praskle svody - projevy?
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
- black_sheep
- Moderátor
praskle svody - projevy?
hoj pratele, uz jsem hodne googlil a nenasel jsem odpoved na svou otazku.. a nez utratim zbytecne penize tak se radsi optam kdo ma zkusenosti
takze mam praskle svody (asi). resp. praskle urcite byli, ale jsou svarene a mam podezreni ze jsou praskle z druhe strany kam neni videt a nebo ze ty svary uz taky nejsou nejlepsi (jde to blbe videt).
takze se ptam: kdo jste mel praskle svody, jak se to projevovalo? spotreba/vykon/hlucnost??
ja mam totiz pocit ze je autak O.K. jen potvora moc nejede (asi jako scoupe bez turba coz by melo jet lip ) a je lehce hlucnejsi..
takze mam praskle svody (asi). resp. praskle urcite byli, ale jsou svarene a mam podezreni ze jsou praskle z druhe strany kam neni videt a nebo ze ty svary uz taky nejsou nejlepsi (jde to blbe videt).
takze se ptam: kdo jste mel praskle svody, jak se to projevovalo? spotreba/vykon/hlucnost??
ja mam totiz pocit ze je autak O.K. jen potvora moc nejede (asi jako scoupe bez turba coz by melo jet lip ) a je lehce hlucnejsi..
I ❤ cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
- Reklama
- black_sheep
- Moderátor
jinak hehe, doufam ze se mi to pred srazem rozlozi na soucastky,.. vubec nevim jestli to vsecko stihnu vubec hodit do servisu pac s autem jezdim se a tam.. no co, jel bych scoupatkem
I ❤ cars
- black_sheep
- Moderátor
Cau to vis ze praskly, jenze ja je mel prasknute od doby co jsem auto koupil ale me se to projevovalo jenom zvysenou spotrebou, te se mi po vymene zda ze to tolik nezere. Ale neni to nejak markantni, nemel jsem tam velkou diru, nicmene ven to foukalo. Pozor na ne, mohou byt i zkroucene,pak to muze fouka i kolem tesneni.
Hyundai Lantra 1.6 16V G4GR,r.98
*** Ivan je nejlepsi!!! ***
*** Ivan je nejlepsi!!! ***
Nemusí to jen foukat, může to tou prasklinou taky nasávat vzduch a pak to blbne lambdu, která díky tomu pošle víc paliva i když to není třeba a pak ti to bude hořet ještě v katu. Z toho plyne, že by se to mělo projevit ve zvýšené spotřebě. Třeba už je taky kat v pytli a ucpanej, proto to nejede.
Teoreticky by to mělo jít poznat i poslechem, ale přes hluk motoru to ani nemusíš vnímat.
Teoreticky by to mělo jít poznat i poslechem, ale přes hluk motoru to ani nemusíš vnímat.
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi
+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
- black_sheep
- Moderátor
no motor je takovej hrozne hlucnej, a jde to prave z mist kde jsou svody.. ne ze by to nejak mlatilo nebo tak, to ne, ale je to hlucnejsi...zdenek76 píše:Nemusí to jen foukat, může to tou prasklinou taky nasávat vzduch a pak to blbne lambdu, která díky tomu pošle víc paliva i když to není třeba a pak ti to bude hořet ještě v katu. Z toho plyne, že by se to mělo projevit ve zvýšené spotřebě. Třeba už je taky kat v pytli a ucpanej, proto to nejede.
I ❤ cars
no hlučnej by mohl být jako ve smyslu "sportovnější", jako bys měl otevřené sání nebo otevřený výfuk
Audi A8 4.2Q
- black_sheep
- Moderátor
Ahoj, cítíš v kabině výfuk nebo jsi víc unavenej nebo je v kabině víc tepla? pak to na ně vypadá, nejvíc to uslyšíš na studených svodech potom zaptracuje fyzika a malé trhliny se mouho "zatáhnout" díky roztažnosti materiálu. moc bych to nepodceňoval, neb je pravda to co tu psali ostatní a mít totál prasklý svod na silnici v noci.... No a cena u Spey okolo 7 k. Tož tak
- black_sheep
- Moderátor
tak jinak se zeptam...
