Imobilizér

Osvětlení, signalizace, audio, pojistky.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
ruPin
*

Imobilizér

Příspěvek od ruPin »

Dneska jsem zkoušel rezervní klíče a nefungoval imobilizér.
Klíče jsem dřív normálně používal, ale protože už byla vymačkaná tlačítka, vyměnil jsem asi před rokem obal a začal používal druhé.
Po výměně obalu klíček normálně fungoval, odemykal/zamykal a auto šlo normálně nastartovat.
Teď DO pracuje normálně, ale po zatrčení klíčku do zapalování bliká kontrolka imobilizéru a motor samozřejmě nenaskočí. Vyndání baterky z klíčku nepomůže.
Nemá někdo nápad, jak ho aktivovat bez nutnosti navštívit servis?
Hyundai ix35 2.0 CRDi 100 kW 2013
Citroen C3 1.1 44 kW 2007
Reklama

mozecek

Re: Imobilizér

Příspěvek od mozecek »

sice rikas ze auto startovalo, nicmene mozna jsi tesne predtim zkusil i puvodni klic a imobilizer byl chvili neaktivni - protoze si myslim ze jsi zapomnel tehda vymenit i samotny imobilizer klice :roll: .. u VW je to kapsle o velikosti zrnka ryze, u hyundai je to zradnej kousek cernyho plastu

https://www.youtube.com/watch?v=8tUowgZ8eSw

cca od casu 1:55 ho vytahuje

urcite bych to zkontroloval a doufej ze si to nevyhodil [-o< ](*,)
i30 kombi family smart 1.5 DPI 2023 engine red
ex. VW Golf V 1.6 MPI 75kW trendline, Škoda Superb II 2.0 TDI 103kW DSG ambition, Škoda Felicia 1.3 MPI 50kW
ivan
Moderátor

Příspěvek od ivan »

Tady immo funguje samostatně bez dakoveho centralu ,bud ti vypadl chip z kliče nebo pokud máš jiny klič a to vidim,nenačetl jej,tak chyba bude ,že ti nečte čtecí kroužek na zapalování ,třeba zaject do servisu na diag a prověřit klíče jestli jej vidí jednotka vidí,pokud ne znovu naprogramovat občas se stava ,že se to vymaže,zkus ještě odpojit auto baterii na 20 minut a nech auto v klidu. Pak ji připoj a vem ten první klíč a jen otoč na kontrolky zapalovani nestartuj co se bude dít, možná se chytí :!: víc neporadím :?
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
ruPin
*

Příspěvek od ruPin »

Díky mozečkovi!! =D>
Klíč jsem asi instinktivně nevyhodil a podle videa vyměnil imobilizér. Už to funguje. Na videu na youtube, podle kterého jsem obal měnil, nic dalšího nepřehazovali.
Ještě před výměnou jsem zkoušel potvrdit teorii o použití klíče bez imobilizéru po "autorizovaném" klíči a nepovedlo se. Ale naopak se mi stalo, že po použití klíče bez imobilizéru mi "autorizovaný" klíč neodblokoval imobilizér v autě. Takže na teorii asi něco bude.
Ještě jednou díky za pomoc. :D/
Hyundai ix35 2.0 CRDi 100 kW 2013
Citroen C3 1.1 44 kW 2007
Odpovědět

Zpět na „ix35 Elektronika“