marconi píše:Máte někdo 7-místnou verzi ? Zajímá mne jaký prostor je ve třetí řadě. Potřebuji v tom převážet své 4 děti, spíše menšího vzrůstu a drobnější postavy od věku 9-13let.
Prošel jsem mnoho recenzí včetně těch zahraničních, ale nenašel jsem jednoznačnou odpověď - popis se různil od optimistického "dospělé osoby 175 cm výšky" až po ostré odsouzení jako "třetí řada sedadel je zjevným porušením Ženevské konvence" a jen "pro velmi zlobivé děti"
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
. Zatím jsem nenašel prodejce, který by ji měl skladem.
Původne jsem měl namířeno na nové Ford Glaxy, ale Santa mne celkem nadchla (mj. pro automat, 4WD), také díky vašim příspěvkům. Momentalně jezdím v dosluhujícím VW Sharan (1996), a musím už něco brzy koupit.
Předem děkuji za vaše reakce a zkušenosti.
Ahoj!
Ja mam 3deti a sedmimistnou verzi.
Chtel jsem puvodne AUDI Q7, kde je mista o neco vice, ale giganticky rozdil v cene a dalsi hlediska... hrala jasne pro SantaFe. Kvalita a koncept auta se mi zda vyborny a nekolik lidi, kteri misto drahych nemeckych aut, zvolili stejne a jsou spokojeni.
Rozdil v Q7 je, ze ma sedacku plnohodnotnou i pro dospelou osobu a za 3. radou jeste 45cm mista. Na kocarek to ale treba take neni...
Moje recence na zadni sedacku:
sedadlo neni pro despeleho. Je Vsak pro deti optimalni. Maji i svoje soukromi, vlastni klimatizacni jednotku, plnohodnotne sedacky (ne jako Galaxy!!), pasy, vlastni autozasuvku, drzak napoju, schranku, svetlo, atd...
Napriklad bezne jezdime na dlouhe trasy tak, ze ja se synem (6let) sedim vepredu , zena z dcerou ve 2.rade a syn na jedne sedacne ve 3. rade. Vedle nej mame kocar a veci. Optimalni a vsychni mame dostatek mista.
Jediny strach mam z toho, ze dite v zadu sedi tesne u dveri, a je mezi nim a naraznikem, dvermi je minimalne mista! Pri potencionalni nehode, kdy to do nas nekdo muze naborat zezadu, je dost mala ochrana!