zpožďovač osvětlení
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
zpožďovač osvětlení
Vážení přátelé,
opět se na vás obracím o radu. Za ten měsíc, co mám accenta, jsem zatím našel jen jednu vadu na kráse - totiž, že nemá zpožděné zhasínání vnitřního osvětlení. Světlo si prostě zhasíná spolu se zavřením dveří. To mi připomíná Favorita a kazí náladu. Předpokládám, že nejsem první, komu se to nelíbí. Dá se to tam nějak rozumě doinstalovat, nejlépe modulárně?
Koukal jsem do schémat a příprava tam na to asi není. Samozřejmě bych si to uměl postavit (tranzistor s R-C článkem v bázi a nacpat to někam do svazku nebo do lampy), ale nechci fušovat do nového auta, zvlášť v garanci, že...
Řešili jste někdo tenhle problém?
SC
opět se na vás obracím o radu. Za ten měsíc, co mám accenta, jsem zatím našel jen jednu vadu na kráse - totiž, že nemá zpožděné zhasínání vnitřního osvětlení. Světlo si prostě zhasíná spolu se zavřením dveří. To mi připomíná Favorita a kazí náladu. Předpokládám, že nejsem první, komu se to nelíbí. Dá se to tam nějak rozumě doinstalovat, nejlépe modulárně?
Koukal jsem do schémat a příprava tam na to asi není. Samozřejmě bych si to uměl postavit (tranzistor s R-C článkem v bázi a nacpat to někam do svazku nebo do lampy), ale nechci fušovat do nového auta, zvlášť v garanci, že...
Řešili jste někdo tenhle problém?
SC
- Reklama
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Denní svícení se tu už řešilo.Určitě tady najdeš odkaz na modul -tuším,že stál kolem 400,-Kč(ty dva litry jsou strašně přehnaný). A modul na zpoždění vnitř.osvětlení-ten se prodával už před lety-hodně lidí ho montovalo do Škodovek a stál kolem 150Kč.Prodával se normálně v Mototechně.Když budeš chtít,zeptám se ti-tady je fakt jeden z nejlepších prodavačů-ochotný a má v náhrad.dílech obrovský přehled.
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Jo,mimochodem-Coupátko má tyhle moduly v základu ,takže H.je má k dispozici.Co se mi líbí-při odemknutí z dálkáče se rozsvítí vnitřní osvětlení již před nastoupením + zelené osvětlení spínací skříňky.
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
zpožďovač
Díky za rady, právě o tohle mi šlo. Samotné zpožďování bych si udělat uměl snadno (tranzistor, elyt. kondík, odpor a je to), ale to pak bude jenom obyčejně zpožďovat a nebude to inteligentní - např. to nezhasne při nastartování a nerozsvítí se to po vypnutí motoru. I to bych snadno postavil, ale bohužel podle schématu není v Accentovi připravená kabeláž na něco takového a sám si kabely po novém autě tahat nedovolím. Zkusím ještě nějaké servisy...Borek píše:Jo,mimochodem-Coupátko má tyhle moduly v základu ,takže H.je má k dispozici.Co se mi líbí-při odemknutí z dálkáče se rozsvítí vnitřní osvětlení již před nastoupením + zelené osvětlení spínací skříňky.
SC