Vymena oleja po zabehani motora ?
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Vymena oleja po zabehani motora ?
Niektori ludia odporucaju vymenit olej po zabehnuti motora cca. 2-3000 km kvoli kovovemu odpadu(struzlinam), ktore vznikli pri zabehu. Je to potrebne, alebo to platilo iba pre starsie auta ?
- Reklama
Re: Vymena oleja po zabehani motora ?
starsi auta? myslis po GO? jinak nechapu proc..qwerty píše:Niektori ludia odporucaju vymenit olej po zabehnuti motora cca. 2-3000 km kvoli kovovemu odpadu(struzlinam), ktore vznikli pri zabehu. Je to potrebne, alebo to platilo iba pre starsie auta ?
Ja bych řekl že měl na mysli nová auta ale starších let, ne?
Výměna oleje je dána pokyny výrobce u nového auta ( např. Accent ) po 15000km. Při dnešní úrovni kvality a přesnosti výroby už tímto krokem a zárukou dokazuje, že má výrobu na úrovni a je schopen udržet standart kvality. Co se týká výměny motoru u starších aut, opět mám za to, že výrobce požaduje určitou kvalitu oleje a sdělí podmínky záběhu a po dodržení těchto základních věcí opět dává záruku na výrobek. Takže pokud měnit olej dřív, tak bych tuto výměnu vztáhl spíše k provozním podmínkám ( převážný pohyb po městě, mimo město nebo na dálnici ) po zjištění vlivu tohoto provozu na kvalitu oleje.
Jinak je výměna oleje s menším proběhem km ničemu neškodící, leč provoz prodražující záležitost. A doplním otázkou - není motor osazen filtrem, který by měl nečistoty vznikající chodem motoru zachytávat? Já osobně se budu držet pokyny výrobce, protože to má podle mě stejný efekt. Jinak ať ti to jezdí a slouží.
Jinak je výměna oleje s menším proběhem km ničemu neškodící, leč provoz prodražující záležitost. A doplním otázkou - není motor osazen filtrem, který by měl nečistoty vznikající chodem motoru zachytávat? Já osobně se budu držet pokyny výrobce, protože to má podle mě stejný efekt. Jinak ať ti to jezdí a slouží.
Hanz
Huňáč Accent 1,3 12V
Fšecko je časově totálně v řiti...........
Huňáč Accent 1,3 12V
Fšecko je časově totálně v řiti...........
Myslel som tym auta, ktore boli vyrobene pred viac rokmi a nasi otcovia boli nauceni menit ten olej po zabehnuti. Myslim, ze na novych autach to uz asi netreba, ale nie som si uplne isty ci je to potrebne, alebo iba skoda penazi.black_sheep píše:starsi auta? myslis po GO? jinak nechapu proc..qwerty píše:Niektori ludia odporucaju vymenit olej po zabehnuti motora cca. 2-3000 km kvoli kovovemu odpadu(struzlinam), ktore vznikli pri zabehu. Je to potrebne, alebo to platilo iba pre starsie auta ?
Ja bych řekl že měl na mysli nová auta ale starších let, ne?
presne takqwerty píše: Myslel som tym auta, ktore boli vyrobene pred viac rokmi a nasi otcovia boli nauceni menit ten olej po zabehnuti. Myslim, ze na novych autach to uz asi netreba, ale nie som si uplne isty ci je to potrebne, alebo iba skoda penazi.
ja ho tehdy(r.92) u Fanouša taky vymenoval
z prvovyroby tam davali Ačka oleje a v manualu bylo predepsano jej vymenit
ale dnes sme zase o krucek dal
Kluci jen pro informaci!!
https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?t=640
https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?t=640
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)