el. vysouvací anténa
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
Re: el. vysouvací anténa
možná zkusim tu univerzální motorickou, na netu toho je dost, v cenách už od 500Kč...
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
- Reklama
tak jsem koupil tu univerzální motorickou anténu. Supr je, že velikostí i tvarem je prakticky stejná jako ten originál co je v Hyundai. Co mě potěšilo ještě více je to, že ty dva černé plastové šikmé úchyty na karoserii od Hyundai přesně padnou ta nu náhradní anténu, dokonce sedí i závit. Jediná úprava je ta, že spodní držák od origo anteny přesně nepasuje, ale stačí do něj vyvrtat jeden otvor a tím úpravy končí, když pominu naletování konektoru, vypujčený z origo anteny.
Na fotu vlevo origo antena už bez teleskopu, vpravo univerzální antena v zasunutém stavu. Ten spodní držák už jsem vyřešil, na fotu je ještě na origo anténě. Dnes už jen naletuji konektor a dám to do auta. Barvy kabelů pravděpodobně: černý na černý, červený na žlutý a modrý na zelený.
Na fotu vlevo origo antena už bez teleskopu, vpravo univerzální antena v zasunutém stavu. Ten spodní držák už jsem vyřešil, na fotu je ještě na origo anténě. Dnes už jen naletuji konektor a dám to do auta. Barvy kabelů pravděpodobně: černý na černý, červený na žlutý a modrý na zelený.
- Přílohy
-
- anteny.JPG
- (218.91 KiB) Staženo 909 x
-
- **
- Kontaktovat uživatele:
na netu se to pohybuje různě, od těch 500 až po 1500 za nějaké pochromované tuningové.. Na Slovensku dokonce za 1800Sk. V Brně měli tuhle skladem na prodejně za 480Kč...No nekup to, za ty prachy. Na vrakáči ti antenu hyundai pod 1000Kč neprodaj a nová od Hyundai stojí prej 3500,-..
Koupil jsem to zde http://www.tipa.eu/cz/produkt/14470023- ... va-am-21m/
Koupil jsem to zde http://www.tipa.eu/cz/produkt/14470023- ... va-am-21m/
tak anténa úspěšně namontována. Problém byl jen ve správném zapojení těch káblů. Origo anténa má kabely označené barvami: černá, žlutá a zelená (černá je kostra, žlutej je plus 12V na pohon motorku a zelený je plus 12V od radia). Neorigo koupená anténa má kebely označené barvami: černá, červená a modrá. Logicky jsem dal černý na nčerný, žlutý na červený a modrý na zelený. Naletoval jsem to na vypujčený konektor od origo anteny. Antena nejela. Tak jsem zkoumal a pak jsem si všimnul, že barvy kabelů se po průchodu konektorem mění krom zeleného vodiče. Tedy ze žlutého se stává černý a z černého žlutý. Takže to chtělo jen obrátit polaritu, stejně jako při zapojení xenonových výbojek...
Snad se to někomu bude hodit. Od poruchy origo anteny uběhly dva dny a je to zase ok, jsem nečekal, že to tak rychle vyřešim za tak málo peněz
Snad se to někomu bude hodit. Od poruchy origo anteny uběhly dva dny a je to zase ok, jsem nečekal, že to tak rychle vyřešim za tak málo peněz
- black_sheep
- Moderátor
a jak beha ta antena, je to stejny jak origo? neni hlucna nebo nepreskakuje? uz mam vyplnenou objednavku, jen to potvrdit. ta cena je luxusni, vygooglil jsem nejake kolem 800,- a psal jsem jestli bude pasovat a neodpovedeli mi. takze na ne kaslu a asi vezmu tuhletu, levnejsi.
I ❤ cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
- black_sheep
- Moderátor
tak uz me to nebavilo cekat. objednal jsem tu stejnou jak mirpie
I ❤ cars
dostal jsem se na net až teď, trochu jsem cestoval po republice. Ta antena je ok, hlučná mi přijde stejně a nic nepřeskakuje. Vyjíždění i zajíždění je ok, přijde mi i rychlejší než origo. Jen princip uvnitř je asi o něco jiný, protože po dosažení obou krajních poloh motorek ještě asi 2s běží a pak se vypne. Ale žádné přeskakování, jen to 2s vrčí, jako by se antena ještě vysouvala. Asi je tam čidlo na odpor a jak se zvýší, vypne proud, nevim. Kamarád na Celice to má stejně a to má antenu origo, asi fakt jen jiný princip.
