Pioneer Avic D3 - jak dlouho vám v autě vydržel...
Moderátoři: miooo, Moderátoři
- Reklama
Taky jsem byl skeptický, ale AVIC-D3 mně příjemně překvapil. Úvodem je nutno dodat, že je to zařízení, které se začalo prodávat na začátku roku 2007, takže doba jeho vývoje spadá do období, kdy jediným levným mediem, na které se dá umístit cca 2x 7GB navigačních dat bylo DVD. Technický pokrok je čím dál rychlejší, takže od května už se neprodává a nahradil jej model AVIC-F900BT, kde navigační data jsou na flešce a rovněž je integrovaný BT modul (za cenu o cca 10K menší). Ale zpátky k D3. Věř mi Zamo, že dvě podobné navigace bys určitě nekoupil. D3 je totiž inerciální navigační systém, což znamená, že primárně určuje polohu na základě výpočtu údajů z gyroskopického senzoru, impulsů pohybu a času. GPS signál, je-li přítomen, slouží k přesné kalibraci přístroje. Má to jednu obrovskou výhodu proti běžným přenosným navigacím - naviguje i v místech bez přítomnosti GPS signálu (tunely, podzemní garáže, hustá vysoká zástavba...) a rovněž údaj polohy je k dispozici ihned po rozjezdu. Navigační data jsou od firmy Teleatlas - z jara 2007, takže stejná jako u většiny ostatních navigací. Mně osobně anglicky mluvící slečna vůbec nevadí. Mam to doplněný o BT a couvací kameru. BT na mobil OK a couvací kamera super. Když chci poslouchat CD, tak proste DVD vyndám (D3ka automaticky ukládá cca 20ti kilometrový pruh kolem zvolené trasy do paměti a navigační DVD potřebuje až při zásadní změně trasy). Takže děkuji Hyundai CZ za pěkný dárek
SF Elegance AT
karves: těch tunelů zas tolik není aby mi vadila chvilková ztráta signálu GPS. Mám MIO C710+ které má mnohem lepší mapové podklady a hlavně: umí navigovat podle GPS souřadnic a to je to co mi u AVICu schází. V žádném městě mě MIO nenechalo ve štychu a ani na chvilku neztratilo signál satelitů. Když vyjíždím z garáže tak zachytí signál do 1. křižovatky (cca 200 m) a okamžitě se zorientuje ( a těch 200 m bez navigace ještě zvládnu . Pokud by TMC fungovalo jak by mělo a odklonilo tě od naplánované trasy, tak bys asi CD poslouchat nemohl. Nevím jak dlouhou trasu ukládáš do paměti ale při mých několik set km dlouhých cestách to prostě bez DVD nejede - zobrazí se jen mapový podklad
SF 2,2 CRDi VGT 4x4 A/T / H1 VAN6 2,5CRDi / iX35 2.0 GDi 4x4 / i20
Nevim, me TMC funguje dobre. To ukladani do pameti je totiz delane tak, ze nejdrive zvolis cestu, ta se spocita a tak dal, pak muzes v klid vyjmout dvd ktere s vysune po chvilce (az po nacteni vsech udaju do pameti) a pak muzes ject smele dal. A co se bt tyce, tak treba se Samsung U600 mi hraje v pohode - nevim co ostatni prehravace.