mam uz delsi dobu (asi od jara) problem s autem. Proste nejede. Do stovky tak jede normalne, ale nad stovku jak kdyby byla pribrzdena rucka a netahne uz. Zkousel jsem tedy povicekrat maximalku a sotva z toho vymackam 200, spis 190... coz je divny, s coupe jsem to mastil i vic, nez to zlenivelo. Ani to, ze ho protahnu nepomuze. Myslel jsem ze to bude spojka - nebyla, myslel jsem ze to teda bude pribrzdene kolo - nebylo to Cim to teda bude?? taky mi prijde, ze se mozna zhorsila spotreba, ne vyrazne, ale tak o litr asi jo... taky kdyz na to prudce slapnu tak mam pocit ze v otackach to spis rve, nez jede... na to ze mi to jelo jak drak pred zimou...
muzou to byt ty svody?? auto necuka, startuje na otoceni, proste beha pekne.. diagnostika hyundai uz 2x nic neukazala..
mam uz delsi dobu (asi od jara) problem s autem. Proste nejede. Do stovky tak jede normalne, ale nad stovku jak kdyby byla pribrzdena rucka a netahne uz. Zkousel jsem tedy povicekrat maximalku a sotva z toho vymackam 200, spis 190... coz je divny, s coupe jsem to mastil i vic, nez to zlenivelo. Ani to, ze ho protahnu nepomuze. Myslel jsem ze to bude spojka - nebyla, myslel jsem ze to teda bude pribrzdene kolo - nebylo to Cim to teda bude?? taky mi prijde, ze se mozna zhorsila spotreba, ne vyrazne, ale tak o litr asi jo... taky kdyz na to prudce slapnu tak mam pocit ze v otackach to spis rve, nez jede... na to ze mi to jelo jak drak pred zimou...
muzou to byt ty svody?? auto necuka, startuje na otoceni, proste beha pekne.. diagnostika hyundai uz 2x nic neukazala..
I ❤ cars
- black_sheep
- Moderátor
jo a nekamenujte me za tu rychlost, zkousel jsem to na dalnici nepotrebuju jezdit rychle, ale prijde mi, ze to nejede jak by melo a na ty maximalce jsem zjistil ze to jde poznat, proto jsem to zkousel..
az to zase bude ukazovat rucicka na 230 (realne tipuju tech 200 hehe) tak budu zase v klidu jezdit na pohodu 100vkou ale to je offtopic, prosim drzte se tematu, protoze tuhle otazku uz pul roku resim a jsem uz nasratyy
az to zase bude ukazovat rucicka na 230 (realne tipuju tech 200 hehe) tak budu zase v klidu jezdit na pohodu 100vkou ale to je offtopic, prosim drzte se tematu, protoze tuhle otazku uz pul roku resim a jsem uz nasratyy
I ❤ cars
- black_sheep
- Moderátor
Re: praskle svody - projevy?
mno uz je to nejaky ten mesic od vymeny svodu - a od te doby je to zmena. auto je mnohem tissi a ma lepsi zvuk. ale neni to zase tak vyrazne, dost lidi to ani nepozna. pokud ale zvednete haubnu a budete si pridavat plyn na klapce, tak to rozhodne uslysite. spotreba padla tak o 0.5ltr-1.0ltr, presne rozmezi se tezko odhaduje kdyz se spotreba u coupe muze lisit v rozmezi cca 2.5litru podle stylu jizdy
vymena rozhodne za to stala, na lantre je mame praskle taky, a to vcelku dost, jenze tam uz jsou jeden dil s katakem takze si to na vymenu chvili pocka heh
vymena rozhodne za to stala, na lantre je mame praskle taky, a to vcelku dost, jenze tam uz jsou jeden dil s katakem takze si to na vymenu chvili pocka heh
I ❤ cars
se diivim, že já je ruplý nemám, na to v jakým to auto bylo stavu. Jede jak má, nic nepřisává, nesyčí, spotřeba zcela ok. Tak ať ti to staronové sběrné výfukové potrubí vydrží... Jinak trocha terminologie:
svody jsou až ten kus, kde se sbíhají dva proudy v jeden. To, o čem tu mluvíme, je sběrné potrubí. Můj vysokoškolský učitel by na tohle hrozně háklivej...ale hlavně, že si rozumíme. Tedy správně je posloupnost od motoru: sběrné potrubí, svody, katalyzátor, atd.
svody jsou až ten kus, kde se sbíhají dva proudy v jeden. To, o čem tu mluvíme, je sběrné potrubí. Můj vysokoškolský učitel by na tohle hrozně háklivej...ale hlavně, že si rozumíme. Tedy správně je posloupnost od motoru: sběrné potrubí, svody, katalyzátor, atd.
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
- black_sheep
- Moderátor
jojo, vsecko v poradku. ale vis ze na coupe to je jeden dil? jako ze se to rovnou spoji v jednu trubku pac to jde rovnou do katiku
I ❤ cars