oprava zadných lemů

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...

Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři

Odpovědět
Mates

oprava zadných lemů

Příspěvek od Mates »

Potřebuju si opravit puchýřky na zadních lemech a nevím jak přesně postupovat a co na to použít. Jestli někdo může poradit tak bych byl rád. Hlavně to potřebuju dost podrobně.
Hyundai i30 Trikolor 1,4 s paketem plus a černou metalízou 6/2011
Hyundai Accent 1,3 12V 62 kW 2004/3 prodán
Hyundai Lantra combi GLS 1,6 16V r.v.96 Sněhurka je prodaná.
Reklama

Hanz

Příspěvek od Hanz »

No já na puchýřky používám dva nehty, který tlakem proti sobě toto nechtěné rozdrtí a sajrajt vymačknou :lol: :lol: :lol: Občas je dobré akci pro neúspěch opakovat! :lol: :lol: :lol: Jinak použij podle rozsahu skelný papír (šmirgl, woé), kterým odstraníš narušení materiál až do zdravému (nedá se s tím sekat, musíš šoupat sem a tam na území, který chceš očistit), potom základovku a na ní lak (opět bouchání pikslou o auto nepomůže, musíš to otevřít a nejlépe pistolkou stříknout! Bacha na to - pokud je něco z toho ve spreji, tak stříknout z tohoto spreje a nepřelévat!) :lol: :lol: :lol: :lol: Pokud je rána hlebšího rozsahu, vyrovnej to před základovkou tmelem. Mates, jsi chytrej kluk, tak přemejšlej a neblbni! Likvidátor syrový flákoty svaříš a tohle ti musim radit .... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hanz
Huňáč Accent 1,3 12V
Fšecko je časově totálně v řiti...........
Topek2
**

Příspěvek od Topek2 »

tak tuhle proceduru mám Matesi zazebou,jak píšeš puchýřky na lemu :bol: se ve skutečnosti ukázali jako díra v lemu.Na straně u víčka nádrže se nachází totiž nešťastné propojení tří plechů,tak jako u fordů a dalších...Taky jsem pláoval povrchovou úpravu před lakem,ale musel se lem vyřezat po kouskách a vyměnit.Možná je k mání koupě celého lemu,ale to nevím ,volil jsem tuto rychlejší leč dočasnou variantu.Jestli je to tvé opravdu jen povrch laku a barvy(já to zkusil píchnout jehlou),stačí to ošetřit a nechat udělat zástřik někde u šikovného lakýry.Mají na to různé spreje a přípravky,aby to nešlo dál.Měl sem dřív taky bílé auto,je to jak pěst na oko co? :lol:

na to retušování maličkostí je co jsem slyšel nějaká firma ve Velebudicích,dělají škrábance a tak,mě auto oběhl někdo dvakrát dokola hřebíkem(asi),to už zaretušovat nešlo :wink:
LANTRA 1.8-beast in korea 25*5*10 + --odpočívej v pokoji
Hanz

Příspěvek od Hanz »

No vidíš, Matýsku, Topek2 ti to písnul přímo ze svejch zkušeností. Šikovnej kluk a ty víš co a jak... :wink:
Hanz
Huňáč Accent 1,3 12V
Fšecko je časově totálně v řiti...........
Zicar

Příspěvek od Zicar »

Ahoj to same sem resil cca před 14 dny. Měl jsem take jenom lehké puchýřky na zadních lemech.Řešil jsem to tak, že jsem to brousil a brousil dokud nezmizela kompletně všechna rez.Očistil-odmastil a natřel základovkou.Po zaschnuti jsem si vzal kus novin a papírovou izolacku a kompletně jsem si oblepil celý blatník, nechal jsem koukat cca 1 mm na blatníku.A pak jsem to nastříkal sprejem co se používa na dutiny aut a na stříkaní spodku.Je to takový gumoasfalt, nebo neco na té bázi.Po zaschnutí jsem sundal noviny zkontroloval dílo a hotovo.Práce cca na 0,5 dne.
Kdyz budes chctit poslat foto jak to vypada neni problem.AHOJ
ryba

Příspěvek od ryba »

udelal jsem kdysi totez co zicar, ale cpal jsem ten sprej primo na kov. A to byla chyba, mel jsem to vzit jeste zakladkou. No co, cekam e to znova :)
Lantra 93/1,5 8v, slouzila dobre, bud ji zeme lehka. Nyni mondeo 2,0i
Zicar

Příspěvek od Zicar »

Tu opravu nesmis podcenit jinak to je ztrata času, opravdu musiš všechnu rez odstranit i když tu rez překriješ tmelem nebo základovkou tak to počase zase vyleze a je to škoda práce a materiálu.
Mates

Příspěvek od Mates »

Jo díky za rady. Taky jsem to propychoval a skrz to není. Takže vybrousit, použít odrezovač, stříknout základem a po zaschnutí barvou. A co použít plnič v kombinaci se zakladem???
4 Topek 2: nemůžeš někde zjistit která fyrma to dělá???
Hyundai i30 Trikolor 1,4 s paketem plus a černou metalízou 6/2011
Hyundai Accent 1,3 12V 62 kW 2004/3 prodán
Hyundai Lantra combi GLS 1,6 16V r.v.96 Sněhurka je prodaná.
Odpovědět

Zpět na „Lantra - Interiér a exteriér“