My sme boli posledný septembrový (zářijový) týždeň s dcérou na Sardínii a užili sme si - aj prostrednie, aj more (aj keĎ sa v druhej polovici mesiaca aj tam výrazne ochladilo, ešte malo stále cca 22 stupňov). Na letisku som si požičal malú Pandu (Fiat) - tiež hybrid ako môj Tusík, až na to že to bol litrový trojválček s manuálom

- Panda2.jpg (102.9 KiB) Zobrazeno 897 x
Ale najazdili sme za týždeň po ostrove vyše 700 km, pozreli nejaké pamiakty, užili si aj more a dcéra si aj zajazdila na koni (spoznal som tam českú majiteľku ranča, ktorá na Sardínii žije už dvadsať rokov

)

- Sard1.jpg (112.06 KiB) Zobrazeno 897 x

- Sard2.jpg (402.4 KiB) Zobrazeno 897 x

- Sard3.jpg (440.66 KiB) Zobrazeno 897 x

- Sard4.jpg (263.29 KiB) Zobrazeno 897 x
Tankoval som raz na dialnici za 2,01 €/l benzínu, v meste (Alghero) bol koncom septembra benzín za 1,78 € (nafta za 1,70). Majú štvorprúdovky s označením diaľnica od západu na východ a od severu (Sassari) na juh (Cagliari), no sú to skôr len rýchlostné cesty na väčšinou s maximálkou 90 km/h, pár km aj 110 km/h). Ale za rýchlosť tam asi pokuty nechodia, lebo na 50ke sa jazdí 80, a na 80ke sto až 110. No a na rýchlostných cestách som pri 120 km predbiehal výnimočne, to jasom bol častejšie predbiehaný... Ale pohoda... blinkre sa používajú ako v Taliansku skôr výnimočne (ani na kruháčoch a sem tam nejaký pako ani pro odbáčaní do ľava...)