Navigace a jeji mapy
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
- Reklama
- Yurii
- Moderátor
- Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
- Kontaktovat uživatele:
No ja treba svoji kompletni navigacni sadu sehnal pod 4500,- Fakt je ze se jedna o kombinaci telefon + gps modul ale mám navigaci a pro moje potřeby vyhovuje naprosto s přehledem.
Nokia E50 2899,-
GPS modul Evolve GOtrax cca 1400,-
Navigační SW 299,- ( 2 měsíční premium account na RS )
(všechno fungl nové)
Musím uznat že jako jeden z hlavních argumentů nás prodejců při prodeji dražší navigace je věší displej vzal za své jakmile jsem si nacpal navigaci do telefonu protože i na malinkym displeji je to výborně vidět. Beztak se na displej dívám jen občas když opravdu nevím a jinak na mne navigace pořád něco kecá
Jinak jak se tu někdo ptal na tu SONY U73 nebo 93 teď nevím, je to výbornej stroj kterej donutil TomTom nasadit trochu nižší laťku svejm cenám
Jinak SONY používá mapový podklady od NavTeku stejně jako Navigon 21xx, 51xx, 71xx, (mapy prakticky totožný, jen jiný ovládací prostředí), co se podkladů východní evropy a ČR týče tak se NavTek v poslední době zlepšil a dostal se prakticky na úroveň TeleAtlasu kterej používá TomTom takže tady už jde pouze o to jak moc aktuální mapy máte.
Nokia E50 2899,-
GPS modul Evolve GOtrax cca 1400,-
Navigační SW 299,- ( 2 měsíční premium account na RS )
(všechno fungl nové)
Musím uznat že jako jeden z hlavních argumentů nás prodejců při prodeji dražší navigace je věší displej vzal za své jakmile jsem si nacpal navigaci do telefonu protože i na malinkym displeji je to výborně vidět. Beztak se na displej dívám jen občas když opravdu nevím a jinak na mne navigace pořád něco kecá
Jinak jak se tu někdo ptal na tu SONY U73 nebo 93 teď nevím, je to výbornej stroj kterej donutil TomTom nasadit trochu nižší laťku svejm cenám
Jinak SONY používá mapový podklady od NavTeku stejně jako Navigon 21xx, 51xx, 71xx, (mapy prakticky totožný, jen jiný ovládací prostředí), co se podkladů východní evropy a ČR týče tak se NavTek v poslední době zlepšil a dostal se prakticky na úroveň TeleAtlasu kterej používá TomTom takže tady už jde pouze o to jak moc aktuální mapy máte.
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
Yurii: To je prima, ale to uz jsme zas o 1000Kc draz. Navic kdyz jedes na delsi trasu (k cemuz se navigace obvykle pouziva) musis pripojit jak GPS modul, tak mobil do zasuvky. Takze bud musis mit 2 CL zasovky (a dva CL adaptery), nebo koupit rozdvojku. Ani ovladani mobilu asi neni tak pohodlny jako dotykovej display na navigaci? Docela by me zajimalo, jak potom funguje telefon s bluetooth HF, co se stane, kdyz nekdo vola a mas zrovna odbocovat?
PS: Prosim, neber to jako nejake soutezeni "kdo z koho". Jenom se cloveku, ktery zakladal tohle vlakno pokousim udelat jasno. Snazim se poukazat na to, ze reseni Mobil nebo PDA s GPS modulem je bezva pro geeka a hracicku, kterej si rad uziva tyhle hracky, ale plno lidi zas oceni jednoduchost navigace. Zkratka ze vsechno ma sva uskali a ze univerzalni reseni nemusi byt nejlepsi
PS: Prosim, neber to jako nejake soutezeni "kdo z koho". Jenom se cloveku, ktery zakladal tohle vlakno pokousim udelat jasno. Snazim se poukazat na to, ze reseni Mobil nebo PDA s GPS modulem je bezva pro geeka a hracicku, kterej si rad uziva tyhle hracky, ale plno lidi zas oceni jednoduchost navigace. Zkratka ze vsechno ma sva uskali a ze univerzalni reseni nemusi byt nejlepsi
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
- Yurii
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nejsem tak bohatej abych si moh dovolit jednoucelovou navigaci, navic se jednoucelovky vubec ale ani trochu nehodej na Geocaching
S tou zásuvkou nemáš tak úplně pravdu protože když jsem vybíral GPS modul tak jsem to zohlednil taky Ta potvora modul vydrží pracovat přes 6 hodin vkuse (cesta praha ostrava a zpět, potvrzeno (začala si stěžovat až někde u Humpolce při cestě zpátky) ) a v případě nejvyšší nouze má telefon i modul STEJNOU baterku takže když mám jendom CL třeba miniUSB přes který modul nabíjím (nejen modul) a potřebuju nabít baterku v telefonu tak je prostě prohodím Navíc není problém sehnat si baterku s o hodně větší kapacitou.
jinak všechno má svá pro i proti ale mne tohle řešení vyhovuje úplně je to malý, nemusim to pořád tahat všechno sebou a mnohem citlivější než klasická autonavigačka.