Mitsubishi Evolution X 2009/02
Hyundai Sonata 2.0CRDi 16V 2006/10
- David C3
- Kontaktovat uživatele:
Mám taky Mio C710+ už dva roky a ted sem nahrál nové mapy a za tu dobu co ho mám nebyl jediný problemZamo píše:karves: těch tunelů zas tolik není aby mi vadila chvilková ztráta signálu GPS. Mám MIO C710+ které má mnohem lepší mapové podklady a hlavně: umí navigovat podle GPS souřadnic a to je to co mi u AVICu schází. V žádném městě mě MIO nenechalo ve štychu a ani na chvilku neztratilo signál satelitů. Když vyjíždím z garáže tak zachytí signál do 1. křižovatky (cca 200 m) a okamžitě se zorientuje ( a těch 200 m bez navigace ještě zvládnu . Pokud by TMC fungovalo jak by mělo a odklonilo tě od naplánované trasy, tak bys asi CD poslouchat nemohl. Nevím jak dlouhou trasu ukládáš do paměti ale při mých několik set km dlouhých cestách to prostě bez DVD nejede - zobrazí se jen mapový podklad
Accent Crdi Elegance GOLD 02/2008, parkovací čidla,Folie, 95tis km
Fabia II FL combi TSI 77kw DSG Elegance, inter. RS. 16 elba. 50tis km
YETI 2.0 TDI CR PDF 4x2 Experience 10/2009 ice blue, 17 alu, najeto 100tis km
Fabia II FL combi TSI 77kw DSG Elegance, inter. RS. 16 elba. 50tis km
YETI 2.0 TDI CR PDF 4x2 Experience 10/2009 ice blue, 17 alu, najeto 100tis km
chtěl jsem použít MP3 Sony NWZ-A829 (16GB) který má rovněž BT 2,0 a podporuje A2DP a AVRCP jako U600, ale ten se pořád odpojoval. Žádný z prodejců nemá skladem k zapůjčení Samsung YP-P2JCB abych si ověřil kompatibilitu s AVIC (BTB200) - ale možná to po tvé informaci risknudantasik píše:..... A co se bt tyce, tak treba se Samsung U600 mi hraje v pohode - nevim co ostatni prehravace.
ještě dotaz: přihlašuje se ti to samo jako telefon nebo BT Audio ? Dík.
Jak jsem již psal, byl jsem k D3ce zpočátku hodně skeptický. GPS problematika je můj job již asi patnáct let a v posledních pár letech jsem bez navigace od různých výrobců nevyjel. Je samozřejmé, že specializovaní výrobci jsou nejpružnější a čím je navigace víc integrovaná do vozidla, tím je většinou horší (zastaralejší). Takže původně jsem uvažoval, že AVIC budu používat pro AV a navigaci použiju jinou. Po prvních pár dnech jsem zjistil, že to zas tak hrozný není, a nechtělo se mi instalovat další lákadlo pro potřebné spoluobčany za okno. Také to záleží na tom, jestli bude výdán časem update mapových dat. K funkčnosti RDS-TMC mohu poznamenat, že závisí pouze na tom jaká data do systému zadá poskytovatel služby a projeví se naprosto stejně u všech zařízení. V AVICu se můžeš kdykoliv podívat, jaké dopravní informace jsou momentálně k dispozici (podle abecedy, vzdálenosti, trasy...). A k BT - technicky je to velký nestandart, který si (jak jinak) každý výrobce řeší po svém a představa, že lze propojit cokoliv s čímkoliv je bohužel mylná. K BTB200 existuje poměrně rozsáhlá tabulka kompatibility, kde je uvedeno se kterými MT a pro jaké funkce je kompatabilní. Takže například vetšina Sony-Ericssonů je plně OK a zařízeni s Windows Mobile bez speciálniho softu mají smůlu.
SF Elegance AT
V MIO se můžu taky podívat na tabulku s dopravnimi informacemi a běžně mně odkloní od naplánované trasy aniž bych se o cokoliv staral (během jízdy na to není čas a prostor). U AVIC se mi to zatím nestalo - tabulka s údaji je mi po dojetí do zácpy již k ničemu.karves píše: ............V AVICu se můžeš kdykoliv podívat, jaké dopravní informace jsou momentálně k dispozici (podle abecedy, vzdálenosti, trasy...)
ten seznam který zmiňuješ znám - jsou tam jen telefony a ne MP3.karves píše:
A k BT - technicky je to velký nestandart, který si (jak jinak) každý výrobce řeší po svém a představa, že lze propojit cokoliv s čímkoliv je bohužel mylná. K BTB200 existuje poměrně rozsáhlá tabulka kompatibility, kde je uvedeno se kterými MT a pro jaké funkce je kompatabilní. Takže například vetšina Sony-Ericssonů je plně OK a zařízeni s Windows Mobile bez speciálniho softu mají smůlu.
