočne ale bohužiaľ auto musí dožiť z pôvodnými svetlami . Hoc v pravej zatáčke to svieti vyššie ako u nových aut

.Preto máš pocit podľa tvojich svetiel že to je vysoko ale nič sa nadá robiť konštrukcia a tvar tienenia v projektore svetla starších modelov sa nedá ovplyvniť

Jedine sklon svetla a ten by mal každý vodič upravovať podľa zaťaženia ak nieje automatické .O koľko komplikácii by bolo na cestách menej ak vidíš niečo skôr ako na poslednú chvíľku, ktorá možno rozhoduje o živote a ... Preto je dobre lepšie vidieť aby sme došli vždy do cieľa