Olej do accenta
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
-
- *
Olej do accenta
Zdravím všetkých, viem, že o olejoch tu už bolo písané veľa krát, ale na jednu otázku som predsa len odpoveď nenašiel.
Podľa servisnej knižky mám v aute Castrol TXT Softec 5W - 40.
Takže som si podľa toho objednal cez internet taký istý. V návode sa píše, že špecifikácia by mala byť API SG alebo vyšší, ale na obale spomínaného oleju je napísané API SL/CF. Vie mi niekto povedať, čo znamená to slovíčko vyšší. Myslím, že Castrol TXT Softec 5W - 40 s inou špecifikáciou nie je?
Takže som si podľa toho objednal cez internet taký istý. V návode sa píše, že špecifikácia by mala byť API SG alebo vyšší, ale na obale spomínaného oleju je napísané API SL/CF. Vie mi niekto povedať, čo znamená to slovíčko vyšší. Myslím, že Castrol TXT Softec 5W - 40 s inou špecifikáciou nie je?
- Reklama
Takže jak píšeš potřebuješ olej podle specifikace API minimálně SG a vyšší.To znamená API-SG,SH,SJ,SL atd. Teď zrovna nevím jakým písmenem končí ty nejnověji vyrobené.Ten Castrol má API SL tudíž tam může přijít.
http://www.dobrapumpa.cz/cs/obsah/prehl ... kaci-oleju
http://www.dobrapumpa.cz/cs/obsah/prehl ... kaci-oleju
Accent 1,5 12V 65 kW/88 HP,1996
Re: Olej do accenta
Lejem tam ten isty olej uz 3roky. Auticko ma uz 140 tis. km a nic nepapa (aj ked podla manualu by aj oleja malo ubudat viac).Kabelík Tomáš píše:Zdravím všetkých, viem, že o olejoch tu už bolo písané veľa krát, ale na jednu otázku som predsa len odpoveď nenašiel.
Opel Zafira 1,8i (7 miest) 2001
Before:
Accent 1,3i, r.v. 10/2002 odisiel k Adamovi221
Peugeot 309 1,9 XLD
Before:
Peugeot 309 1,9 XLD
- tatulda
- **
- Kontaktovat uživatele:
Pokud ti to tochu papa olej,tak skus přidat do oil MILITEC,mam odskoušené na lantře J2,že to pomůže(pokud není motor total KO)K tomu oleji-nevydím důvod,proč nepoužívat MOGUL,nebo podobné oleje-kvalitou jsou srovnatelné a cena je někde úplně jinde.Lazo píše:ja tam leju taky mogul ten v ty modry pixle 10w40 a jede to:p ,trosku me to uz papa ale ma to najeto asi 150tisic nebo co sice mam na tachaku 90 ale moc tomu neverim:ú
H.Elantra 2,0i/104kW/02,dříve Lantra 1,6 a Pony 1,5
Ja menim kazdych 15 tis. km (je to v prirucke) a zhodou okolnosti tych 15 tis. km najazdim za 12 mesiacov .Dracik píše:ja by som mal otazocku tiez... neni mi jasne kedy treba olej menit pocul som ze kazdy rok urcite ale ze to závisí aj od poctu km... tak by som sa chcel opytat ze po kolko km treba kompletne vymenit olej... mam Accenta 1,5 ... 96r.v.
Opel Zafira 1,8i (7 miest) 2001
Before:
Peugeot 309 1,9 XLD
Before:
Peugeot 309 1,9 XLD
Olej vseobecne doporucuju menit kazdych 12 mesiacov alebo 15000km.Podla toho co nastane skor. Pri prevazne kratkej mestskej premavke skratit na 10000km alebo 12 mesiacov.
A Dracik :
myslim ze su lacnecsie a rovnako dobre oleje ako Castrol.
A Dracik :
myslim ze su lacnecsie a rovnako dobre oleje ako Castrol.
aktualne - Hyundai Accent 1.5CRDi r.v.2007
predany - Hyundai Accent 1.3i GLS 62kW, r.v.96,4dr.
predany - Hyundai Accent 1.3i GLS 62kW, r.v.96,4dr.
Já do svého Accenta leju Divinol 10W-40 a teď sem při výměně oleje přidal ještě Lubrifilm METAL (je to něco jako Militec). Motor mi dříve šíleně cvakal, bylo to jak autíčko na klíček. Mám najeto kolem 182000km, tak sem si říkal, že to je prostře motorem, že odchází. Už sem si tady na fóru našel jiný motor (Alda), rozhodnutý, že ho koupím, protože i v servisu mi říkali, že to cvakání je normální, že to dělaj nějaký zdvihátka v motoru a že bude třeba dělat rozvody.
Nakonec mi ale pomohlo právě to, že sem do motoru nalil nad rysku Full oleje + ten Lubrifilm, ujel cca 15 kilometrů a najednou bylo ticho, takže sem moc rád a díky tomuhle fóru za super rady!
Nakonec mi ale pomohlo právě to, že sem do motoru nalil nad rysku Full oleje + ten Lubrifilm, ujel cca 15 kilometrů a najednou bylo ticho, takže sem moc rád a díky tomuhle fóru za super rady!
Hyundai Coupé 2.0, 97 - prodáno, goodbye "H"
Hyundai Accent 1.3 GLS, 95 - prodáno
Hyundai Accent 1.3 GLS, 95 - prodáno