První nový příspěvek je na straně 5, kopíruju ho i sem:
Nexus píše:Vzhledem k tomu, že se nám rozjela výměna politických názorů v mnohých jiných vláknech, tak asi nebude naškodu založit jedno, které se bude věnovat přímo ní
zároveň protím aby někdo přesunul příspěvky z vlákna ceny PHM
a abych nějak navázal, tak souhlas s donaldem. Monarchie formálně existují a fungují, ale jakou moc monarcha ještě má? Byla mu omezena na minimum, z důvodu bezpečnosti všech. Když vládne jeden, snadno se to zvrhne ve vládu tyrana, což je jedna z nejhorších možných situací... To jsou ale všechno záležitosti, které tady již byly. Svoboda jednotlivce nikoli, vždy to bylo dřít na někoho (ať už to byl zlý nebo hodný král, církev nebo dnešní politická verbeš ) a proč zůstávat u toho stejného? Každý pokrok vyžaduje nějakou změnu a o tu si dav musí říct a né čekat že to přijde samo, nebo že nemá smysl něco chtít a ta svoboda jednotlivce se zrušením byrokracie by byl obrovský přínos pro nás všechny, stačí se nad tím zamyslet a dojde k tomu snad každý zdravý jedinec že to tak je, že si pan Mach nevymýšlí kraviny a je to seriozní člověk s konzistentníma názorama což podotýkám je velmi důležité
Prosím držme diskuzi v akademické rovině, argumentujme pro své názory věcně, navrhujme jak stávající situaci napravit a proč si myslíme že naše metody budou fungovat, a především respektujme, že ostatní mohou mít názor z mnoha legitimních důvodů jiný než my. Kdo mi z toho bude dělat novinky nebo idnes, toho nemilosrdně smažu!
Přijde-li někomu nějaký příspěvek ofenzivní, pomyslně si před něj přidejte "Mohu se mýlit, ale můj osobní názor na věc je ..."
A nyní už pokračuji svými řečmi z listopadu 2011...
Mě třeba vůbec nevadí, že někdo umí vydělávat milióny, třeba i na blbosti lidí, protože jsem zastáncem zcela volného trhu, minimálních regulací a toho, že každý by se měl umět rozhodnout, co je pro něj nejlepší. Ku*evsky mi ale vadí to, že u nás je politický potenciál, systém, který umožňuje tomuto člověku vydělávat tak, že stát nejprve všem vydělávajícím vezme peníze na daních, a pak všem zákonem de facto nařídí ty jeho břečky tankovat.Nexus píše:birkof: zrovna jsem to chtěl napsat a Tringi mě předběhl. Je to jenom o tom, že někdo z toho má šílené prachy. Ale jedna z věcí, o kterých se nemluví je fakt, že na výrobu 1l bionafty se spotřebuje 1l nafty normální. Což ekologii zcela maximálně prospívá
A mohl bych pokračovat dál. Všichni víme že problémem je lobbing a korupce. Vidíme jak rok co rok vznikají nové policejní útvary, nové úřady, na boj s korupcí, ale ti nikdy nic nezjistí, protože samotní úředníci jsou problém. Nemůžu teď dohledat referenční článek z idnesu, ale víte který JEDINÝ úřad byl letos zrušen? Byl to úřad speciálně vytvořený proto, aby zmapoval, označil a zajistil zrušení nepotřebných úřadů. Přitom třeba provoz úřadu pro výběr nemorální dědické daně stojí ročně dvakrát tolik, co se vybere na dědické dani, a prostým zrušením by ušetřili jak lidé tak stát. Rušení úřadů a boj s korupcí mají všechny strany v programu, málokterá už má v programu napsáno jak bych to chtěla dělat. ČSSD, ODS, TOP09 i VV to mají v programu, a nikdo ani brvou nehnul (musím ale uznat že na obecních úrovních je to lepší); ale bez ohledu na stranu, jako prodejné štětky opět a znova nedodrželi ani jeden bod svého programu a lidi je přesto opět a znova dokola volí, snad protože slibují stále dokola něco, přičemž i lehce retardovaní vidí, že posledních deset let dělají přesný opak. Štve mě to hodně, ještě víc mě to mrzí, protože to tady u nás mám rád, a chtěl bych aby se to zlepšilo a dělám pro to co můžu. A pak slyším od piva jen nadávání nebo rezignace případně kombinaci obojího a říkám si, že máme nakonec jen takovou vládu, jakou si zasloužíme.