Klima - manuál , nebo automatiku ?
Moderátoři: 89majlo96, Moderátoři
Re: Klima - manuál , nebo automatiku ?
Klima funguje též jako vymražovačka vzduchu, zbaví vzduch části vlhkosti. Takže pokud pojedeš v silném dešti, kdy je všude "prádelna", zamlží se ti totálně skla. Je to věc rosného bodu vzduchu.
Máš 2 možnosti:
- bez kompresoru klimy zadat vyšší teplotu a smažit se
- nebo zapnout komplet klimu (Auto + AC) a mít nastaveno svých příjemných 22 - 23C.
Máš 2 možnosti:
- bez kompresoru klimy zadat vyšší teplotu a smažit se
- nebo zapnout komplet klimu (Auto + AC) a mít nastaveno svých příjemných 22 - 23C.
4) 2/2020: Mazda 6 Revolution 2,0i s manuálem
3) 9/2015: Toyota Corolla
2) Už nemám, ale byla a stále je dobrá, protože byla ještě z Ulsanu: I30 1,6 CVVT Comfort, Champaigne Silver na 16" Alu od 9/2007
1) Asi 6 aut...
2) Už nemám, ale byla a stále je dobrá, protože byla ještě z Ulsanu: I30 1,6 CVVT Comfort, Champaigne Silver na 16" Alu od 9/2007
1) Asi 6 aut...
- Reklama
Caute, len chcem napisat, ze som rad, ze niektory pisete ze si davate 24 stupnov na klime. Ja som bol zo svagrovho BMWcka zvyknuty na 22-23 stupnov, a vtedy uz bolo naozaj celkom teplo. Lenze sa mi zda, ze pri Hyundai musim dat 24, aby som sa citil prijemne a bol som trochu rozpacity ze tam davam tak "vela" stupnov. Kazdopadne som rad, ze ste poniektory potvrdili, ze 24 je fajn
Hyundai Elantra, 1.6i Premium, 94kW, Marina Blue (2016)
Hyundai i30cw, 1.6CVVT Style, 92kW, Continental Silver (2009)
Hyundai i30cw, 1.6CVVT Style, 92kW, Continental Silver (2009)
V manuálu píší něco o odmlžovací funkci a pokud jsem to dobře pochopil, kompresor se může sepnout i bez potřeby chladit. Zřejmě řídící jednotka klimatizace tuto situaci vyhodnotí dle vnitřní a vnější teploty a vnitřní vlhkosti. Tato funkce jde nějakejma vícehmatama vypnout. Ale nejsem si jist zdali jsem byl dostatečné pozorný a chápavý čtenář .
Naposledy upravil(a) SKV dne 14 kvě 2009, 14:25, celkem upraveno 1 x.
i30 1.6i CVVT COMFORT, ESP, MOONLIGHT BLUE, CZ 2009
mas pravdu, jde. Resilo se to tu, ale kde Si nemuzu vzpomenoutSKV píše:Tato funkce jde nějakejma vícehmatama vypnout.Tudy píše:
i30 1.4 + kn, 12/2007
Mrkni do návodu do sekce klimatizace.laufas píše:mas pravdu, jde. Resilo se to tu, ale kde Si nemuzu vzpomenoutSKV píše:Tato funkce jde nějakejma vícehmatama vypnout.Tudy píše:
laufas a SKV: udajne to lze jen u nejakych urcitych modelu. Nevim, zda se samospnuti klimy resilo v i30, ale v tematu o novem Accentu stoprocentne. Mne se tu Elantry zatim nepodarilo, zkusim projet manual (v nemcine), treba se mi to taky jednou povede. Co si pamatuju, jednalo se o nekolika nasbnem stisknuti tlacitka A/C (tusim 5x rychle za sebou), pricemz foukani melo byt nastaveno na okno.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Mam ho az o 2 patra niz v garaziSKV píše:
Mrkni do návodu do sekce klimatizace.
Co tam pisou? Ten figl o vypnuti?
edit: No, mam na mysli neco jak pise Hardcam
i30 1.4 + kn, 12/2007
Tak jsem o nasel, jeste je tam jedno podobne tema:
https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... 98&start=0
https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... 98&start=0
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Dobre
Trochu jsem to procital a k cemu je to vlastne dobry vypnout? Je to urcite v tom vlakne, ale mne se to nechce lustit
Trochu jsem to procital a k cemu je to vlastne dobry vypnout? Je to urcite v tom vlakne, ale mne se to nechce lustit
i30 1.4 + kn, 12/2007
laufas: no, neco malo je napsany na predchozi strance. Pro me by to mlo vyhodu v tom, ze i treba ve 140km/h bych si mohl polohy vetraku prepinat jak chci a nemusel bych auto zatezovat sepnutim klimy. Ale urcite se najdou i jine vyhody.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Je to na straně 4/87:
- klíček do polohy ON
- zvolte funkci vyhřívání oken (dle mého odmlžování předního skla)
- držte stisknuté A/C a současně stisknete tlačítko (vnitřní okruh) minimálně 5krát během 3 sekund.
