Kupní smlouva-Chybí air bag
Moderátoři: black_sheep, Tringi, Moderátoři
- Jerry159
- Kontaktovat uživatele:
Kupní smlouva-Chybí air bag
Zdarec chlapy hele mám takovou prozbu moc se v tom nevyznám ale potřeboval bych poradit s kupní smlouvou
Auto jsem koupil 23.2.08 a nedávno co jsem si měnil páčky pod volantem jsem zjistil že nemám airbagi....Chtěl bych poradit jak to vyřešit....vím že by to šlo udělat nejspíš jako že bych tam zavolal řekl jim to že mám takoví problém a co stím hodlají dělat ??? žebych požadoval bud dodatečnou slevu, tedy vrácení určité částky, nebo at sjednaj nápravu, tedy dodělání vaků na vlastní náklady, což by bylo nejlepší, nebo vrátit auto k čemuž nechci zase já přistoupit.....potřeboval bych tedy radu jak dlouho mohu odstoupit od smlouvy??? jestly je to 30 dní nebo taky půl roku ....abych jim to nějak nahnal strach....jinak papír na to že tam nejsou airbagi si seženu bud v autorizovaným servisu nebo u mistra ze školy
Děkuji za odpovědi
Auto jsem koupil 23.2.08 a nedávno co jsem si měnil páčky pod volantem jsem zjistil že nemám airbagi....Chtěl bych poradit jak to vyřešit....vím že by to šlo udělat nejspíš jako že bych tam zavolal řekl jim to že mám takoví problém a co stím hodlají dělat ??? žebych požadoval bud dodatečnou slevu, tedy vrácení určité částky, nebo at sjednaj nápravu, tedy dodělání vaků na vlastní náklady, což by bylo nejlepší, nebo vrátit auto k čemuž nechci zase já přistoupit.....potřeboval bych tedy radu jak dlouho mohu odstoupit od smlouvy??? jestly je to 30 dní nebo taky půl roku ....abych jim to nějak nahnal strach....jinak papír na to že tam nejsou airbagi si seženu bud v autorizovaným servisu nebo u mistra ze školy
Děkuji za odpovědi
Hyundai Coupé 2.0 16v
Alu 17" 205/40/17 Pirelli a Michelin
Sportovní výfuky Fireball
Sportovní vzduchoví filtr
Eonon E1015 Kicker 12l7 1500w
Xenony H1 6000k
brutus hudba
Xenony H1 6000k
brutus hudba
- Reklama
To samé mám i já.Nepoznal jsem že tam ty airbagy nejsou a ani mě to nenapadlo to zjišťovat .A nedávno jsem přišel že tam nejsou.Bohužel s tím nic neudělám,jelikož v dodatku o technickém stavu,kde je napsána i výbava vozidla airbagy nejsou označené takže se koukni jestli v kupní smlouvě nemáš něco podobného.
Bylo: Hyundai Coupé 1.6 1997
Hyundai Trajet 2.0 CRDI 2005
Hyundai Lantra 1.6 J2 kombi
Hyundai Trajet 2.0 CRDI 2005
Hyundai Lantra 1.6 J2 kombi
Pokud máš klasickou kupní smlouvu, tak v závěrečných ustanoveních bude zcela jistě upraveno i odstoupení od smlouvy co se do důvodů týče a také příslušná lhůta, ve které je možno odstoupení od smlouvy uplatnit.
Takže si napřed detailně prohlédni smlouvu a pak teprve jednej. Možná, že ti také podsunuli v tech. podmínkách, že to airbagy nemá.
Takže si napřed detailně prohlédni smlouvu a pak teprve jednej. Možná, že ti také podsunuli v tech. podmínkách, že to airbagy nemá.
Lantra 1,6 16V G4GR r.v.96 zelená metal.
- Jerry159
- Kontaktovat uživatele:
Tak ted koukám na smlouvu a nic není psáno o airbagu ....v příloze mám napsáno VOZIDO, VIN, MOTOR, MOTOROVÍ OLEJ -víměna a tak , ROZVODY-totéž, NÁPRAVY A ŘÍZENÍ, BRZDY, VÝFUK, NEMRZ. SMĚS, POZNÁMKA JEDEDN KLÍČ........ale v techničáku jsou napsaný a taky měly napsaný v inzerátu že nová technická a všechny náplně vyměněný a ono nic z toho není pravda......auto po bouračce karoserie nastříkaná stříbřenkou air-bagi nikde a olej a klima nedoplněný......bože kdybych nebyl tak uspěchaný a počkal na jiné ( kdybych si zajel radši do německa )
Hyundai Coupé 2.0 16v
Xenony H1 6000k
brutus hudba
Xenony H1 6000k
brutus hudba
Ale tohle je u bazarových aut, které jsou většinou po rozstřelu a ohnutý jak rohlík, úplně normální. Jestli jsou bazarníci protřelí, tak Ti budou do očí tvrdit, že tam ty airbagy byly a ty jsi je vymontoval a prodal. A bazarníci takoví bývají. Jinak by takový bazarník nic neprodal. Nečeká Tě lehký boj. A to jsi si nevšiml, jestli je tam kontrolka, která zhasne NEZÁVISLE na ostatních kontrolkách?
