Tlumiče a Vibrace volantu

Moderátoři: vipe, Moderátoři

Odpovědět
mysak85
*

Tlumiče a Vibrace volantu

Příspěvek od mysak85 »

Takže potřeboval bych poradit, mám Getze už 5 měsíců (koupenej novej, najeto něco přes 4000km) u nás v Jihlavě byla akce testování tlumičů tak jsem zajel ať to otestují. No, musím uznat že mně to překvapilo hodně:
Přední tlumiče na 65%
Zadní tlumiče: Levý: 60%
Pravý: 62%
Co si o tom myslíte, už po takové chvilce a tlumiče v takovýmhle stavu.
Kola mám nafouknutý všechny na 2.30. Dírám na silnicích se taky ve většině případů vyhejbám, co s tím dá se to reklamovat?

A ještě jedna maličkost, nechal jsem přezout na letní pneumatiky a když překročím +/- 110 km začne mi vibrovat trochu volant, čím to je?
Hyundai Getz 1.4 16V 71Kw 11/2007 Red
Reklama

vipe
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vipe »

Ty vibrace, buď špatně nahuštěný, nevyvážený, nejsou to náhodou KUMHO? mám ten stejnej problém a 100% u mě jsou to KUMHA.
Ty tlumiče chtělo by to ještě test jinde aŤ vyloučích chybu. Jinak tlumiče na ty se vztahujou zvláštní záruční podmínky jako brzdové destičky a tak. Rychle optřebitelné součásti nebo tak nějak se to jmenuje. :cry:
Hyundai I30 MY14 White Creamy 1.6 CVVT 88kW + Parking, 16" Alu
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
mysak85
*

Příspěvek od mysak85 »

ty pneumatiky jsou značky Hankook
s těma tlumičema ještě zkusím zajet do Barum servisu ať se na to podívají.
Hyundai Getz 1.4 16V 71Kw 11/2007 Red
Kamil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamil »

Kmitání volantu při určité rychlosti je typickým příznakem nevyvážených kol.Mohou to být taky sjeté pneumatiky,nebo trošku bouchnutý disk,tím pádem taky nevyvážené kola.
Hyundai Accent 1,5 12V r.v. 96
Obrázek
j.albi
**
Kontaktovat uživatele:

Re: Tlumiče a Vibrace volantu

Příspěvek od j.albi »

michalcz píše:Takže potřeboval bych poradit, mám Getze už 5 měsíců (koupenej novej, najeto něco přes 4000km) u nás v Jihlavě byla akce testování tlumičů tak jsem zajel ať to otestují. No, musím uznat že mně to překvapilo hodně:
Přední tlumiče na 65%
Kola mám nafouknutý všechny na 2.30. Dírám na silnicích se taky ve většině případů vyhejbám, co s tím dá se to reklamovat?

A ještě jedna maličkost, nechal jsem přezout na letní pneumatiky a když překročím +/- 110 km začne mi vibrovat trochu volant, čím to je?
Pokud tohle dělají tlumiče po 4000 km šel bych to bez pardonu reklamovat. Já jsem si je nechal změřit po 3 letech a 35000 km a byly od 95 do 98%. :lol:
Hyundai Getz 1.1 - prodáno
Hyundai i30 1,6 CRDi Comfort, 66 kW, Vivid Blue
XMira

Příspěvek od XMira »

michalcz píše:Takže potřeboval bych poradit, mám Getze už 5 měsíců (koupenej novej, najeto něco přes 4000km) u nás v Jihlavě byla akce testování tlumičů tak jsem zajel ať to otestují. No, musím uznat že mně to překvapilo hodně:
Přední tlumiče na 65%

S kolama zajed do pneuservisu, nech je roztocit na vyvazovacce a uvidis, jestli hazi. Ja to zazil s Kumhama. Rafek sel naprosto rovne a gumy se vlnily jak had :cry:
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
SuperMUF
**

Příspěvek od SuperMUF »

Kamarád co dělá v servisu Škoda mi potvrdil že toto je klasický výsledek akce - TESTOVÁNÍ TLUMIČŮ ZDARMA

oni na počítači testovacího zařízení nastaví jiné ( větší a těžší ) auto a výsledek je jasný - nevyhovuješ ...

a tak si kup urychleně NOVÉ tlumiče ...

ale to neznamená že tlumiče jsou špatné ! to prostě znamená že v autoservisu jsou zloději kteří takto děsí lidi a nutí je koupit něco co není vlastně špatné !

Přední tlumiče na 65%

Hyundai iX35 Premium 4x4 135 kw Sirius Silver 05/2011
Hyundai iX20 Comfort 1.4CVVT 16V digi A/C 04/2011
Hyundai H1 Tour 8 míst. 2.5CRDi ESP 04/2010

Hyundai SantaFe 2.2CRDi silver MT Dynamic 4x4 09/2006-04/2011
Hyundai Getz 1.1 Dynamic A/C 01/2008-04/2011
x-plode
*

Příspěvek od x-plode »

me ty vibrace delali taky pneu Kumho
getz 1.1l dynamic,space silver mica,2006
Bruno

Příspěvek od Bruno »

Určitě je to špatné vyvážení pneu. Nech si to udělat znovu a ať ti také zkontrolují jestli nehází disky a nebo gumy na výšku i do stran, špatné gumy hází na všechny strany. S těma tlumičema je to určitě reklamní tah. Ale trapný!!!
Lantra 1,6 16V G4GR r.v.96 zelená metal.
campagnolo
*

Příspěvek od campagnolo »

Ja si nejsem jist jak se to vlastne meri, ale mam za to ze je tam nejake rozmezi ve kterem jsou ty procenta O.K. Rozhodne to neni 1-100%.
Myslim ze 65% je jeste dobra hodnota, a mam za to ze dobra ucinost tlumicu je nekde mezi 55 - 80%. 100% se povazuji nove, ale ani nove nedosahuji vzdy 100%. STK uzna jeste vse co je 50% a vice.
Takze pokud to zfixlovali a presto jim vyslo 65%, tak to budes mit ve skutecnosti ucinost kolem 80% a to bych byl v klidu.I tech 65 je O.K.
Kdyztak at se k tomu vyjadri nejaky odbornik..........
Odpovědět

Zpět na „GETZ“