Andy182 píše:Meggie007 píše:Gratuluji a preji plno pohodovych kilometru !
Mam stejny motor a musim rict, ze se jim povedl. Klape jako kazdy naftak o tom zadna, ale utlumit se jim to podarilo vcelku uspesne, jede pekne a spotreba je vyborna. Pokud budes mit lehkou nohu, tak pod 5 litru neni vubec zadny problem

Ja mam prumerku 6,12L, ale auto mam jako dusevni relax a zabavu, takze si uzivam

Neni to zadny zavodak, ale pohnout se umi a hlavne krasne drzi, coz je pro me priorita ( podvozku se sklanim, sportovni lepidlo to samozrejme neni, ale i s nasim republikovym tankodromem si poradi velmi dobre ).
Tak at to dobre jezdi a zadne mušky na vychytavani preji!
Klepanie prekryje hlasnejšia hudba

(dúfam, že rezonanciu výplne dverí pri silnejších basách z prvej generácie minimalizovali

), to prežijem. Doteraz som jazdil len na benzínoch, jediné diesle boli firemné autá, tie klepú ako traktory, ale to bude aj tým zaobchádzaním. No ja ani nemám možnosť moc sa naháňať, diaľnice využívam minimálne a na okreskách idem max. 100km/h na tacho, tak dúfam že sa mi podarí dostať aj pod tých 5 ako vravíš

. Akú naftu tankuješ? niečo obyčajné, alebo aditivované palivá (je cítiť rozdiel v ťahu/prejaví sa to na spotrebe?)?
A vďaka

Ahoj, auti poznalo akorat OMV a ted su presel na Benzinu. Na OMV jsem daval aditiva, vsechno v pohode, akorat su mel pocit, ze to jede cim dal tim hur ( i s premivou naftou OMV ). Zkusil jsem Benzinu - bez aditiv a premiovou naftu Verva diesel a nemuzu si ztezovat. Auto lita o poznani lepe a spotreba sla dolu o 0,5 L, takze neco v tom asi bude (otestovano na cca 4000km a je to porad lepsi a lepsi ).
Na klepani jsem si uz zvyknul, jak se zahreje, tak to clovek "skoro" nepozna

Pojezdil su par stovek km s II generaci I30-ky jak s 1.6 CVVT, tak s GDI a to je jina liga, krasne tiche, clovek o tom nema ani tuseni skoro ( musim ale podotkout, ze GDI melo najeto 350km a CVVT melo dokonce jen 17km, takze pianko styl

) - zajizdel su to jako svoje, nejsu prase. Tudiz ani nemuzu rict, jak to zni ve vyssich otackach pac vic jak 3000ot su tomu nedal, ale obe auta jela krasne kultivovane.
Jinak jizdni styl brzda-plyn nevedu, okresky 100-110km, mesto striktne podle predpisu ( jenom na vypadovkach, kde nejsou zadne krizovatky ci prechody to je trosku vice

a dalnice, hold tam su dost casto ( v 140km tacho to bere 5,4 L cca, ale vzhledem k inteligenci nekterych spoluobcanu clovek musi casto pribrzdit a pak zase rozjezd a to dost pridava, ale to je jasne ). Jinak dalnice 140 az 159km tacho, jak je potreba ( v nekterych usecich me do praveho pruhu nikdo nedostane a pak musim pridat, abych nebrzdil provoz )

Velke rychlosti me moc nelakaji, spis technicke casti a tak kazdou zatacku rezu na max a posouvam si limity ( Michelin rules

) Drzim se hesla "svizne a bezpecne" a zatim dobre, ted klepu.