Kdybys něco potřeboval ohledně montáže, dej vědět. Ale jak jsem psal výše. Plastové šikmé "podložky" na karoserii pasujou z origo anteny. Spodní držák z origo anteny chce upravit jen vyvrtáním otvoru dle nové anteny. Konektor vem z origo anteny a naletuj na neorigo antenu v barvách: žlutý na černý, černý na červený a zelený na modrý.
Kdybys něco potřeboval ohledně montáže, dej vědět. Ale jak jsem psal výše. Plastové šikmé "podložky" na karoserii pasujou z origo anteny. Spodní držák z origo anteny chce upravit jen vyvrtáním otvoru dle nové anteny. Konektor vem z origo anteny a naletuj na neorigo antenu v barvách: žlutý na černý, černý na červený a zelený na modrý.
- black_sheep
- Moderátor
diky moc za super rady - jsem na to zvedavej
ja uz prave ze nemel original a zdalo se mi ze vrci dost nahlas. obcas jsem videl auta jak krasne bezhlucne zajela antena - tak me to uz sr.. tu moju antenu ev. prodam, ona bezi jen preskakovala tak jsem to nejak misto serizeni otocil a beha opacne viz sekce prodam a nebo SZ... mam ted takovy gumovy proutek od VW heh ale vyhoda je, ze v mycce muzes poslouhat radio aniz by ses musel o nej bat
ja uz prave ze nemel original a zdalo se mi ze vrci dost nahlas. obcas jsem videl auta jak krasne bezhlucne zajela antena - tak me to uz sr.. tu moju antenu ev. prodam, ona bezi jen preskakovala tak jsem to nejak misto serizeni otocil a beha opacne viz sekce prodam a nebo SZ... mam ted takovy gumovy proutek od VW heh ale vyhoda je, ze v mycce muzes poslouhat radio aniz by ses musel o nej bat
I ❤ cars
- black_sheep
- Moderátor
tak uz jsem ji taky rozchodil je poooomala, pomalejsi nez ta co jsem tam mel, ale zato naprosto tichonka. a taky zvlastni je ze zmlkne jak dojede, nevrci 2sec jak tobe. mozna tak 1/2 sec kdyz zajede, ale naopak ne-e.
jo a taky bacha na to pripojeni - u me fungovalo CERNY - CERNY (kostra), ZELENY - MODRY (+ 12V od radia), ZLUTY - CERVENY (+12V baterie). tedy ta prvni mirpieho varianta, naopak tak jak to funguje jemu, to nefungovalo zase me. naky divny..
jo a taky bacha na to pripojeni - u me fungovalo CERNY - CERNY (kostra), ZELENY - MODRY (+ 12V od radia), ZLUTY - CERVENY (+12V baterie). tedy ta prvni mirpieho varianta, naopak tak jak to funguje jemu, to nefungovalo zase me. naky divny..
I ❤ cars
fakt divný, protože u mě je anténa nepatrně hlučnější, ale zase rychlejší než origo. A zapojení mám obráceně....Fakt nechápu, přitom máme stejný antény... . No hlavně, že to jede.
- black_sheep
- Moderátor
to neni mozny, a nebo - nebyla ta tvoje originalka rozbita a vyjizdela vubec? pac tissi uz to fak nejde. ale zase si dava docela nacas nez vyjede/zajede. fakt je to asi jak se polaci vyspi! )mirpie píše:fakt divný, protože u mě je anténa nepatrně hlučnější, ale zase rychlejší než origo. A zapojení mám obráceně....Fakt nechápu, přitom máme stejný antény... . No hlavně, že to jede.
I ❤ cars
moje origo antena krásně jezdila, pomaleji, ale zato potišejc
- black_sheep
- Moderátor
tak vse je relativni - zalezi na uhlu pohledu. dneska jsme si domu privezli lantricku 99tku a ma jeste original antenu. je neuveritelne ticha - skoro bez zvuku a mozna o neco pomalejsi nez ta polska co mam ted na coupe. takze vse je relativni. ja jsem predtim mel nejako neoriginal, ktera je tedy JESTE hlucnejsi nez tahle polska, ale navic JESTE rychlejsi tim se vysvetluje to, ze oba mame to same ale kazdej to vnimal jinak
I ❤ cars
no, tak jsem to psal, že origo antena mi přišla tišší, ale pomalejší