Na nějakých stránkách LPG montérů jsem viděl nějakou čisticí srágoru, co se tak 1-2x do roka má aplikovat do prázdné LPG nárže a pak na to dotankovat. Už jsi to viděl/slyšel/prováděl? Já měl kdysi favouše na plyn (cca 10let zpátky), ale ještě karburátorovej stroj a za dva roky jsem nic takovýho neprováděl, bylo to však náchylné na kvalitu svíček zejména ve vyšších otáčkách. Ovšem dnešní vícebodové "vstřikování" LPG a chudší směs se bude chovat co do citlivosti na nečistoty asi jináč...?severtom píše:Na Slovensku byl před zdaněním LPG za 0,4 E, teď v lednu za 0,7, v březnu 0,68 tam, kde jsem bral. Takže šul nul jako u nás, pořád méně než půlka oproti benzínu. Pro škarohlídy (co se bojí "nekvalitního LPG") jsem letos bral v Rakousku, Chorvatsku, Černé Hoře, Bosně, Maďarsku... všude bez problémů. Všude stejná cena okolo 0,7 E.
Pozorujete někdo z plynařů jiné chování motou 1.4/80kw ve vyšších (>5000) otáčkách? (třeba s mixem s E85 se mi zdál motor ve vyšších otáčkách takovej nějakej výkonnější, ale měřit na brzdě to teprve hodlám až bude teplo..)