Takže vyřešeno ...
1. oddělal jsem originální příčníky ( ten plast vzadu jsem měl strach že urvu a najednou cvak a byl dole ... jen se nebát
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
)
2. koupil jsem si originál : E82002B150 Střešní nosič pro OE podélníky, černý / 3 747 / 4 459
3. nasadil jsem ho tam, je to trošku vyšší než původní ... je to klasický model běžně zvaný "čtyřhranná tyč" / ( oproti tomu E82002B050 Střešní nosič stříbrný - příčníky - je takzvaná "Aero tyč s T drážkou" )
4. a mám veškeré příslušenství které jsem kdy koupil bez problému nasaditelné : rakev Neumann, držák lyží Neumann i ty cyklo Thule ProRide
5. a hlavně je to širší ( když si vezmeš že ten původní příčník měl velmi omezenou šířku na kterou šlo něco smysluplně připevnit vinou elegantního oblého náběhu z boku ) - je to celé rovné a přesto vlastně o i kousek širší než kolejnice na střeše - a tak hodím vedle držák na 6 páru lyží Neumann a ještě rakev ... nebo 6 kol .... ( a je to tak vysoký že ty sjezdové lyže mhou být i vázáním dolů což není vždy tak obvyklé u jiných aut )
Takže není třeba kupovat nějaké zázračné Thule příčníky a perfektně vyhoví i ty originál Hyundai ... kdo chce použít - řekněme levnější - jako já - použije model 4hranná tyč, kdo má již z dříve příslušenství na T drážku koupí Aero tyč ...
A to jsem si ještě před tím nechal vrtat ty otvory aby šli originál příčníky až dopředu ... tady nejsem ničím omezovaný a ty přídavné příčníky si dám kam chci ...
A to nejlepší nakonec : vlastně to nebylo ani tak drahý jak jsem se bál ( při čtení rad výše ) a Thule ProRide nemusím vracet a kupovat ty hnusný orignal Barracudy
Škoda jen že ten můj dokoupený příčník nemá zamykání ale je jen na speciální TORX s hrotem uprostřed ... ( ale moje předchozí autíčko mělo pro změnu zase příčníky na 5hranný imbus a taky byly bez zámku - a taky originál příslušenství )
P.S. myslím že jsem tímto zároveň odpověděl na dotazy ohledně rakví - prostě tímto způsobem nejste naprosto limitovaní a to je SUPER !!!
![Obrázek](http://ukazto.com/img/nosi-y6k1.jpg)