Zdravím, mal by som otázku, náhodou som mal otvorenú kapotu a vypol som motor a počul som zasyčanie a cvaknutie. Počul som to úplnou náhodou, teraz som to skúšal a robí to pri každom vypnutí motoru? Celé to trvá asi 2 sekundy po otočení klúča /je to také cssscvak / . Pripadá mi to ako elekrický ventil.
Accent 2005 1.3
Cvaknutie po vypnutí motoru
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
- Reklama
-
- **
-
- *
Dík za odpoveď, tiež sa mi to nezdá ako závada, všetko šlape OK, na toto som prišiel len náhodou, lebo do vnútra to nieje počuť skoro vôbec a väčšinou mám pustené rádio a keď vypnem motor, rádio stále hrá, takže som to predtým ani počuť nemohol. Pýtam sa, lebo mám auto len krátko a ešte som si nezvykol na všetky jeho zvuky, predtým som mal feldu.
...
to cvaknutie po vypnuti klucika je podla mna relatko ktore odpaja napajanie pocitaca motora. pretoze po vypnuti klucika si pocitac robi diagnostiku elektrickych casti a to trva cca tie 2 sekundy. potom cvakne rele a pocitac sa vypne.
Accent 1.5 12V r.v. 1996
Pri 280 000km totalna buracka
Teraz to isté len zhnitý šrot. Snáď z neho niečo bude.
Pri 280 000km totalna buracka
Teraz to isté len zhnitý šrot. Snáď z neho niečo bude.
-
- *
Počítač cvaká inak, toto je doslova také jemné odfúknutie si motoru. Nedalo mi to a tak som sa dnes zastavil v srvise vo Vista car Hodonín, dali to na počítač a všetko je OK. Mechanik povedal, že to ide od škrtiacej klapky, že to je normálne, vraj je tam podtlak a po vypnuní motoru sa automaticky odpojí aj elektrika a potom škrtiasca klapka uvolní ten podtlak. Ale ako som hovoril, keď to chceš počuť,musíš mať vypnuté rádio, uši na stopkách a otvorenú kapotu.