Je ke škodě věci, když ani dovozce tohoto zařízení NEVÍ a NEZNÁ. Když jsem jim položil dotazy ohledně BT (A2DP, AVRCP), tak nevěděli o čem je řeč. Asi jsem na ně mluvil marťansky.
a jak píšeš: "... nechtělo se mi instalovat další lákadlo pro potřebné spoluobčany za okno" - to je oč tu běží: zdemolované auto kvůli ne zrovna povedenému systému.
Bohužel máš plnou pravdu. Většina specializovaných prodejců ví možná co prodává, má nacvičených pár ohromujících hesel a tím to končí. Bohužel ani výrobce to nikde nepublikuje a možná že to ví jen konstruktér. Ještě že jsou fóra a pár lidí, který jsou ochotný se podělit o své zkušenosti. Ta tabulka se bohužel týká pouze MT a taky nechápu, proč výrobce schizofrenicky tají ostatní zařízení, když halasně annoncuje BT-Audio. Určitě bych to nejdříve vyzkoušel. Stejný výrobce vůbec neznamená jistotu kompatability u různých zařízení. Já například kvůli tomu musel degradovat HTC Cruise do role druhého asistenta a vybavit se Sony-Ericcsonem S500i, který je s BTB200 (jako MT) plně kompatabilni (není Sony jako Sony). Audio prověřím o víkendu.
SF Elegance AT
Po rozbehnuti avicu se za chvili automaticky spoji U-600 s radiem ale na bazy telefonu. Pokud chci ject mp3 dam prehravac v mobilu, a tam je funkce poslat do > stereo bt tam poslu a rovnou hraju.Zamo píše:chtěl jsem použít MP3 Sony NWZ-A829 (16GB) který má rovněž BT 2,0 a podporuje A2DP a AVRCP jako U600, ale ten se pořád odpojoval. Žádný z prodejců nemá skladem k zapůjčení Samsung YP-P2JCB abych si ověřil kompatibilitu s AVIC (BTB200) - ale možná to po tvé informaci risknudantasik píše:..... A co se bt tyce, tak treba se Samsung U600 mi hraje v pohode - nevim co ostatni prehravace.
ještě dotaz: přihlašuje se ti to samo jako telefon nebo BT Audio ? Dík.
Mitsubishi Evolution X 2009/02
karves: tak to se mi Nokia chová stejně. Nejdřív se spojí BT jako telefon a když dám přehrávat hudbu přes BT tak se HF odpojí a spojí jako BT audio a lze jej pak ovládat z volantu nebo dotekem z LCD Avicu. Jenže to nemám vyzkoušeno se žádným BT walkmanem (kromě Sony NWZ-A829B který nefungoval). Nyní sháním SAMSUNG YP-S5JCB, nebo podobný, který by mohl spolupracovat s BT.
Re: Pioneer Avic D3 - jak dlouho vám v autě vydržel...
Zdravím všechny, asi během týdne budu majitelem nového SF 2,2 Elegance, ale trochu (spíš víc) mě děsí riziko vykrádání navigace. Nemáte někdo nějakou novou zkušenost, jak tomu předejít? Je mi jasné, že 100% obrana proti vykradení neexistuje.
díky
díky
New SF 2,2 4WD Elegance - šlape jako hodinky
Jestli tam budeš mít Autonet, tak ti asi nic nehrozí...
SF Elegance AT
Díky, má tam být Autonet HAVN-100, takže když si vylepím značku tohoto AVI na sklo, novodobí lapkové se mě vyhnou
New SF 2,2 4WD Elegance - šlape jako hodinky