OMV Carrera 100

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
Rasty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rasty »

no s tím číslem by to v některých případech nebylo naškodu :lol:
Obrázek

† Renault 19 1.8 16V r.v. 94
† Hyundai Lantra J2 2.0 16V r.v. 98 180koníků
† Audi 80 B4 Quattro 2.0 r.v. 92
* Hyundai coupe GK 2.0 r.v. 03
* Honda Civic EG 1.5 16V V-Tec r.v 94
Reklama

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

black_sheep píše:to pak uz chybi jen jmeno a telefon na pumparku :-)
Tak to bylo na většině benzinek/účtenek také.Je tam firma,která benzinku vlastní/má pronajatou a většinou napsáno-obsluhoval vás:Blažena Škopková......a tlf.na benzínku,tak jí můžete brnknout do práce. :lol:
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
black_sheep
Moderátor

Příspěvek od black_sheep »

Borek píše:
black_sheep píše:to pak uz chybi jen jmeno a telefon na pumparku :-)
Tak to bylo na většině benzinek/účtenek také.Je tam firma,která benzinku vlastní/má pronajatou a většinou napsáno-obsluhoval vás:Blažena Škopková......a tlf.na benzínku,tak jí můžete brnknout do práce. :lol:
borku, ty mas nejaky podezrely prehled :) mno, jeste ze vim, ze ti p. Borkova dela tak dobre rizecky, to potom vim, ze jen vtipkujes.. :-)
I cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Tringi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tringi »

Zpět k původnímu tématu. Vypadá to, že si teď o víkendu střihnu cestu Havířov - Brno a zpátky, takže budu moct konfrontovat i těch 7,96l :P Předpokládám, že mi to akorát vyjde na dojetí toho co mám v nádrži, takže výsledky budou vzápětí ...samozřejmě spolu se stručnou analýzou opět dodám 8)
Hyundai Coupé 2007 Tuscani, 2.0i CVVT
Obrázek
--
blog | cv | www
Tringi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tringi »

Tak tentokrát mi test nevyšel podle představ, ani technicky, ani podmínkami na cestě, a ani se mi nepodařilo se při jízdě mírnit. První polovinu nádrže jsem sice jezdil tak střední nohou, město, okreska, ale tu cestu po dálnici do Brna jsem se samozřejmě kolem 130 nedržel, jak jsem chtěl, ale kolísalo mi to mezi 120 (tam kde by mohli pomáhat a chránit) a 170 (když jsem předjížděl). Také jsem měl v autě nějaké věci a vezl jsem jednu silnější paní, dohromady tak 100kg :) a navíc celou cestu běžela klimatizace, zatímco při cestě kterou jsem měl v úmyslu brát jako referenční (těch 7,96l) jsem nezapl klimu vůbec a jel jsem sám a bez nákladu.
Taktéž jsem musel tankovat o dost dřív než obvykle, našel jsem OMV na výjezdu z Brna, a další jsem už hledat nechtěl, nevím jestli by mi na to těch cca 80 km, které mi to ještě psalo, stačilo. Obvykle tankuju když už mi to přestane ukazovat dojezd, tentokrát mi ještě ani ikona pumpy nesvítila.

Výsledek 8,52l/100km mě nijak výrazně nepotěšil, ale na druhou stranu ani nezklamal, vezmu-li v úvahu výše uvedené. A jelikož to nemám prakticky s čím porovnat, dnešní výsledek se obejde bez detailní analýzy.

Opět jsem nabral plnou až po hrdlo Carrery 100 a další údaj o spotřebě bude obsahovat 200 km návrat z Brna do Havířova v ukrutném třífázovém slejváku, ve kterém jsme jeli krokem (všichni 80, a já je stovkou předjížděl 8)) ...bohužel stále s klimou, paní a nákladem :| ...a nejspíš i dalších 50 km okresek Havířov - Frýdlant ...zbytek pak asi už jen zase Domov - Práce :x To už by pod těch 8 být mohlo :wink:

P.S: A přiznejte se, kdo to na mě dneska bliknul? Ve stříbrném kupátku, dopoledne, nejspíš ještě cestou na Olomouc. Nevím přesně kdy a kde to bylo, ale mávnul jsem taky na pozdrav, snad si toho všiml :)
Obrázek
--
blog | cv | www
black_sheep
Moderátor

Příspěvek od black_sheep »

ja nabral nadrz OMV carrerra 95, bezne tankuju shell V-power 95.. jel jsem do karlovych varu a zpatky, ruzna litacka, i po meste, a spotreba 6.5l/100km!!! :shock: :shock:
I cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Tringi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tringi »

:shock: To koukám, protože já jsem při nahrazení Naturalu 95 za Carreru 95 nepoznal vůbec nic, až teď při nalití Carrera 100. Možná ti to aditivum rozpustilo něco v motoru :lol: ...nevím, jen plácám, vůbec motorům nerozumím :D

Zrovna jsem ale chtěl přidat příspěvek, ať napíšou i další, jestli už tenhle benzín zkoušeli, a pokud ano tak s jakým výsledkem. Docela mě to zajímá.
Obrázek
--
blog | cv | www
Romanko999
**
Kontaktovat uživatele:

vyskušam

Příspěvek od Romanko999 »

