Výměna motoru
Moderátoři: black_sheep, Tringi, Moderátoři
Výměna motoru
Lidi mam dotaz, jake jsou rizika nebo nebo problemy s vymenou motoru v Coupe 97 ?...myslim motor 1,6 za dvoulitrovy motor...mam stim svojim motorem uz delsi dobu problemy...viz moje minule vlakno...a tak jsem premyslel ze ten motor vymenim...zase totiz prodavat to auto nechci protoze je navenek hodne pekne interier taky...a jak by ten motor nekdo slysel za behu tak by to stejne nikdo nekoupil...tak jsem se uchylil k tomuto reseni...diky za pripadne odpovedi
Hyundai Coupé 1.6 16V r.v. 1997
- Reklama
- Dr Meduza
- Kontaktovat uživatele:
blok i hlava sou stejnej odlitek a veci okolo sou taky stejny, lisi se akorat RJ a v motoru sou udelany vetsi diry na pisty a vetsi ventily, zvenka to je uplne stejnej motor, takze ani papirove s tim neni problem, nikdo to nepozna (hm to je vlastne dobrej napad, jak platit mensi ruceni )
jedinej problem je mozna to, ze tenhle motor je ukrutne tezkej, jinak je to vymena kus za kus, zvenka identickej
jedinej problem je mozna to, ze tenhle motor je ukrutne tezkej, jinak je to vymena kus za kus, zvenka identickej
Coupe 2.0 LPG rv 96 barva Fialova -> rosekano -> uz je zase skoro opraveno
Opel Omega B 2.0 Combi LPG - luxusni kara, ma sedacky Recaro :D
Noo...hydrostely klepou jako dive...i pri teplem motoru...a jeste jsem zakladal minule vlakno o tom divnem zvuku motoru...jde to od klikovky takze to neni nic prijemneho...pro oziveni pameti :
https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?t=9441
je to ctvrty prispevek...takze ale jinak by stim problem byt asi nemel ne?? a na kolik by to vsechno vyslo vcetne prace...priblizne
https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.php?t=9441
je to ctvrty prispevek...takze ale jinak by stim problem byt asi nemel ne?? a na kolik by to vsechno vyslo vcetne prace...priblizne
u motoru někde z vrakáče ti taky nikdo nezaručí, že budou hydroštely v poho.. Pokud ti motor nebere olej, nekouří, dobře táhne, tak by stálo zato investovat do těch hydroštelů. Někde jsem doslechl částku 14tis včetně práce i s novými gufery na ventilech, včetně nového řetězu, prostě taková celorepas hlavy.
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
- Dr Meduza
- Kontaktovat uživatele:
To uz by mozna bylo lepsi zrusit hydrostely a predelat to na vymezovani podlozkamamirpie píše:u motoru někde z vrakáče ti taky nikdo nezaručí, že budou hydroštely v poho.. Pokud ti motor nebere olej, nekouří, dobře táhne, tak by stálo zato investovat do těch hydroštelů. Někde jsem doslechl částku 14tis včetně práce i s novými gufery na ventilech, včetně nového řetězu, prostě taková celorepas hlavy.
Ikdyz v servisnim manualu se pise, ze se muzou klidne menit jenom ty hydrostely, co sou za tepla volny, takze kdyz jich je jenom par spatnejch tak to nemusi bejt tolik prachu
BTW takova otazecka, nevite nekdo na kolik by vyslo snizit hlavu na dvoulitru a o kolik to de, kvuli kompresi me to zajma
noo tak to je taky fakt..ale ted mi rekni co stim zvukem v tom motoru...zni to jakoby takove drhnuti sem tam...nevim...vis jak platit jak rikas treba 14tis za hydrostely a pak se mi cosi rosype v motore tak to pak nasere...ten motor je proste tak nejak celkove v haji... jeste k tomu to porad blbe startuje...nekdy tocim starterem i 5 vterin nez naskoci a cidlem teploty to neni...takze proto me napadl jen ten motor vymenit, a kdyz uz tak aspon ten dvoulitr....btw namate nekdo nejaky takovy motor nekde ve sklepe?
- Dr Meduza
- Kontaktovat uživatele:
prevodovka by mela bejt stejna (nevim jestli i prevodama, ale je ve stejny bedne)
Staci prehodit blok a ridici jednotku (ikdyz ta by se s tim po restartu asi taky nak poprala)
Staci prehodit blok a ridici jednotku (ikdyz ta by se s tim po restartu asi taky nak poprala)