Xenony - jeden sviti jinak :)

Moderátoři: black_sheep, Tringi, Moderátoři

DEDe
Kontaktovat uživatele:

Xenony - jeden sviti jinak :)

Příspěvek od DEDe »

Zdravim ,
nejak sem si vsiml ze mi jeden xenon zacal svitit viz do zluta nez ten druhej je to vubec mozny ? :) mam 6000k.
taky me napadlo je mozny menit ty vybojky samostatne bez balastu a je mozne do balastu co tam je ted nacpat vybojku 8000k?

Sem proste stal v garazi proti bile zdi a koukam ze to sviti trochu jinak proste:) A je dost mozny ze sem rukou sahl na to sklo vybojky jak mi to vnoci tehdy blbo vim ze se na to sahat nema ale kdyz se tam blbe leze a je prd videt stane se :) ze by to bylo tim ze by se to treba poskodilo tim dotykem ? Jako rozdil nejak enormi to neni ale trochu jo porad to je samozrejme o hodne belsi nez zarovka :)
Hyundai Tuscani 2,7 Elisa - 12/2003
Reklama

wasek
**
Kontaktovat uživatele:

Re: Xenony - jeden sviti jinak :)

Příspěvek od wasek »

DEDe píše:Zdravim ,
nejak sem si vsiml ze mi jeden xenon zacal svitit viz do zluta nez ten druhej je to vubec mozny ? :) mam 6000k.
taky me napadlo je mozny menit ty vybojky samostatne bez balastu a je mozne do balastu co tam je ted nacpat vybojku 8000k?

Sem proste stal v garazi proti bile zdi a koukam ze to sviti trochu jinak proste:) A je dost mozny ze sem rukou sahl na to sklo vybojky jak mi to vnoci tehdy blbo vim ze se na to sahat nema ale kdyz se tam blbe leze a je prd videt stane se :) ze by to bylo tim ze by se to treba poskodilo tim dotykem ? Jako rozdil nejak enormi to neni ale trochu jo porad to je samozrejme o hodne belsi nez zarovka :)
No mohla to být nečistota, mastnota, co se na baňce výbojky vypálí a zežloutne. Výbojka taky mohla mít už vadu od výroby. Každopádně výbojky můžeš měnit samostatně. Ballastu je jedno, jaký typ (barva) výbojky je k němu připojen.
Hyundai Coupé 1,6 16V, r.v.1998, červené
Jerry159
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jerry159 »

S velkou pravděpodobností jsi jí pomastil a do původního stavu jí nevrátíš......na rukou máš maz i když si je miješ a tak ale furt tam je a tím že jsi na ní šáhl tím jsi jí zašpinil :cry:
Hyundai Coupé 2.0 16v
Alu 17" 205/40/17 Pirelli a Michelin
Sportovní výfuky Fireball
Sportovní vzduchoví filtr
Eonon E1015 Kicker 12l7 1500w
Xenony H1 6000k
brutus hudba :)
mirpie

Příspěvek od mirpie »

u levnějších HID sad nic neobvyklého....Jedna výbojka má taky nepatrně jiný odstín. Výbojky a ballasty se daj libovolně přehazovat, jen je potřeba dodržet výkon, tedy neměnit 35W za 55W (jsou i xenony s 55W do novějších aut, aby jim neblbla elektronika, některý auta jsou na to háklivý).
Pokud dojde k dotyku na baňku výbojky, stačí vzít hadřík s ředidlem, acetonem, tech.benzinem nebojiným odmašťovacím prostředkem a opatrně ji potřít, ale okamžitě před montáží, pak už je to k ničemu.
Lokální mastnota na halogenové žárovce způsobí horší chlazení celé baňky kontinuálně. Dané místo postižené mastnotou se začně lokálně více zahřívat, způsobí pnutí a baňka praskne.
U výbojky, kde je menší teplota, to baňka asi přežije, ale je možný, že to způsobí ten nepatrně jiný odstín...
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
DEDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEDe »

tak to muze byt asi tim , jako nic tragickyho a kdyztak tam proste koupin novou vybojku , od vyroby to nebylo vsiml sem si toho az ted , je to taky levnejsi sada takze proste je to trochu jine ted spis me to zajimalo jestli se vam to taky prihodilo a kdyz odejde tak si tam dam asi 8000 K vybojky.
Davepic

