Ostrekovač čelného skla
Moderátoři: frawd, Moderátoři
Ostrekovač čelného skla
Pred jazdou som dolial kvapalinu do nádržky ostrekovača, lebo pri poslednej jazde sa mi zdalo, že "dochádza".
Vyrazil som na cestu, po pár kilometroch začalo mrholiť a tak som skúsil ostriekať predné sklo. Ostreklo to sklo len trochu a po viacerých zopnutiach už vôbec. Po nazretí pod kapotu som našiel poškodenú hadičku k predným tryskám (asi to bola kuna...). Zadný ostrekovač pracuje bez problémov. Po zopnutí predného motorček vôbec nepočuť... Podľa manuálu má byť poistka predných stieračov na panely v kabíne niekde pri ľavom kolene vodiča - ale neviem ho tam nájsť. V rozpise poistka motorčeka ostrekovača nie je.
Je motorček čelného ostrekovača na nádržke s kvapalinou?
Ako sa dostať k tým poistkám, motorčeku ostrekovača?
Vyrazil som na cestu, po pár kilometroch začalo mrholiť a tak som skúsil ostriekať predné sklo. Ostreklo to sklo len trochu a po viacerých zopnutiach už vôbec. Po nazretí pod kapotu som našiel poškodenú hadičku k predným tryskám (asi to bola kuna...). Zadný ostrekovač pracuje bez problémov. Po zopnutí predného motorček vôbec nepočuť... Podľa manuálu má byť poistka predných stieračov na panely v kabíne niekde pri ľavom kolene vodiča - ale neviem ho tam nájsť. V rozpise poistka motorčeka ostrekovača nie je.
Je motorček čelného ostrekovača na nádržke s kvapalinou?
Ako sa dostať k tým poistkám, motorčeku ostrekovača?
iX20 1,6i Style
Ford Fiesta 1,4 TDi
Ford Fiesta 1,4 TDi
- Reklama
Re: Ostrekovač čelného skla
Ešte dodám že sa nezopnú ani stierače (pritiahnutie páčky k sebe...).
iX20 1,6i Style
Ford Fiesta 1,4 TDi
Ford Fiesta 1,4 TDi
Bohužel ti nepomůžu,ale abych tomuto předešel tak jsem dnes instaloval plašičku na hlodavce a další podobnou havěť.
IX20 1.4 CVVT Tricolor
No našiel som len niečo o I20: http://bazar.automedik.cz/AMD0558779464/hyundai/i20
Ak je to v IX20 to samé, poistka na motorček bude asi tá istá na čelné aj zadné sklo.
To by znamenalo buď
Ak je to v IX20 to samé, poistka na motorček bude asi tá istá na čelné aj zadné sklo.
To by znamenalo buď
- prerušený vodič pre ostrekovanie čelného skla,
vadný motorček (vinutie pre čelné sklo) alebo
vadný spínač na páčke...
iX20 1,6i Style
Ford Fiesta 1,4 TDi
Ford Fiesta 1,4 TDi
Myslím, že vadný motorček môžeš vylúčiť, ostrek dopredu a dozadu sa zvyčajne rieši opačnými otáčkami motorčeka, takže ak ide zadny.....
Accent 94 .... 1998-2003
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Favorit 135 ,Favorit 136
Škoda 100, Škoda 100
i 30 COMFORT 1,4 continental silver 2007 (predaný)
Accent LC 2004
Suzuki Vitara 2WD
alarm.ba@gmail.com
Jak otevřeš kapotu tak v pravo by měla být pruchodka do torpeda a doní vede svazek,podívej se jestli ta kunda si nepohrala i sním
Prodej levných autodílů.
vďaka za tipy, ak je ostrek riešený reverzom, tak naozaj ostáva v podozrení káblový zväzok a spínač...
Len čo bude trochu času pozriem sa na to a samozrejme dám vedieť ako som pokročil.
Len čo bude trochu času pozriem sa na to a samozrejme dám vedieť ako som pokročil.
iX20 1,6i Style
Ford Fiesta 1,4 TDi
Ford Fiesta 1,4 TDi
jestli je dělaný reverzem tak k motorku vedou pouze 2 dráty, takže pak je problém jenom a pouze v přepínači neee ??? (když na jednu stranu vrčí a na druhou ne)
odesláno z křesla u televize
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
K poistkám som sa dostal, len som sa bál tak silno rvať krycí plast vľavo pod volantom...
Poistky boli OK. K motorčeku idú 3 vodiče plus, kostra a riadenie smeru ( motorček má relé, ktoré prepína smer).
Tak som tipoval to relé a spínač... Objednal som sa na opravu do servisu a tam potvrdili, že je vadný spínač ostrekovania. Teraz čakám kým ho dodajú a pôjdem na výmenu.
Poistky boli OK. K motorčeku idú 3 vodiče plus, kostra a riadenie smeru ( motorček má relé, ktoré prepína smer).
Tak som tipoval to relé a spínač... Objednal som sa na opravu do servisu a tam potvrdili, že je vadný spínač ostrekovania. Teraz čakám kým ho dodajú a pôjdem na výmenu.
iX20 1,6i Style
Ford Fiesta 1,4 TDi
Ford Fiesta 1,4 TDi
když už sme u těch ostřikovačů (stěračů)
Front and Rear Washer Motor1. With the washer motor connected to the reservoir tank, fill the reservoir tank with water.
Before filling the reservoir tank with water, check the filter for foreign material or contamination. if necessary, clean the filter.
2. Connect positive (+) battery cables to terminal 1 and negative (-) battery cables to terminal 2 respectively.
3. Check that the motor operates normally and the washer motor runs and water sprays from the front nozzles.
4. If they are abnormal, replace the washer motor.
[Front & Rear Washer]
1. Ground
2. Windshield washer (+)
3. Rear washer (+)
Front and Rear Washer Motor1. With the washer motor connected to the reservoir tank, fill the reservoir tank with water.
Before filling the reservoir tank with water, check the filter for foreign material or contamination. if necessary, clean the filter.
2. Connect positive (+) battery cables to terminal 1 and negative (-) battery cables to terminal 2 respectively.
3. Check that the motor operates normally and the washer motor runs and water sprays from the front nozzles.
4. If they are abnormal, replace the washer motor.
[Front & Rear Washer]
1. Ground
2. Windshield washer (+)
3. Rear washer (+)
- Přílohy
-
- b.jpg (4.46 KiB) Zobrazeno 5911 x
-
- a.jpg (9.58 KiB) Zobrazeno 5911 x
Naposledy upravil(a) mmv dne 09 lis 2014, 00:08, celkem upraveno 1 x.
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
...
- Přílohy
-
- 1.jpg (169.75 KiB) Zobrazeno 5912 x
-
- 2.jpg (133.39 KiB) Zobrazeno 5912 x
-
- 3.jpg (101.59 KiB) Zobrazeno 5912 x
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
ix20 1,4 MPI LPG 5/2012
Dnes mi v servise vymenili spínač ostrekovča.
iX20 1,6i Style
Ford Fiesta 1,4 TDi
Ford Fiesta 1,4 TDi