Mělo by párkrát probliknout A/C a funkce by měla být zrušena.
Musím potom prozkoumat co to vlastně dělá.
- klíček do polohy ON
- zvolte funkci vyhřívání oken (dle mého odmlžování předního skla)
- držte stisknuté A/C a současně stisknete tlačítko (vnitřní okruh) minimálně 5krát během 3 sekund.
Mělo by párkrát probliknout A/C a funkce by měla být zrušena.
Musím potom prozkoumat co to vlastně dělá.
Koukam do manualu a zjistil jsem, ze na prednim okne je u Elantry fotosenzor. Ale jen k verzi s autoklimou a pozna, ky je potreba ofukovat sklo.
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Neviem ako ostatni co uz mali auto v zime , ale ja som automatiku klimy vobec cez zimu nepouzil. Ci uz k chladeniu alebo ohrevu. V zime sa mi to zdalo dost nefunkcne . mozno ze to bolo iba u mna, alebo to ostatni neskusali.shwaara píše:jj, taky mi to v servisu rekli, ze ve vysokych otackach (5-6000) by mi zapnuti klimy mohlo udelat problemy. Proto ji poustim jen pri ustalene jizde. Kdyz vim, ze budu potrebovat vykon, klimu vypnu
btw. kdyz budu mit autoklimu a v zime si nastavim 23°, tak mi to bude zvysovat spotrebu a snizovat vykon jako kdyz chladim, nebo to bude mit stejny parametry jako kdybych si zapnul bezny topeni? Mam predsudek, ze kdyz sviti tl. A/C, mam nizsi vykon a vyssi spotrebu
Ale v principe ked nastavis auto tak si riadiaca jednotka sama stanovi cez ktore otvory bude fukat vzduch. No a aby sa ti nemlzilo predne okno treba, aby po pociatocnom odmlzeni stale fukal nejaky vzduch aj tam. Bohuzial pri funkcii auto bud nefuka vobec alebo v nedostatocnom mnozstve (nezistoval som to tak dopodrobna). To ma za nasledok ze sa predne sklo zacne opatovne mlzit.
Vo vo vo votomtoje: V zimě (pokud je méně než jen kolem nuly) je vzduch sušší, stačí jen topení a okno se odmlží. Tak to taky používám. Ale pokud je plískanice, nebo v létě "prádelna" od deště, je třeba mít zaplé i AC.zello píše: Neviem ako ostatni co uz mali auto v zime , ale ja som automatiku klimy vobec cez zimu nepouzil. Ci uz k chladeniu alebo ohrevu. V zime sa mi to zdalo dost nefunkcne . mozno ze to bolo iba u mna, alebo to ostatni neskusali.
Ale v principe ked nastavis auto tak si riadiaca jednotka sama stanovi cez ktore otvory bude fukat vzduch. No a aby sa ti nemlzilo predne okno treba, aby po pociatocnom odmlzeni stale fukal nejaky vzduch aj tam. Bohuzial pri funkcii auto bud nefuka vobec alebo v nedostatocnom mnozstve (nezistoval som to tak dopodrobna). To ma za nasledok ze sa predne sklo zacne opatovne mlzit.
Proto považuji automatické připnutí AC při foukání jen na sklo na rozdíl od předešlých za výhodu. Vypnout se dá přece kdykoli (to AC)
4) 2/2020: Mazda 6 Revolution 2,0i s manuálem
1) Asi 6 aut...
1) Asi 6 aut...
Lidi,taky se mi to stalo v i20,chci fouknout na přední sklo,
protože se mi to v autě mlžilo a manuální klima se automaticky zapla.
Tak jsem čuměl,pak jsem to zkusil někdy později a už se mi klima nezapla,
tak si myslím,jestli to nedělá to čidlo,co je vpředu u okna,a netýká se to vlhkosti.
protože se mi to v autě mlžilo a manuální klima se automaticky zapla.
Tak jsem čuměl,pak jsem to zkusil někdy později a už se mi klima nezapla,
tak si myslím,jestli to nedělá to čidlo,co je vpředu u okna,a netýká se to vlhkosti.
Hyundai I20,1.4/74 kw comfort,dark grey-od 18.3.09