Příspěvek od Davepic »

mirpie píše:u levnějších HID sad nic neobvyklého....Jedna výbojka má taky nepatrně jiný odstín. Výbojky a ballasty se daj libovolně přehazovat, jen je potřeba dodržet výkon, tedy neměnit 35W za 55W (jsou i xenony s 55W do novějších aut, aby jim neblbla elektronika, některý auta jsou na to háklivý).
Pokud dojde k dotyku na baňku výbojky, stačí vzít hadřík s ředidlem, acetonem, tech.benzinem nebojiným odmašťovacím prostředkem a opatrně ji potřít, ale okamžitě před montáží, pak už je to k ničemu.
Lokální mastnota na halogenové žárovce způsobí horší chlazení celé baňky kontinuálně. Dané místo postižené mastnotou se začně lokálně více zahřívat, způsobí pnutí a baňka praskne.
U výbojky, kde je menší teplota, to baňka asi přežije, ale je možný, že to způsobí ten nepatrně jiný odstín...
Mirpie- A ty preferuješ levnější nebo drahžší HID sadu xenonů??? Páč jsem kdesi četl, že levnější HID sady můžou rušit auto radio vlivem špatně odrušeneho Balastu a nebo že mají moc velky startovací proud..Nebo tak nějak jsem to čet...A ty právě jsi psal, že ti to rušilo radio...A z ty tvoje xenony jsi daval přes 3000Kč ne?? tak ted jen nechápu jak bereš tu první větu u levnějších HID sad nic neobvyklého???
Obrázek

HYUNDAI COUPE 2.Generace V6
mirpie

Příspěvek od mirpie »

he, já tu měl xenony jeden z prvních, když vynechám Martazse a pár jedinců...A to se xenony za nynějších 2000Kč +-500Kč neprodávaly. Moje stály tuším 3600,-, ale jedná se o totéž, co se prodává ted za 2000,-, takže ano, levnější sada. S tím rušením rádia jsem zjistil, že to rušilo jen jednu konkrétní stanici, u které byl asi slabší signál, jinak v poho. Ale reklamaci na xenony už jsem řešil. Odešel mi ballast. Jinak bez problémů.
Davepic

Příspěvek od Davepic »

mirpie píše:he, já tu měl xenony jeden z prvních, když vynechám Martazse a pár jedinců...A to se xenony za nynějších 2000Kč +-500Kč neprodávaly. Moje stály tuším 3600,-, ale jedná se o totéž, co se prodává ted za 2000,-, takže ano, levnější sada. S tím rušením rádia jsem zjistil, že to rušilo jen jednu konkrétní stanici, u které byl asi slabší signál, jinak v poho. Ale reklamaci na xenony už jsem řešil. Odešel mi ballast. Jinak bez problémů.

Tak to potom joo....To tak mrťo odchazí ty balasty takže s tím mam taky počitat?? na balasty mam záruku 1 rok vybojka 1 měsíc...tak to jsem teda zvědav kdy mi co odejde...
Obrázek

DEDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEDe »

Ja bych asi priste koupi drazsi , mam ted levnou a dela to par nesvaru napr :
1) 3x mi to spalilo pojistku ( xenony zacly stroboskopicky blikat a pak tma, ale najel sem tak 3 tis kilasku nez to prdlo vzdy),

2) na zacatku mi to delalo to ze kdyz sem zapl xenony hned nebo tesne po nastartovani tam mi problikla palubovka jako by ji to vzalo stavu a raficky spadly rychle dolu a pak zase nahoru ( nejaka spicka tam prolitla) ted to uz nedela,

3) ted mi zacal svitit jeden vic dozluta

4) dnes sem zjistil ze to radio opravdu rusi, nejde to nijak moc poznat ne ze by to primo rusilo radio ale oslabuje to signal , prisel sem na to az dnes v podzemni garazi prijizdel sem do ni se svetlama a radio co venku hralo v pohode (evropa2) se zasumelo ale jak sem zastavyl a vypl motor a svetla zacalo hrat :)) A zkusil sem to a je to opravdu xenonama. Takze na prvni chvili se to nemusi vubec poznat signal je proste jen oslabenej takze to chcce silne stanice a to co se predtim treba dalo naladit s mensim signalem se s xenonama nenaladi .

