příčina nenastartování v zimě
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
baterie
Čauky.
Já mám v autě původní 9 let starou baterii a točí jako divá i v těchto mrazech. Snad ji to ještě nějaký čas vydrží.
Já mám v autě původní 9 let starou baterii a točí jako divá i v těchto mrazech. Snad ji to ještě nějaký čas vydrží.
Hyundai i30 Trikolor 1,4 s paketem plus a černou metalízou 6/2011
Hyundai Accent 1,3 12V 62 kW 2004/3 prodán
Hyundai Lantra combi GLS 1,6 16V r.v.96 Sněhurka je prodaná.
Hyundai Accent 1,3 12V 62 kW 2004/3 prodán
Hyundai Lantra combi GLS 1,6 16V r.v.96 Sněhurka je prodaná.
- Reklama
auticko mas garazovane nebo ti stoji cely roky pod sirym nebem?...Cara píše:Za 7 let, co mám Accenta jsem jenom dvakrát nenastartoval, vždy v zimě. Baterie - stále původní - točila motorem, ale zřejmě měla už málo na zapálení směsi. Pomocí kabelů jsme z druhého auta pokaždé nastartovli. Z té baterie, původní korejské, jsem úplně na větvi. 7 let a pořád dobrá.
ja garazovane a baterka puvodni taky porad OK a jakej je to malej prcek
Nejsem sám
Nazdar.Už aby ta zima šla do háje.Já mám Lantru 98 a aku origoš původní.Parkuji venku a všechno studené,ale to nevadí,startér točí a Lantra startuje.Při -27 jsem do práce dofičel autem,to se divili.Budu muset postavit garáž,z té studené sedačky mám akorát na prdeli vlka.
-
- *
- Kontaktovat uživatele:
pořád jsem nenastartoval :-(
Garáž nemám, bohužel, auto stojí venku na mraze, dešti atd. [/quote]
Tak mě napadá: Když jsem tedy nenastartoval a příčina je pravděpodobně v zamrzlé vodě někde v palivovém systému, pak když počkám do oteplení, tak by se už s autem nemělo nic hrozného stát. Co myslíte? Holt stojí na mraze a venku a to asi mnohým lidem?
Tak mě napadá: Když jsem tedy nenastartoval a příčina je pravděpodobně v zamrzlé vodě někde v palivovém systému, pak když počkám do oteplení, tak by se už s autem nemělo nic hrozného stát. Co myslíte? Holt stojí na mraze a venku a to asi mnohým lidem?
hledám...pohodlný automat
Re: pořád jsem nenastartoval :-(
Asi to bude nejpravděpodobnější. Pokud, až se oteplí to pojede, tak tam preventivně nalij VELFOBIN - na fóru se o něm psalo, když tak si vyhledej v mých příspěvcích. Tím nemůžeš nic zkazit.pates píše:Garáž nemám, bohužel, auto stojí venku na mraze, dešti atd.
Díky Josefovi vím co je to Velbofin a na příští zimu se něčím takovým vybavím,to není den abych nějaký auto nešlo nastartovat!!!Josef píše:Asi to bude nejpravděpodobnější. Pokud, až se oteplí to pojede, tak tam preventivně nalij VELFOBIN - na fóru se o něm psalo, když tak si vyhledej v mých příspěvcích. Tím nemůžeš nic zkazit.pates píše:Garáž nemám, bohužel, auto stojí venku na mraze, dešti atd.
Samej zamrzlej palivový filtr ať benzínový nebo naftový!!
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
ja mam novej a ani v -21ti nezmrzl.. tuk tuk tukivan píše:Díky Josefovi vím co je to Velbofin a na příští zimu se něčím takovým vybavím,to není den abych nějaký auto nešlo nastartovat!!!Josef píše:Asi to bude nejpravděpodobnější. Pokud, až se oteplí to pojede, tak tam preventivně nalij VELFOBIN - na fóru se o něm psalo, když tak si vyhledej v mých příspěvcích. Tím nemůžeš nic zkazit.pates píše:Garáž nemám, bohužel, auto stojí venku na mraze, dešti atd.
Mám ho doma projistotu,ale zatím pohoda!!black_sheep píše:ivan píše:Díky Josefovi vím co je to Velbofin a na příští zimu se něčím takovým vybavím,to není den abych nějaký auto nešlo nastartovat!!!Josef píše: Asi to bude nejpravděpodobnější. Pokud, až se oteplí to pojede, tak tam preventivně nalij VELFOBIN - na fóru se o něm psalo, když tak si vyhledej v mých příspěvcích. Tím nemůžeš nic zkazit.
ja mam novej a ani v -21ti nezmrzl.. tuk tuk tuk
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
Nazdar.Pates nezoufej nad nanukem,vem horkovzdušnou pistoli a nahřej.Jak tak na to čumím,tak myslím,že filtr je u hlavního brzdového válce v motorovém prostoru.Já ho mám origo a je khaki barvy,prostě škaredý váleček.Velfobin lej,ušetříš si problémy.Vždy když ho liju,tak z toho cítím alkohol.Ještě že mám loňskou slivku,letošní dokvašuje.
Nechce nastartovat
Ahojky všem jsem tu poprvé tak se teprve rozkoukávám.Mám menší problém.Vlastním Lantru 1.6 I 16V v automatu r.v.99 .Před vánocemi jsem ji odstavil venku na parkovišti a asi po týdnu jsem chtěl nastartovat ale startér jen cvaknul a kontrolky na palubce zhasli.tak jsem vyndal baterku 2dny ji doma nabíjel strčil ji tam nazpátek a opakovalo se to samé.Tak nevím jestli je v háji baterka nebo jestli odešel startér.Pokud by mi někdo mohl poradit byl bych rád.
Hyundai Lantra 1.6 I 16V Automat (žabička)
Re: startér točí málo
Preboha ludia, ved auto neni clovek!!!pates píše:Startér asi točí málo, zkoušeli jsem i druhou baterku přes startovací kabely.
Je to asi totálně ztuhlé. Do neděle to startovalo na první kraťunké drcnutí. Baterku jsem bohužel ještě neměl možnost změřit co vydrží. Nabít jde v pohodě, žel nejsu si jistý, že dá dost. Už se těším na oteplení
Nicméně jsme se se sousedy shodli, že auto stálo z neděle na pondělí v místě, kde foukal silný vítr, takže mohlo stát klidně v -30 stupních i více. Bohužel ho mám stále na mraze a není to lepší (není kam odtlačit) a v -13 to nerozmrzne. Voda zamrzlá není, svíčky vypadají dobře. Tož pevně věřím, že za to může zima
Autu je suma fuk, ked stoji, ci fuka or not!!!
Re: startér točí málo
a co teda doporusis...Anonymous..to vse?!?Anonymous píše: Preboha ludia, ved auto neni clovek!!!
Autu je suma fuk, ked stoji, ci fuka or not!!!