Vymena predniho loziska na Coupe rv 96
Moderátoři: black_sheep, Tringi, Moderátoři
- Dr Meduza
- Kontaktovat uživatele:
Vymena predniho loziska na Coupe rv 96
Ahoj,
tak sem si taky poridil coupe, celkovej docela udrzovany, ale ma spatny lozisko v pravym prednim kole, ostatni sou vymeneny a predni kotouce sou spatny, vpravo je dokonce prasklej
Otakza je, jak slozity je vemeni lozisko, ma s tim nekdo zkusenosti?
Jako byvaly skodovkar, sem zvyklej si vsechno menit sam, tak bych v tom i rad pokracoval, jestli to neni nakej vetsi problem.
A pak bych se chtel zeptat este ohledne kotoucu a desticek, jaky doporucujete, kdyz se to bude menit ?
diky za rady
tak sem si taky poridil coupe, celkovej docela udrzovany, ale ma spatny lozisko v pravym prednim kole, ostatni sou vymeneny a predni kotouce sou spatny, vpravo je dokonce prasklej
Otakza je, jak slozity je vemeni lozisko, ma s tim nekdo zkusenosti?
Jako byvaly skodovkar, sem zvyklej si vsechno menit sam, tak bych v tom i rad pokracoval, jestli to neni nakej vetsi problem.
A pak bych se chtel zeptat este ohledne kotoucu a desticek, jaky doporucujete, kdyz se to bude menit ?
diky za rady
- Reklama
já když koupil Coupé, tak mělo v háji přední ložiska obě dvě a to tak, že když jsem jel víc než 60km/h, nebyl slyšet už ani motor.. Vše, co zvládnu, nebo na co mám nářadí, si taky dělám sám. Bohužel stahovák nebo lis na ložiska nemám, takže to šlo do neautorizovanýho servisu. Ložiska jsem si koupil od SKF a dal jsem jim to jen na výměnu. Samozřejmě musíš vyndat těhlici s ložiskem a vše ostatní co na tom drží sundat. Takže sundat brzdový třmen, kotouč, odpojit čidlo ABS, povolit šrouby od tlumiče, vyhodit čepy, povolit matici od poloosy, vytáhnout poloosu a mělo by to být dole. Pak ten lis nebo stahovák a vyrazit starý ložisko ven. S těmi brzdami je to dost individuální. Ale pokud máš jeden kotouč prasklý, je to samozřejmě na výměnu a je potřeba vyměnit už oba dva. At ti to nebrzdí nesymetricky. Samozřejmě s výměnou kotoučů se doporučují vyměnit i brzdové desky za nové. Já ted jen měnil ty brzdové desky. Kotouče mám ok, zatím. Desky byly tloušťkou taky ok, ale moc to nebrzdilo. Tak jsem koupil nový a když jsem sundal starý, zjistil jsem, že desky byly značně popraskaný, to jsem ještě na žádných neviděl. Všude trhliny. Neměly ani od výroby tu středovou spáru, což byl asi důvod těch trhlin. Nějaký neznačkový levný potvory. Předchozí majitel na tom autě šetřil celkově. Po výměně a odvzdušnění už to zas jakžtakž brzdí. Ne že by Coupé nebrzdilo, ale s těmi minikotouči co tam jsou..Tady korejci nezabodovali. Ty brzdy jsou poddimenzovaný.
Takže když to shrnu, pokud ti hučí jen jedno ložisko a víš, že to druhý by mělo být ok, tak je nesmysl měnit obě dvě. U těch brzd je to už jinak. Tam vyměň oba kotouče a rovnou i ty brzdové desky. Jinak až budeš dávat brzdové desky, omrkni stav manžet na pístu. Ty moje jsou dost zteřelý a budu asi potřebovat brzy nový. Taky při vtláčení pístu zpět mi tam profoukl vzduch a měl jsem to rázem pořádně zavzdušněný, byť jsem vůbec hydrauliku neotvíral.
Takže když to shrnu, pokud ti hučí jen jedno ložisko a víš, že to druhý by mělo být ok, tak je nesmysl měnit obě dvě. U těch brzd je to už jinak. Tam vyměň oba kotouče a rovnou i ty brzdové desky. Jinak až budeš dávat brzdové desky, omrkni stav manžet na pístu. Ty moje jsou dost zteřelý a budu asi potřebovat brzy nový. Taky při vtláčení pístu zpět mi tam profoukl vzduch a měl jsem to rázem pořádně zavzdušněný, byť jsem vůbec hydrauliku neotvíral.
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
- Romanko999
- **
- Kontaktovat uživatele:
Zadne ložiska?
