No hele ty kontrolky fakt píšou nesmysly. Každej tvrdí něco jinýho a buhví kdo má pravdu. Já bych na to nespolíhal a fakt si vysleduj při první nádrži dojezd na plyn (vyjeď to na krev až to okamžitě přepne na benzín) a pak si jen to číslo pamatuj. Spotřebu budeš mít plus mínus podobnou a ev. jen čas od času si to číslo v hlavě max. poupravíš

Já např. vím, že spotřeba se mi pohybuje kolem 10-11L pokud na to fakt nešlapu (tzn. pořád jezdím dost rychle

), takže si podle toho přizpůsobím dojezd. Obvykle mě vychází, že na nějakejch 42L najedu něco přes 400km. Kolem těch 420-430km.
Co se týče původu plynu, tak na pumpě by to obsluha měla vědět, a u většiny pump se to dozvíš přímo z nádrže - je to na ní napsáno. Navíc co jsem si všiml, tak tam mívaj vývěsku s tím odkud plyn berou. Za mě doporučuju se vyhnout Vitogazu a Hungasu. Beru buď Flagu nebo Tommegas, ale těch druhejch je málo. Ještě existuje Český plyn, který je taky na hodně místech a ani s ním jsem problémy neměl. Vitogaz se dá, ale kvalita je hodně proměnlivá. Ze Shellky se na to dá většinou jezdit, ale na ČEPRU jsem si s tim pěkně potrápil celou soustavu.
Jednotlivý dodavatelé mají na svých stránkách i napsáno do jakých čerpaček dodávají + adresy.
Z velkých pump vím, že Shell, Benzina, Čepro - Vitogaz (Kralupol); LukOil, PapOil - Flaga. OMV už plyn nedělá, ale kdysi ho mívalo.
Ev. ti řeknu kdo bere co v Praze a okolí po SZ
U té cisterny je to fakt zvláštní. By mě zajímalo jak to maj ošetřený, že to může být v zemi. Možná nějakej novej technologickej postup, kterej vymysleli v EU.