umývanie agregátu
Moderátoři: vipe, Moderátoři
umývanie agregátu
Máte niekto negatívnu skúsenosť s umývaním agregátu resp. motorovej časti auta? Je treba niečo extra urobiť alebo to radšej neskúšať? Ja to urobím napr. po zime- najprv vystriekam prípravkom na motory- mal som sheron, počkať cca 10 min. a potom vystriekam prúdom vody. Vždy ale kumám kam všade tá voda zalezie. Na druhej strane počas poriadneho dažda bez krytu motora tá voda tiež strieka odspodu až po kapotu....
- Reklama
Jsi stastny clovek. U nas v mycce je zakazano myt motor Jinak bych uz do toho sel taky.Janjan píše:Vodu vůbec neřeším. Zvednu kapotu a všechno pořádně vystříkám vapkou, potom celý auto, ručně dočistím, to mi zabere asi dvacet minut a pak startuji a odjíždím. Nikdy žádný problém.
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
voda
ono je ešte doležité- možno- aká je tvrdosť vody. Tuná kde t.č. bývam je voda extra tvrdá, keď vipijem čaj na dne hrnčeka je toľko " kameňa" že by som sa mohol začať budovať.... no a na motorových častiach sa po opakovaných umývaniach tiež už ukazujú biele povlaky vápenatých solí... najlepšia by bola destilka....
Re: voda
Hehe kdybys zacal myt auto destilkou, tak bys uz predehnal i Farmáře, kterej měl vylestenej i vnitrek alternatoruslabostka píše:ono je ešte doležité- možno- aká je tvrdosť vody. Tuná kde t.č. bývam je voda extra tvrdá, keď vipijem čaj na dne hrnčeka je toľko " kameňa" že by som sa mohol začať budovať.... no a na motorových častiach sa po opakovaných umývaniach tiež už ukazujú biele povlaky vápenatých solí... najlepšia by bola destilka....
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
agregát
...maličkým štetcom a handričkou pekne postupne a vyleštiť.... vždy ma dostanú fotky vytunených aut kde pod otvorenou kapotou je super vyleštený agregát. Vyzerá to ako anatomický atlas. Ešte lepšie ako keď auto vyjde z fabriky.... Máte niekto dokúpený kryt motora? Má to význam dať cca 4000? Vídavam hlavne VW s rozmlátenými visiacimi krytmi...
Bylo to asi po dvou letech, při prohlídce auta jasem se zeptal jak je to s mytím motoru. Můžete bez obav umýt, byla odpověď. Přijedu domů, nechám vystydnout, umyl jsem hadicí, proudem vody. Auto jsem nechal stát venku před garáží s otevřenou kapotou. Po chvilce vyjdu z domu a vidím jak šlehají plameny z motorového prostoru. Vznítilo se od ABS.
No nepovídej to musela bej rána pro tebe a jak to dopadlo doufám že si to uhasil.
Já sem motor taky vystříkal wapkou a vše v pohodě dokonce sem i odjel nemám ale ABS.
Já sem motor taky vystříkal wapkou a vše v pohodě dokonce sem i odjel nemám ale ABS.
Hyundai I30 MY14 White Creamy 1.6 CVVT 88kW + Parking, 16" Alu
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
- Rasty
- Kontaktovat uživatele:
Motor oplachuju vapkou skoro každej měsíc od nečistot a žádný problém nikdy nebyl. Jen vždy musim demontovat vzduchový filtr a gumovým špuntem utěsnit trubku sání (mám sportovní sání ShortRam). Zatím jsem nechtěl zkoušet prát vodu do toho filtru a pak koukat ja si tu vodu saje do motoru
† Renault 19 1.8 16V r.v. 94
† Hyundai Lantra J2 2.0 16V r.v. 98 180koníků
† Audi 80 B4 Quattro 2.0 r.v. 92
* Hyundai coupe GK 2.0 r.v. 03
* Honda Civic EG 1.5 16V V-Tec r.v 94