Ahoj ja sa chcem opýtať či taký isty postup výmeny ložiska je aj na zadných ložiskach? mne zrejme odišli obidvoje:) je to hrozny zvuk a čaka ma vymena ...a ešte sa chcem opýtať keď odpojím čidlo ABS a spatne ho zapojím nebude stým problém v riadiacej jednotke? ďakujemmirpie píše:já když koupil Coupé, tak mělo v háji přední ložiska obě dvě a to tak, že když jsem jel víc než 60km/h, nebyl slyšet už ani motor.. Vše, co zvládnu, nebo na co mám nářadí, si taky dělám sám. Bohužel stahovák nebo lis na ložiska nemám, takže to šlo do neautorizovanýho servisu. Ložiska jsem si koupil od SKF a dal jsem jim to jen na výměnu. Samozřejmě musíš vyndat těhlici s ložiskem a vše ostatní co na tom drží sundat. Takže sundat brzdový třmen, kotouč, odpojit čidlo ABS, povolit šrouby od tlumiče, vyhodit čepy, povolit matici od poloosy, vytáhnout poloosu a mělo by to být dole. Pak ten lis nebo stahovák a vyrazit starý ložisko ven. S těmi brzdami je to dost individuální. Ale pokud máš jeden kotouč prasklý, je to samozřejmě na výměnu a je potřeba vyměnit už oba dva. At ti to nebrzdí nesymetricky. Samozřejmě s výměnou kotoučů se doporučují vyměnit i brzdové desky za nové. Já ted jen měnil ty brzdové desky. Kotouče mám ok, zatím. Desky byly tloušťkou taky ok, ale moc to nebrzdilo. Tak jsem koupil nový a když jsem sundal starý, zjistil jsem, že desky byly značně popraskaný, to jsem ještě na žádných neviděl. Všude trhliny. Neměly ani od výroby tu středovou spáru, což byl asi důvod těch trhlin. Nějaký neznačkový levný potvory. Předchozí majitel na tom autě šetřil celkově. Po výměně a odvzdušnění už to zas jakžtakž brzdí. Ne že by Coupé nebrzdilo, ale s těmi minikotouči co tam jsou..Tady korejci nezabodovali. Ty brzdy jsou poddimenzovaný.
Hyundai Coupe 2.0 1998
xenony H1 6000k
utierka na utieranie zahmleneho okna
xenony H1 6000k
utierka na utieranie zahmleneho okna
- Jerry159
- Kontaktovat uživatele:
Jasný...ložisko je uložené v náboji a jedině jak to dostat ven je lis nebo ten vytahovák pokud někdo má doma lis není problém to udělat doma v garáži...
Hyundai Coupé 2.0 16v
Alu 17" 205/40/17 Pirelli a Michelin
Sportovní výfuky Fireball
Sportovní vzduchoví filtr
Eonon E1015 Kicker 12l7 1500w
Xenony H1 6000k
brutus hudba
Alu 17" 205/40/17 Pirelli a Michelin
Sportovní výfuky Fireball
Sportovní vzduchoví filtr
Eonon E1015 Kicker 12l7 1500w
Xenony H1 6000k
brutus hudba
- Dr Meduza
- Kontaktovat uživatele:
podle tohodle jestli to spravne chapu by mel jit kotouc dolu v pohode
http://www.hyundaicoupe.info/diy/?page= ... =m_welcome
pak sem nekde este cet postup, ze to lozisko rozebrali a pak zase slozily pri ty vymene kotoucu
pak sem nekde este cet postup, ze to lozisko rozebrali a pak zase slozily pri ty vymene kotoucu
Coupe 2.0 LPG rv 96 barva Fialova -> rosekano -> uz je zase skoro opraveno
Opel Omega B 2.0 Combi LPG - luxusni kara, ma sedacky Recaro :D
Opel Omega B 2.0 Combi LPG - luxusni kara, ma sedacky Recaro :D
To je ale na zadni naprave,a tam to de lehce sundat.Na predku je to bohuzel jina.Kdyz bys chtel tak se muzem domluvit a mohu ti to ukazat na zvedaku.Jinak pracuji v Hloubetine.Dal kdyztak pres SZ.Dr Meduza píše:podle tohodle jestli to spravne chapu by mel jit kotouc dolu v pohode
Accent 1.5 GT
Lantra 1.8 GT 94 , Lantra 1,6 GLS na dily
Trajet 2.0 CVVT 2005 momentálně na JIPce po manželčině zásahu. :-(
Trajet 2.0 CVVT 2006 plyn
Sonata 2.0 2002
H-100 Vodácký šmajchlkabinet s lůžkovou úpravou! :-)
Lantra 1.8 GT 94 , Lantra 1,6 GLS na dily
Trajet 2.0 CVVT 2005 momentálně na JIPce po manželčině zásahu. :-(
Trajet 2.0 CVVT 2006 plyn
Sonata 2.0 2002
H-100 Vodácký šmajchlkabinet s lůžkovou úpravou! :-)
ja som dneska kupoval nove lozisko do auta ako to co tam mam je dobre len musim vymenit ten posrany krit brzdy na nom je namontovany snimac ABS tak to ide cele dole a zaroven sa stym aj znici lozisko za nove som dal 2150 SK podla vas je to dost alebo tak akurat ?
accent 1,5 rv 96 65kW EX
sonata 2,0 rv 04 96kW
coupe 2,0 rv 02 102kw EX
laguna coupe rv 09 V6 dci 173kw
sonata 2,0 rv 04 96kW
coupe 2,0 rv 02 102kw EX
laguna coupe rv 09 V6 dci 173kw
čidlo otáček pro ŘJ ABS není namontovaný na krytu kotouče. Ty kryty jsem měl rezavé a hodil jsem je do kopřiv, jsou tam stejně k ničemu. Takže bud bez obav. Jinak cena za ložisko by mohla naznačovat, že ložisko by mělo být kvalitnější.. Já mám ložiska od SKF za 2500Kč/kus.
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance