Centrál - návod jak nato

Osvětlení, signalizace, audio, pojistky.

Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři

Odpovědět
Damian
**
Kontaktovat uživatele:

Re: Centrál - návod jak nato

Příspěvek od Damian »

myšák 80 píše:nene, myslím to dálkový.
Impuls by to mělo dávat takovej, jakej připojíš na žlutej+žlutočernej, a na kufr by měl být výstup + červenočerný, a mínus růžový :D/
aspoň teda podle mýho návodu k maxicaru 686
V návodu mám tuhle variantu taky, problém je v tom, že z dálkáče neleze červenočerný kabel....takže tohle ne-e. Navíc když jsem zkusil měnit polaritu na žlutých, vyhazuje to pojistky. Ten návod bude asi univerzální k více typům.
Každopádně jedno relátko.....a kufr už funguje na dálku :D/
Lantra 1,8GT 93kW, rok 94
Reklama

Damian
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Damian »

Tak už to funguje kompletně a nemá chybu... =D>

Dal jsem tam to ovládání dojezdů, které už jsem tu zmiňoval (http://www.cz-autodoplnky.cz/29,modul-a ... 86b-4.html), je to moc hezky řešený. Jednak dává možnost výběru polarity na výstupu, a druhak mě celkem potěšilo, že to zavírá jedno okno po druhém, přičemž pořadí jednotlivých oken si určujete při připojování sami. Navíc se mi to vešlo pod tapicírung dveří řidiče, za to jsem hodně rád. Ani jsem nemusel protahovat dráty dovnitř do auta. Všechno je k dispozici v řidičových dveřích. Stálý proud od otevírání kufru, kostra a spínaný proud od ovládání oken, signál od centrálu přímo od kabeláže k servu....no a kam lépe připojit jednotlivá okna, než právě k ovládacímu panelu ve dveřích....
Funguje to skvěle.
Jinak ještě poznámka k dálkovému s vystřelovacím klíčem. Taky už jsem ho tu zmiňoval (http://www.ialarmy.cz/57,dalkove-ovlada ... i-men.html). Mají k tomu planžety snad na všechna běžná auta, :hyu: umí starý i nový typ, v ovladači je i prostor pro čip (ten není obsažen, ale není problém ho sehnat). Připojil jsem i otevírání kufru. Musel jsem přes relé, protože konkrétně u mojí dálky nejde nastavit výstupní signál pro volný výstup na "+". Ale ve finále to chodí skvěle.
Takže pokud se to někomu hodí, vřele doporučuju jak oba výrobky, tak samotnou firmu UNIVEX, což je provozovatel tohoto e-shopu. Zásilka odeslána následující pracovní den po objednání a další den dorazila. Vyzkoušeno ve dvou případech, z toho jednou platba předem, podruhé na dobírku. Navíc jsem s nimi řešil i nějaké technické detaily, které mě zajímaly než DO koupím. Komunikace bez chyby, byli fakt ochotní poradit, nebyl problém s tím, že si prodejce došel pro jeden kus do skladu a řešil se mnou vše konkrétně.

No a kdyby byla potřeba nějaká rada ohledně montáže, není problém. Nebo v Praze můžu pomoct i osobně.
Aleš

Příspěvek od Aleš »

=D>
To je dobré vědět. Vystřelovací klíč je v plánu a nad dojezdem oken jsem chvíli taky uvažoval. Takže když to funguje bez problému, nejni co řešit a půjdu do toho časem taky
ROVER 75 2.5 V6 r.v.2000
Bylo:
:hyu: Hyundai Lantra kombi 1.6 GL benzín, 84 kW, r.v. 97 :hyu:
Seat Cordoba 1.6 r.v. 97
Renault 19 1.6 r.v. 96
Fiat Uno
Škoda 105
Damian
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Damian »

Pár fotek pro zajímavost:
Přílohy
klic3.gif
klic3.gif (237.9 KiB) Zobrazeno 3184 x
klic2.gif
klic2.gif (206.61 KiB) Zobrazeno 3184 x
klic1.gif
klic1.gif (231.75 KiB) Zobrazeno 3184 x
Lhoty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lhoty »

mám dotaz, kde jste se u lantry J2 napojovaly na blinkry s DO?
Lantra 1.8 J2 Wagon 1996
4 x Trabant 601 1970 - 1991
Damian
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Damian »

Já to dával do J1. Ale na blinkry se dá připojit na více místech, určitě jsou vyvedeny pod volantem, najdeš je kolem hlavních pojistek. a podle mě nejpřístupnější jsou v levém prahu. Tam vede kabeláž k zadním světlům. Já je tahal od pojistek, ale ještě jednou - v J1. U J2 ani netuším jak to pod palubovkou vypadá. Osobně to řeším tak, že když nevím, hledám v prahu u řidiče.

