Na kolik mít nafouknutá kola?
Moderátoři: vipe, Moderátoři
Na kolik mít nafouknutá kola?
Potřeboval bych poradit, na kolik mít nafouknutá kola, dal jsem všechny čtyři na 2.1, jezdím většinou tak ve dvou, maximálně ve třech lidech. Dneska jsem ale přijel z práce, cestou se mi zdálo že to auto skoro vůbec nesedí na vozovce, po změření tlaku tam bylo pomalu 2.5 bohužel jsem v tomhle začátečník tak se v tom moc nevyznám. pneumatiky mám 175/65 R14 značka Hankook.
Hyundai Getz 1.4 16V 71Kw 11/2007 Red
- Reklama
- GentleGreen
- *
U sonáty mám (při rozměrech 205/55/R16) doporučeno 2,3 - foukám 2.6 a je to ke spokojenosti, víc už je to zbytečně tvrdá jízda, ale v pneuservisu mi to bůhvíproč vždycky nafouknou skoro ke 3.0 atm. Tvých 2,5 je na tu šířku myslím dobrý, 2,1 mi přijde na takové auto jaké máš skoro málo. Přece jen bys to měkko poznal i na spotřebě.
Sonata 2.0 GLS 2002 gentle green
dříve ford mondeo - ani on neměl chybu
dříve ford mondeo - ani on neměl chybu
Re: Na kolik mít nafouknutá kola?
Tlak v pneu měřím zásadně před jízdou, tzn. za studena. 2,1 ber jako optimální při jízdách ve dvou. Při plném obsazení (4-5 osob) hustím na 2,3 a zimní pneumatiky o 0,2-0,3 víc.michalcz píše:Dneska jsem ale přijel z práce, cestou se mi zdálo že to auto skoro vůbec nesedí na vozovce, po změření tlaku tam bylo pomalu 2.5 .
GETZ Dynamic 1.1/48kW