Santa Fe K.O.
Moderátoři: miooo, Moderátoři
Santa Fe K.O.
Tak dnes je to přesně měsíc co jsem převzal Santu. Ujel jsem 5 tkm a dnes mi po rozjetí začal řvát ten příšernej zvuk když není zapnutý pás - já ovšem připoután byl. Pás jsem proto 2x rozepnul a zapnup - žádná změna. Proto jsem zastavil u kraje a zhasnul motor - třeba to po nastartování zmizí. Bohužel už jsem nenatočil - kontrolky se rozsvítili jak meli po otočení do pozice start prostě nic. Zkusil jsem ještě druhý klíče pro který mi strejda dojel ale to samý. Takže potupná cesta na odtahovce do servisu a tam auto chytlo samozřejmě na drc. V registru závad nic - ještě to v pondělí projedou ale mám strach aby se ta závada neopakovala a nikdo nevěděl co s tím. Byl jsem z autem velmi spokojen a teď takové zklamání!!!! Ach jo.
New Santa Fe 2,2 AT
- Reklama
Signalizácia nezapnutia pásu sa dá odpojiť.
Treba odkrytovať úchyt zámku pasu. Ide to odchlípnutím polovice plastovej krabičky zámku šroubovákom zospodu a zatlačením dole, drží to na plastových západkách. Vo vnútri je mikrospínač ktorého jeden pól stačí odspájkovať (je jedno či červený alebo modrý nie je to bomba) a zastrčiť do bužírky aby neskratoval. Je vhodné pre lepší prístup odskrutkovať tiahlo, uvolniť sponu kábla a celé si to povitiahnúť z priestoru medzery sedadla a stredového tunela vyššie. Pri spätnej montáži zakrytujte zámok zafixujte kábel a primontujte tiahlo . Je dôležité skrutku úchytu dôkladne dotiahnúť. Úpravou ma pípanie pásu už pol roka nestresuje.