Palivové čerpadlo - porucha

Santa Fe druhé generace, 2006 -2012

Moderátoři: miooo, Moderátoři

Odpovědět
SuperMUF
**

Palivové čerpadlo - porucha

Příspěvek od SuperMUF »

Ahoj všichni,

včera si takhle odpoledne jedu zasekaným Hradcem Králové na Jičín a při popojíéždění v koloně slyším, jakoby mi motor nešel 100% OK ale jinak po výkonostní stránce vše v pořádku ...

nevěnuji tomu pozornost, večer se vracím domů a protože končí měsíc, dotankovávám na plnou na CCSku. Jedu domů a říkám si - smrdí mi tu nafta .... aha ... to jsem na benzínce projel naftovou skvrnou a smrdí mi auto od toho ... pohoda ...

časně ráno vyjedu a po 2km nejednou říkám : nejede mi auto ... zamířím na krajnici a motor stojí, pokouším se nastartovat ... nic ...

vylézám z auta a z motoru na zem valí nafta proudem - nakonec tam byl flek 2x3 m !!! otevírám kapotu - v ruce hasící přístroj pro jistotu ...

celej motorovej prostor včetně spodního krytu totálně zalitej naftou ...

volám do servisu - můj technik to zvedl na soukromém čísle v 6:20 ( a to tam pracují tam až od 7:00 )

v 6:45 přijiždí 2 technici ze servisu ( stalo se to 3km od servisu ... naštěstí, po neděli mířím na Slovensko na Malou Fatru, to by bylo peklo ! ! ! ! )

no nic ... odtah, volám kolegovi, odjíždíme jiným autem ...

okolo poledne volají ze servisu ...

výsledek : vysokotlaké palivové čerpadlo se rozpadlo ! ne že by prasklo, rozložilo se, ze 4 šroubů 1 chyběl úplně a 3 byly totálně povolené a nafta valila pod vysokým tlakem do celého motorového prostoru ...

ale nakonec to dobře dopadlo, importér slíbil celé nové čerpadlo, zítra ho budu mít namontované ... :)

dovolená je v pohodě uchráněna ... jen ten stín na duši že se něco takového může stát mi trošku zchladil radost ze Santičky - doposud sloužila bezchybně 106.350 km :cry:
Hyundai iX35 Premium 4x4 135 kw Sirius Silver 05/2011
Hyundai iX20 Comfort 1.4CVVT 16V digi A/C 04/2011
Hyundai H1 Tour 8 míst. 2.5CRDi ESP 04/2010

Hyundai SantaFe 2.2CRDi silver MT Dynamic 4x4 09/2006-04/2011
Hyundai Getz 1.1 Dynamic A/C 01/2008-04/2011
Reklama

Odpovědět

Zpět na „SANTA FE II“