Jasný že staršímu člověku nebo člověku co má rád jednoduchost bych tuhle kombinaci nedoporučoval ale já si chrochtám blahem
S tou zásuvkou nemáš tak úplně pravdu protože když jsem vybíral GPS modul tak jsem to zohlednil taky Ta potvora modul vydrží pracovat přes 6 hodin vkuse (cesta praha ostrava a zpět, potvrzeno (začala si stěžovat až někde u Humpolce při cestě zpátky) ) a v případě nejvyšší nouze má telefon i modul STEJNOU baterku takže když mám jendom CL třeba miniUSB přes který modul nabíjím (nejen modul) a potřebuju nabít baterku v telefonu tak je prostě prohodím Navíc není problém sehnat si baterku s o hodně větší kapacitou.
jinak všechno má svá pro i proti ale mne tohle řešení vyhovuje úplně je to malý, nemusim to pořád tahat všechno sebou a mnohem citlivější než klasická autonavigačka.
Jasný že staršímu člověku nebo člověku co má rád jednoduchost bych tuhle kombinaci nedoporučoval ale já si chrochtám blahem
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
Yurii: A co to BT HF? Nemas nejaky zkusenosti? Jak se to chova kdyz Ti nekdo vola? Ja o tomhle reseni taky uvazoval proto se ptam.
Garmin jsem nakonec zvolil proto, ze ho mam porad v aute, je to jedna krabicka s velice jednoduchym ovladanim, ktery se da ovladat i za jizdy. Mam dobrej reprak, dostatecne velkej dotykovej display a 4hod. vydrz a turisticky mapy.
Garmin jsem nakonec zvolil proto, ze ho mam porad v aute, je to jedna krabicka s velice jednoduchym ovladanim, ktery se da ovladat i za jizdy. Mam dobrej reprak, dostatecne velkej dotykovej display a 4hod. vydrz a turisticky mapy.
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
bluetooth hands free (jestli myslis tohle) mame ve firemnim mondeu, parada. Nemam vyhrad az na jednu. Jak vyndas mobil a nastavis bluetooth tak ho odlozis do prihradky a nechas ho tam. Ne ze si ho vratis zpatky do kapsy. Pak chcipnes auto a jdes vesele pryc s vedomim, ze ho mas v kapse jako vzdy. A von lezi v prihradce. Takhle jsem jednou odletel na sluzebku do norska a sluzebni mobil pripojenej na BT lezel v loketni operce na goparkingu. Narez Zjistil jsem to az za odbavenim. Takze bacha
Jo jinak normalne prerusi radio a vyzvani do repraku. Zmacknes bud na volantu nebo na radiu tlacitko, nebo jen hlasovou volbou a kecas.
Jo jinak normalne prerusi radio a vyzvani do repraku. Zmacknes bud na volantu nebo na radiu tlacitko, nebo jen hlasovou volbou a kecas.
Lantra 93/1,5 8v, slouzila dobre, bud ji zeme lehka. Nyni mondeo 2,0i
- Yurii
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No tady šlo spíš o to jakým způsobem se telefon chová když má připojené BT HF i GPS modul najednou... jde to protože BTHF používá jiný protokolol než GPS která používá standardní seriovou linku takže oboje najednou jde provozovat, v případě že mi někdo volá, začne BTHF vyzvánět a vzhledem k tomu že má prioritu tak se mnou prostě mluví člověk v telefonbu a navigace nejede, zase mám ale na displeji zobrazeno pořád kam jedu jen mi v rohu u TomToma svítí ikonka že probíhá hovor.
Re: Navigace a jeji mapy
Zdravim vas!!
Prosim vas o radu s pridanim mapy do navigace v MDA. Mam MDA Compact IV a v tom byl TomTom (V7.450). Ze zakladu je tam mapa CZ, SK, PL, HU a prujezdni cesty WE. Potrebuju tam dostat mapu, kde bude SK, HU, SLO a HR, kvuli ceste do Chorvatska. Nasel jsem si ji na netu, stahl, rozbalil, pomoci aktivatoru map jsem se pokusil ji aktivovat. Pak jsem slozku s tou mapou nakopiroval do pristroje, spustim navigaci, chci prepnout mapu a vyskoci cervene pozadi a napsane "Aktivace mapy se nezdarila. Toto bohuzel neni spravny aktivacni kod pro produkt... (nazev mapy)". Poradil by mi nekdo prosim, jak to zprovoznit? Vsem moc dekuju!
Prosim vas o radu s pridanim mapy do navigace v MDA. Mam MDA Compact IV a v tom byl TomTom (V7.450). Ze zakladu je tam mapa CZ, SK, PL, HU a prujezdni cesty WE. Potrebuju tam dostat mapu, kde bude SK, HU, SLO a HR, kvuli ceste do Chorvatska. Nasel jsem si ji na netu, stahl, rozbalil, pomoci aktivatoru map jsem se pokusil ji aktivovat. Pak jsem slozku s tou mapou nakopiroval do pristroje, spustim navigaci, chci prepnout mapu a vyskoci cervene pozadi a napsane "Aktivace mapy se nezdarila. Toto bohuzel neni spravny aktivacni kod pro produkt... (nazev mapy)". Poradil by mi nekdo prosim, jak to zprovoznit? Vsem moc dekuju!
i30cw 1,6 Style 2010 Santa Fe 2,2 CRDi 2010 Accent 1,4i, 2010 Ford Mondeo 1,6 16V, 1999
Bylo: Accent 1,5 GLS, 1997 Elantra 1,6 FIFA Edition, 2002 Accent 1,5 GLS, 1997
Bylo: Accent 1,5 GLS, 1997 Elantra 1,6 FIFA Edition, 2002 Accent 1,5 GLS, 1997
To bys měl směrovat spíš tam,kde jsi tu mapu stáhnul.Většinou je chyba v tom,kam ty mapy nakopíruješ.Měli by být vždy ve složce,která je na rootu karty a všechny mapy v jedné složce.Ale může být i jiná chyba.Zkus omrknout fórum,kde byly linky.
Jinak co se týče tématu,používám podobnou kombinaci jako Yurii.Jen používám N82 + Evolve iTraxx + Sygic.Pokud je modul nabitý,vydrží v pohodě 10hod.Mám vyzkoušeno kolem 900km a v pohodě.Nabitý je za chvilku.A rozdvojka do zásuvky vyjde na pár korun.Ještě jsem ji ale nepoužil.
Jinak co se týče tématu,používám podobnou kombinaci jako Yurii.Jen používám N82 + Evolve iTraxx + Sygic.Pokud je modul nabitý,vydrží v pohodě 10hod.Mám vyzkoušeno kolem 900km a v pohodě.Nabitý je za chvilku.A rozdvojka do zásuvky vyjde na pár korun.Ještě jsem ji ale nepoužil.
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
Kia Cee´d SW 1,6 GDi,Exclusive,Sand Track,10/2014 bývávalo
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi 110 kW, Smart, SUNSET RED Pearl, 06/2021
navi mam sice TomTom, ale od doby, kdy jsem poridil Nokii E71 mi TT jen lezi v supliku, navi jedu jen pres mobil soft McGuider a pohoda, mapy si dohravam dle potreby z PC /komplet Evropa, Asie, Afrika, Ausrralie, Amerika/. GPS to ma integrovany a funguje bez problemu. Driv jsem si to nemyslel, ale dnes mi prijde koupe jednoucelove navi jako vyhozeny penize.
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi
+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi
+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
- Yurii
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No kdysi jsem pro Tatika koupil jednoucelovej TT One new jako navigaci jen aby se s tim nekam dostal ale pak sem ji prisel na chut, je mala a sikovna a ackoli je to 4 roky starej model, po patricnejch upravach do nej klidne dostanu posledni mapy a 4GB SD kartu
Oproti navigaci v telefonu se mi zdá k nicemu a Sygic mi obcas prijde jako divnej, nevim jestli sem si zvyknul na Toma nebo neco jinyho, nicmene zda se mi ze i spatne pocita nektery trasy a ta slovni navigace je obcas zavadejici. U Toma zatim nejvetsi spokojenost
Oproti navigaci v telefonu se mi zdá k nicemu a Sygic mi obcas prijde jako divnej, nevim jestli sem si zvyknul na Toma nebo neco jinyho, nicmene zda se mi ze i spatne pocita nektery trasy a ta slovni navigace je obcas zavadejici. U Toma zatim nejvetsi spokojenost
To je pravda,že sygic není tak vychytanej co se týče povelů,ale má aktuálnější mapy než TT.A to jsem měl oba.
i30cw 1,6 CRDi VGT comfort,85kW,Vivid blue, 12/2008 bývávalo
- Mexican
- Kontaktovat uživatele:
mireceks zrejme kod na konkretnu verziu map nebol spravny.. u TT sa prepisuju meta a teda je uplne jedno ci si ju stiahnes z netu, prekopirujes z SD alebo tak... je dolezite ze mapa je patchnuta na ID tvojho pristroja - menia sa tam myslim 3 subory - to mas ale pri Easyuse tools vsetko popisane.. sleduj TT fora, tam to najdes
2023 TUCSON NX4 HEV 2WD Style/Premium - hybridny mladoch od 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023
2007 Accent 1,5 CRDi VGT, Nemesis in Elegance & True Blue - legenda s 404 000km, ktora vzdy bude mat miesto v mojom srdci - 08/2007 do 04/2023