Hučanie a trasenie auta pri vyššej rýchlosti

Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři

Odpovědět
xkrchnav

Hučanie a trasenie auta pri vyššej rýchlosti

Příspěvek od xkrchnav »

Zdravím všetkých,
práve sme po technickej, tak som si hovoril, že trošku si to rozbehnem za odmenu po dialici ale cca pri 150 sa začalo auto dosť triasť (v spätnom zrkadielku nebolo vidieť nič jak sa triaslo) a hučať (bohužiaľ neviem či motor alebo kolesá proste hučalo to dosť). Tak som sa zľakol vyradil som rýchlosť - som myslel, že to ide z motora. Ale nič sa nezmenilo tak som to len nechal dôjsť na neutrále nech to spomalí, a potom už cca od 60 to šlo normálne. Potom som to už neskúšal. Kolesá sú dotiahnuté nekývu sa (teda aspoň laickým pohľadom a potrepaním). Neviete čo to môže byť? Môže to byť aj niečo z motora? Prípadne nevyvážené kolesá? Dík moc. Prípadne koľko stojí vyváženie kolies :)? Dík.
Tucson NX4 1.6 GDi 4x4, 2022
i30 CW 1.6 CRDi, 81 kW, 2015 (predaná)
Lantra combi 2.0 16V DOHC 102kw, 98r.v zelená metalíza (darovaná)
Reklama

Kamil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamil »

Pokud Ti třáslo volantem,viděl bych to na nevyvážené kola.Stojí to tak 200-300 Kč.A dvakrát se mi stalo,ale na protektoru(protektor už nikdy více),že jsem tam měl bouli.A to byla teprve vibrace při 130 Km.
Hyundai Accent 1,5 12V r.v. 96
Obrázek
xkrchnav

Příspěvek od xkrchnav »

to som práve skúšal volant bol relatívne kľudný... i keď teraz už moc neviem. Fakt som sa dosť zľakol už som len čakal že sa auto rozpadne a budem sa kotúľať. Dík za info ceny. Tak to bude stáť za to, dúfam, že je to na počkanie - treba im doniesť zvlášť kolesá, alebo si to odmotnujú na mieste :)?
Kamil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamil »

Většinou to dělají na počkání.Najedeš autem na zdvihák a o nic se pak nestaráš.Pokud to chceš mít levnější,tak tam můžeš ty kola přivézt.Ale pohodlnější je to,jak jsem psal.Najedeš na zdvihák a pak jenom sjedeš.Tuším,že jsem za to platil(bylo to loni)asi 250 Kč.
Obrázek
xkrchnav

Příspěvek od xkrchnav »

jj to je lepšie tak. Tak až dáme letné tak tam zájdem.

Ale ide mi hlavne o to, či to nemôže byť niečo s motorom. Začalo to tak na 5 tis otáčkach keď som radil 5ku. Tak už som veľmi ani na päťke nepridával lebo to hrozne hučalo. Myslel som, že motor tak som vyradil - (podľa otáčkomeru šli otáčky pekne dolu), tak som skúšal či reagujú v pohode na plyn - ale ten motor nebolo v tom hluku vôbec počuť tak som nevedel čo sa deje. :(.
Kamil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamil »

Taky mi třáslo autem,když jsem měl už dost unavené silenbloky.Ale to mi třáslo jenom na volnoběh.To by jsi musel mít ten silenblok urvaný.A nejvíc bys to poznal na volnoběh.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Lantra - Motory“