Ahojte :) ďakujem ti Tringi idem teda vyskúšať aj ja careu 100 som zvedavy čo to spraví s motorom...:) potom dám vediet síce neudám presnú spotrebu ale som zvedko či pocitim na motore dáke zmeny:) teraz som už tesne na spodku s nádržou tak rovno natankujem plnu carreu 100 :)
Hyundai Coupe 2.0 1998
xenony H1 6000k
utierka na utieranie zahmleneho okna :)
Tringi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: vyskušam

Příspěvek od Tringi »

Romanko999 píše:Ahojte :) ďakujem ti Tringi idem teda vyskúšať aj ja careu 100 som zvedavy čo to spraví s motorom...:) potom dám vediet síce neudám presnú spotrebu ale som zvedko či pocitim na motore dáke zmeny:) teraz som už tesne na spodku s nádržou tak rovno natankujem plnu carreu 100 :)
Není zač a přeju pozitivní výsledky. Jak jsem psal, pocítil jsem zlepšení především na spotřebě, dojem lehce vyššího výkonu mohl být taky jen placebo efekt, kdo ví, teď už ti neřeknu jestli ten efekt pominul, nebo jsem si na to zvykl :) Jedině že bych tam znova natankoval 95ku, a to se mi po vyzkoušení stovky už nechce :P
Obrázek
--
blog | cv | www
shwaara

Příspěvek od shwaara »

Kolik tak orientacne stoji litr carrera 100? Tankoval jsem vcera na Shellu a v Power Racing stal 36,20Kc. Puvodne jsem mel v umyslu ho vzit plnou, ale kdyz jsem videl cenu o 5Kc za litr vyssi, ta chut me presla a vzal jsem radsi V Power 95 za 33,50, coz je jeste unosna cena. A stejne jsem ho vzal jen kvuli bonus bodum, pac si nedelam iluze, ze by to jelo lip nebi za min nez s obyc. 95 :)
Audi A6 quattro 4.2 V8 a Bel STI-Re + AL G9RX
ex: Peugeot 607 2.2i
ex: Hyundai Sonata 2.0i 2003
Tringi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tringi »

Poslední nádrž jsem bral za 35,40 Kč, předtím za 35,30 Kč ...ale tuším že jsem ji někde viděl za 34,70 Kč. Typicky je u OMV Carrera 100 o dvě koruny dražší než jejich Natural 95 ...Carrera 95 bývá pak dražší o korunu, což za to IMHO nestojí, i když stále mi nikdo neodpověděl co do toho vlastně lejou, tak nevím.
Obrázek
--
blog | cv | www
Tringi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tringi »

Právě jsem bral za 34,40 Kč, ale už jsem váhal protože Natural 95 měli za 31,90 Kč :? Ale je fakt, že těch 20 Kč mě stále ještě nevytrhne :D
A výsledek? Se spotřebou 8,32l jsem stále hodně spokojený. Cesta po dálnici z Brna rozhodně udělala své, ale bohužel jsem se pak opět nezvládl krotit a sami víte, kolik machrovinky při jízdě typu brzda-plyn a při vyrážení od semaforů stojí benzínu :P
Obrázek
--
blog | cv | www
shwaara

Příspěvek od shwaara »

Tringi píše:Právě jsem bral za 34,40 Kč
Kde?
Jinak tech 31,90/l je jeste docela dost, uz neni problem sehnat no name za 29,80-30,40 v Praze. A nevim, jestli je podstatny rozdil mezi 95 no name a 95OMV, velky iluze si nedelam. :?
Audi A6 quattro 4.2 V8 a Bel STI-Re + AL G9RX
ex: Peugeot 607 2.2i
ex: Hyundai Sonata 2.0i 2003
Tringi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tringi »

shwaara píše:
Tringi píše:Právě jsem bral za 34,40 Kč
Kde?
Jinak tech 31,90/l je jeste docela dost, uz neni problem sehnat no name za 29,80-30,40 v Praze. A nevim, jestli je podstatny rozdil mezi 95 no name a 95OMV, velky iluze si nedelam. :?
Havířov. U nás taky no name 95 natankuješ kolem 29,- ale téměř výhradně jezdím k OMV. Rozdíl tam velký určitě nebude, spíš šance že natankuješ nějaké sr.čky je menší, když většina pump OMV se, jak jsem na mnoha místech četl, zaváží z rakouska, nikoliv z české rafinérské.
A co se týče porovnání cen vůči Praze, nechtěj mě slyšet na tohle téma :twisted: :wink:
Obrázek
--
blog | cv | www
Playgamer
**

Příspěvek od Playgamer »

u nás u OMW(Příbram) je u OMW Carrera 100 za 34kč/l jinak natural u nás na benzině 31,80Kč
Hyundai Coupe r98 2.0 16V - prodáno :(
Ford Mondeo 2.0 16V TDCi 85kW - chip na 110kW
Odpovědět

Zpět na „Pokec“