Mozna by mohl byt rozdil aspon v tom v jake krabicce ten balast je , ted i levnejsi sady ho delaji kovovej ja ho mam v plastu treba by ten kovovej byl lepsi.
mirpie

Příspěvek od mirpie »

ballast mám v kovovém obalu... Problémy s pojistkou nemám.
DEDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEDe »

takze radio budou rusit asi vsechny tak nejak tak je to mozna fuk jakou HID sadu
Davepic

Příspěvek od Davepic »

DEDe píše:takze radio budou rusit asi vsechny tak nejak tak je to mozna fuk jakou HID sadu
TY to není až tak pravda co píšeš já mam třeba xenony a s ničím není problém Radio to neruší pojistky mi to ještě žadne nevypalilo žlutě nesvítí :lol: ...Možna je to, že jsi natrefil na špatnou nevyvedenou sadu nebo taky ne...Ale četl jsem, že jestli xenony ruší autoradio může to byt způsobeno špatným odrušením toho Ballastu tudíž nekvalitní a nebo velkym potřebným startovacím proudem zkus se mrknout na krabičku od te sady a počti ty parametry...
Naposledy upravil(a) Davepic dne 24 srp 2008, 16:16, celkem upraveno 1 x.
Obrázek

dantasik
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dantasik »

Ja osobne jsem kupoval xenony s www.automedik.cz < sada byla zabalena i v lepsi krabici nez predchozi (to sice nic neznamena ale i tak plus) a s radiem problem nemama pojistku mi nevyprasknuli ani ty na sonate. Obe mam 10000k. Na automedic dokonce pisi ze by meli mit mensi start.proud. Kdyz mrkam na rucicku voltmetru v palubce tak opravdu celkem pomalu dolu. Ne nejak extremne. Ale uplne mimo auto jsem nemeril.
Mitsubishi Evolution X 2009/02
Hyundai Sonata 2.0CRDi 16V 2006/10
Davepic

Příspěvek od Davepic »

dantasik píše:Ja osobne jsem kupoval xenony s www.automedik.cz < sada byla zabalena i v lepsi krabici nez predchozi (to sice nic neznamena ale i tak plus) a s radiem problem nemama pojistku mi nevyprasknuli ani ty na sonate. Obe mam 10000k. Na automedic dokonce pisi ze by meli mit mensi start.proud. Kdyz mrkam na rucicku voltmetru v palubce tak opravdu celkem pomalu dolu. Ne nejak extremne. Ale uplne mimo auto jsem nemeril.
Koukal jsem na ty stranky ze kterych jsi HID sadu objednaval a koukal jsem na nahradni vybojky kdyby mi jedna praskla...Pěkná pálka za jednu vybojku 960Kč :shock: :shock: :shock: se modlím ať vydrží co nejdele
Obrázek

dantasik
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dantasik »

To ano, ale zatim to neresim :)Xenon vydrzi podstatne dyl jak zarovka a ja je mam v sonate uz rok a nic. A to jsou to ty horsi v coupe je mam chvili:)Nicmene i kdybych mel 1x za 2roky tak sem v klidu :)Pac koupim rovnou celou sadu a kdyby nahodou tak ballast prodam a vybojky si skovam nebo obracene :)V tom preci neni prob .)
Mitsubishi Evolution X 2009/02
Hyundai Sonata 2.0CRDi 16V 2006/10
Odpovědět

Zpět na „COUPE“