koroze nosniku ela
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
koroze nosniku ela
Ahoj vsichni tak jsem si asi mesic po koupi konecne nechal auto poradne proverit v servisu,tam me mechanik oznamil ze je dost prorezly predni nosnik a chyceny ramena a ze to u Elantry z roku 2000 neni zrovna normalni a chce to nejak zacit resit,bud ze to mam zkusit poradne obrousit a necim osetrit nebo jestli se to nezastavy ze si za dve,tri zimy muzu nekde rozbit cumak...Jinak ze je auto ok,podle servisky ma mit najeto necelych 50 000,tak co ted dalo by se reklamovat bazaru jako skryta zavada?Dik za kazdou radu.
- Reklama
Reklamovat v bazaru to můžeš zkusit. Rozhodně to neodkláde, lae důkladně se na reklamaci připrav. To znamená mít prostudovanou kupní smlouvu a občanský zákoník. Aby s tebou nevyběhli na nějaký výmysl. Myslím, že solidní bazar to aspoň bude řešit a možná nějakou korunu na opravu vyreklamuješ. Držím palce a jdu zkontrolovat svůj nosník!
Tak otázka je, nakolik je ta koroze vážná a kolik by stála oprava. Pokud to "jen" někde povrchově rezne, dá se to asi spravit odrezením a novým antikoro nátěrem. To bych se na bazar asi vybodl. Ale v případě, že by to byl třeba důsledek nějaké nedokonalé karosářské opravy a třeba zatajená havárka, to by snad stálo za to, dojet i do vzdálenějšího bazaru.
No nevím. Reklamovat u téměř 8 let starého auta, že je někde rez. Myslím, že se s tebou nebudou moc bavit. Stav odpovídající stáří........ A nebo teda nesedí najeté kilometry. Po takové době a jen 50 000 ?. Já měl na Ele před prodejem téměř 90 000 a rez nikde. Jestli to bylo firemní auto, tak může mít najeto klidně 200 000. Záleží na opotřebení. Můj interiér byl i po takových kilometrech jako nový. Jen loketka byla trochu ošoupaná. Hlavně se podívej, jestli máš pogumovanou trubku od nádobky na servo. ROK 2000,2001 to neměl a sůl tu trubku rozežrala tak, že unikala kapalina. Mě čekal odtah..