A pro J2 ti přípojné body (barvy a umístění kabelů) zjistím zítra v práci a písnu to sem. Stačí mi otevřít chytrou knížku :mrgreen:
Damian
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Damian »

Jinak cokoli bude potřeba ohledně připojení alarmu, centrálu.....prostě elektrodoplňků....stačí se zeptat. Co nevím, to v pohodě v práci zjistím.
Dufy
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dufy »

Nazdar cital som celu tuto temu a zacinam z toho mat v hlave trochu gulas, ale vidim, ze si vyriesil problem nad ktorym sa zamyslam aj ja uz dlhsiu dobu. Akurat som nikdy nemal cas k tomu, aby som zacal riesit otazku DO aj ja... cas=peniaze ;D tuto u nas na SR tieto vyskakovacie dialkove nejak neviem najst za rozumnu cenu a tak ked som zbadal tieto tvoje linky tak mi az srdce podskocilo :) cena super a je to aj otestovane ze vsetko maju a funguje ako ma na J1 :D/ tak sa do toho idem pustit aj ja, ale mam este taku mrnavu otazku. Mam central na mojej :hyu: J1, staci mi teda ak som to dobre pochopil to "dálkové ovládání s vystřel. klíčem SM-188 Steeli men" + "modul automatického dovření oken MDS-186B-4" a v pohodicke sa to da zapojit? v elektrike sa celkom vyznam len ci neni treba este nejake servo navyse na ten central? Lebo vo vlakne na zaciatku som take daco cital... ale tusim ze to DO dokaze ovladat existujuce servo motory na centrale, vsak?
SARAH Hyundai Lantra J1 1.5 SE 63kW r.v.95
Lhoty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lhoty »

Damian píše:Já to dával do J1. Ale na blinkry se dá připojit na více místech, určitě jsou vyvedeny pod volantem, najdeš je kolem hlavních pojistek. a podle mě nejpřístupnější jsou v levém prahu. Tam vede kabeláž k zadním světlům. Já je tahal od pojistek, ale ještě jednou - v J1. U J2 ani netuším jak to pod palubovkou vypadá. Osobně to řeším tak, že když nevím, hledám v prahu u řidiče.

A pro J2 ti přípojné body (barvy a umístění kabelů) zjistím zítra v práci a písnu to sem. Stačí mi otevřít chytrou knížku :mrgreen:
tak jsem je nakonec připojil k na výstup tlačítka výstražných blinkrů
Lantra 1.8 J2 Wagon 1996
4 x Trabant 601 1970 - 1991
Damian
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Damian »

Dufy píše:... len ci neni treba este nejake servo navyse na ten central? Lebo vo vlakne na zaciatku som take daco cital... ale tusim ze to DO dokaze ovladat existujuce servo motory na centrale, vsak?
Záleží na tom, jestli máš ve dveřích řidiče motor nebo jen tu krabičku, která ovládá zámky ostatních dveří podle polohy zámku ve dveřích řidiče. V tom druhém případě musíš servomotor namontovat. Nejedná se o nic předraženého, stačí dvoudrátový. To DO pak připojuješ právě na servo ve dveřích řidiče, s ostatním si už poradí auto samo.
Jinak během víkendu se chci pustit mimo jiné do montáže alarmu (auto je nepojízdné, tak se v něm aspoň můžu v klidu vrtat...), tak ti můžu jestli chceš udělat nějaké fotky jak to v těch dveřích vypadá. A pár jich sem můžu dát i na téma "DO a jeho zapojení". A vlastně i ty dojezdy, mám obojí ve dveřích, takže je to hezky vidět.
Dufy
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dufy »

aj som na to uz pozeral kedysi ked som opravoval el. okna... ale napamatam sa uz, nejaka krabicka tam je :) ale ci je to len krabicka co ovlada zbytok zamkov alebo servo neviem. ale ked zamknem/odomknem tak to da zvuk ako keby nejaky servo motorcek potiahol nejake tiahlo... musim sa na to kuknut... jj nafot to pls, to by bolo super :D/ ty to mas v aute ako spravene? a co mas s autom ze je nepojazdne?
myšák 80
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od myšák 80 »

Každopádně, jestli jde odemknout celý auto klíčem od spolujezdce, máš tam servo, jestli to jde jen od řidiče, je tam jenom přepínač
Hyundai i30 1,6GDI r.v. 2013
Hyundai Grandeur 3.3 V6 r.v.2007 LPG
Hyundai Sonata NF 2.4i r.v. 2005 LPG prodáno
Hyundai Sonata EF 2.0i r.v. 2003 LPG RIP
Hyundai Accent 1.5 LC 4dv. r.v. 2001 - výměna za skútr :-D RIP
Dufy
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dufy »

aha... tak tam je len prepinac... :( kolko stoji taky servo motor?
Damian
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Damian »

Dufy píše:... jj nafot to pls, to by bolo super :D/ ty to mas v aute ako spravene? a co mas s autom ze je nepojazdne?
Auto má trošku problém s uložením tlumičů a obecně s přední nápravou.
Nafotím to během víkendu, mám tam samozřejmě přidaný servomotor, bez něj by to nešlo. Snad z těch fotek bude možné vyčíst jak tam servo dát. Nevím....dělám zabezpečovačky většinou do nových aut, takže jsem naučený, že toho nemá být moc vidět. Jinak v autě to mám udělané jen přes napojení DO na centrál, který už tam i s původní dálkou byl. Ta šla ven, protože zlobila. A za co jiného to měnit než za vystřelovací klíč :mrgreen:
Poslední co mě ještě čeká je alarm, už je nějakou dobu doma, ale lenost zatím montáž nedovolila.

Chceš sem hodit i typy a schémata zapojení k tomu DO co mám? Bylo by to nejspíš v pondělí až budu montovat ten alarm...

Dufy píše:aha... tak tam je len prepinac... :( kolko stoji taky servo motor?
Jednoduchý servomotor (ten ti stačí) není nic drahého, dá se sehnat i třeba takhle:
http://www.9000.cz/centralni-zamykani/s ... rat-rizeny
Dufy
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dufy »

no az by sa ti xcelo sem davat nejake tie schemy, tak to by urcite pomohlo. a dik za typ na ten servomotor... :) ide sa objednavat ;)
Odpovědět

Zpět na „Lantra - Elektronika“