- Jerry159
- Kontaktovat uživatele:
Věděl jsem že to bylo trochu bouchlé ale nemyslel jsem si že bouchly airbagi, ve volantu byl airbag prostě nějaký divný neseděl s oválem volantu asi tak o 2mm a byl šíleně tvrdý jak ze dřeva ale je to plast no skusím tam zavolat ....jandaxx píše:Ale tohle je u bazarových aut, které jsou většinou po rozstřelu a ohnutý jak rohlík, úplně normální. Jestli jsou bazarníci protřelí, tak Ti budou do očí tvrdit, že tam ty airbagy byly a ty jsi je vymontoval a prodal. A bazarníci takoví bývají. Jinak by takový bazarník nic neprodal. Nečeká Tě lehký boj. A to jsi si nevšiml, jestli je tam kontrolka, která zhasne NEZÁVISLE na ostatních kontrolkách?
Hyundai Coupé 2.0 16v
Xenony H1 6000k
brutus hudba
Xenony H1 6000k
brutus hudba
- Pajk
- **
- Kontaktovat uživatele:
Asi takhle.V prvních šesti měsících po koupi musí bazar dokázat, že auto vadu nemělo. Později je důkazní břemeno na novém majiteli vozu.
Stejně důležité je vědět, že doba pro uplatnění reklamace je dlouhá 24 měsíců od koupě. Sice může být zkrácena i na dvanáct měsíců, ale jen po vzájemné dohodě.
Stejně důležité je vědět, že doba pro uplatnění reklamace je dlouhá 24 měsíců od koupě. Sice může být zkrácena i na dvanáct měsíců, ale jen po vzájemné dohodě.
Lantra kombi 1.6-G4GR,r.v. 97
ABS,klima,dálka
ABS,klima,dálka
Ja teda nevim, ale ja nez jsem kupoval coupe, tak jsem chtel 206cc a v bazaru tvrdili ze auto bourane lehce ze jen ohnute plechy, otevrela se haupna a do pulky motoru vse nove - neosoupane a pod. Vystrelene airbagy nebo naprosto hnusne zamaskovane veci. A to nemluve o pravde Km. A to nejsem zadny odbornik ale tydle veci clovek videt muze. A dokazovani bazaru je podle me beh na dlouhou trat a neli nesmysl kterej se nepovede. Jak uz tu na foru nekolikrat zaznelo pane kupte to je vonavka jezdeno jen starsim panem do kramu a pod a ve finale 200000Km zhuntovano a pod. Ja sem u sveho coupe pocital ze opotrebene bude a posledni dobou se mi cim dal tim vic zda ze bylo i blbe nalakovany a ze asi streleny bylo taky, nicmene je to aspon primo z Hyundai kde chodim na servis se sonatou a samozrejme i s coupe. A tam je zase domluva uplne jina. Ale pokud koupim auto uplne od ciziho cloveka tak tezko neco bude clovek dokazovat :(To je proste uz celkem nemozna vec
Mitsubishi Evolution X 2009/02
Hyundai Sonata 2.0CRDi 16V 2006/10
Hyundai Sonata 2.0CRDi 16V 2006/10
tak sundat airbag na volantu je otázkou 5minut, nebo přesněji 4 šroubků...se 100% informací o tom, zda tam je či není...Kontrolka taky lecos napoví, ale u bazarovýho auta se tomu moc věřit nedá... Může blikat a shasnoutk lidně samostatně nezávisle, to se dá obejít časovačem..
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
- zahyx
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to se ten vrchni kryt sunda rucne?? a podtím jsou štouby?mirpie píše:tak sundat airbag na volantu je otázkou 5minut, nebo přesněji 4 šroubků...se 100% informací o tom, zda tam je či není...Kontrolka taky lecos napoví, ale u bazarovýho auta se tomu moc věřit nedá... Může blikat a shasnoutk lidně samostatně nezávisle, to se dá obejít časovačem..
Hyundai Sonata GLS 2,7 V6 127kW r.v.2003 LPG- sekvenční vstřikování
předchozí
Hyundai Elantra GLS 1,6DOHC 16V 79kW r.v.2002 LPG- sekvenční vstřikování konečně
věrný značce :hyu: :!:
předchozí
Hyundai Elantra GLS 1,6DOHC 16V 79kW r.v.2002 LPG- sekvenční vstřikování konečně
- Jerry159
- Kontaktovat uživatele:
Jj ze zadu když se koukineš pod volant tak tam air-bag drží 4 šrouby a to je všechno jenom ještě pozor když to budeš sundávat odpoj si pro jistotu baterku.....nemají radi když se snima hejbe a jsou zaplí mohly by vybuchnout a taky když už to budeš mít tak zapojuj baterku tak aby za volantem a u spolujezdce nikdo neseděl...náhoda je blbec
Hyundai Coupé 2.0 16v
Xenony H1 6000k
brutus hudba
Xenony H1 6000k
brutus hudba
- zahyx
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
no tak jak koukam, tak si na to urcite netroufnu nechci to znicit, byl bych s toho celej nestastnejJerry159 píše:Jj ze zadu když se koukineš pod volant tak tam air-bag drží 4 šrouby a to je všechno jenom ještě pozor když to budeš sundávat odpoj si pro jistotu baterku.....nemají radi když se snima hejbe a jsou zaplí mohly by vybuchnout a taky když už to budeš mít tak zapojuj baterku tak aby za volantem a u spolujezdce nikdo neseděl...náhoda je blbec
Hyundai Sonata GLS 2,7 V6 127kW r.v.2003 LPG- sekvenční vstřikování
předchozí
předchozí