Při jakém stavu motoru kontrolovat měrku oleje?
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Při jakém stavu motoru kontrolovat měrku oleje?
Zdravím všechny .
Mám technický dotaz.Zajímalo by mě,při jakém stavu motoru kontrolujete měrku oleje.Mám totiž trochu dileme.Při lehce teplém motoru mám olej ve stavu horní rysky.U studeného motoru mám olej na spodní rysce.Čím se tedy řídit ?
Mám technický dotaz.Zajímalo by mě,při jakém stavu motoru kontrolujete měrku oleje.Mám totiž trochu dileme.Při lehce teplém motoru mám olej ve stavu horní rysky.U studeného motoru mám olej na spodní rysce.Čím se tedy řídit ?
Nic není takový jak vypadá.
- Reklama
AHOJ NEVITE JAK ODMONTOVAT FILTR OLEJE NA CRDI 2.0 MAM SANTA FE A NEVIM JAK HO ODSROUBOVAT NEBO JAK JE TO TAM UPEVNENEComic píše:Abych napsal pravdu,zrovna ideálně ta měrka udělaná není .Prochází celkem dost zahlou trobičkou.Po vytažení je to někdy nečitelné a tak se to musí opakovat.Povede se to třeba až na potřetí .
- DEDe
- Kontaktovat uživatele:
Re: Při jakém stavu motoru kontrolovat měrku oleje?
co vim tak olej se meri kdyz auto nechas v klidu aby to sedlo urcite par hodinek staci nebo rano nez nekam pojedes, pokud to meris docela brzo po jizde vytahnout otrit do cista a pak to zkusit ale muzese ti to jednoduse zaspinit pokud neni sedlej. kdyz mas zastudena na minimu risky tak tam urcite dolej.
Hyundai Tuscani 2,7 Elisa - 12/2003
- Rexcor
- Kontaktovat uživatele:
Jo já měl za studena dokonce hodně pod ryskou. Teda už jen na té vrtulce, tak jsem radsi taky dolil.
Subaru: Outback 3,0H6; Outback 3,6R6, Legacy 2,0D
Santa Fe 2,7 V6 4WD LPG sekvenční plynné palivo
Santa Fe 2,4i 4WD LPG sekvenční plynné palivo - prodáno
Renault: 19 cabrio 1,8; 19 sedan 1,8 16V prodáno; 19 cabrio 1,8 dárce orgánů zrušeno TP
Santa Fe 2,7 V6 4WD LPG sekvenční plynné palivo
Santa Fe 2,4i 4WD LPG sekvenční plynné palivo - prodáno
Renault: 19 cabrio 1,8; 19 sedan 1,8 16V prodáno; 19 cabrio 1,8 dárce orgánů zrušeno TP
ja mam v manualu zastavit s teplym motorem na rovne podlozce, chcipnout motor a po minute kontrola.
Lantra 93/1,5 8v, slouzila dobre, bud ji zeme lehka. Nyni mondeo 2,0i
tak tohle píšou v manuálu pro moji Lantru:
Jak provádět kontrolu hladiny motorového oleje
Před kontrolou hladiny motorového oleje zahřejte motor na normální provozní teplotu a přesvědčte se,zda vozidlo stojí na rovině.
Vypněte motor vozu.Počkejte několik minut,aby motorovy olej stekl zpět do olejové vany, a vytahněte z motoru měrku hladiny oleje,otřete jí do sucha hadříkem a vratte ji zpět na místo.Nyní měrku hladiny oleje opět vytáhněte.Potom zkontrolujte nejvyšší úroven hladiny oleje na měrce.
Hladina oleje by měla ležet mezi horní značkou ("full") a dolní značkou ("low") .
ale já kontroluju olej ráno než jedu..takže za studena
aha aha Ryba byl rychlejsi , ale ja jsem slovo od slova
Jak provádět kontrolu hladiny motorového oleje
Před kontrolou hladiny motorového oleje zahřejte motor na normální provozní teplotu a přesvědčte se,zda vozidlo stojí na rovině.
Vypněte motor vozu.Počkejte několik minut,aby motorovy olej stekl zpět do olejové vany, a vytahněte z motoru měrku hladiny oleje,otřete jí do sucha hadříkem a vratte ji zpět na místo.Nyní měrku hladiny oleje opět vytáhněte.Potom zkontrolujte nejvyšší úroven hladiny oleje na měrce.
Hladina oleje by měla ležet mezi horní značkou ("full") a dolní značkou ("low") .
ale já kontroluju olej ráno než jedu..takže za studena
aha aha Ryba byl rychlejsi , ale ja jsem slovo od slova
:hyu: Hyundai Lantra 1.6 16V GLS 84kW r.v.1996 zelená metalíza
Seat Cordoba 1.8 červená metalíza r.v.1999 R.I.P 2010
VW Passat Variant 1.9 TDI 85kW r.v2000
Seat Cordoba 1.8 červená metalíza r.v.1999 R.I.P 2010
VW Passat Variant 1.9 TDI 85kW r.v2000
- black_sheep
- Moderátor
presne takhle uz to delam leta za studena jsem to nikdy nekontroloval, to leda pro sichr kdyz jsem pred odjezdem nekam dal chtel vedet jestli tam vubec jeste nejaky olej je. (facko - neveril jsem tomu ale olej nebralo)ryba píše:ja mam v manualu zastavit s teplym motorem na rovne podlozce, chcipnout motor a po minute kontrola.
I ❤ cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Po té minutě klidu po vypnutí motoru bych tomu moc nevěřil. Už můj děda říkal, olej kontroluj na pumpě až natankuješ a zaplatíš. A to za minutu nestihneš .black_sheep píše:presne takhle uz to delam leta za studena jsem to nikdy nekontroloval, to leda pro sichr kdyz jsem pred odjezdem nekam dal chtel vedet jestli tam vubec jeste nejaky olej je. (facko - neveril jsem tomu ale olej nebralo)ryba píše:ja mam v manualu zastavit s teplym motorem na rovne podlozce, chcipnout motor a po minute kontrola.
Elantra 1.6, r.v.2006
Ja kontrolujem asi 2min po vypnutí motora...
No a keď stará ryska nedočiahne zháňam novú a dlhšiu
No a keď stará ryska nedočiahne zháňam novú a dlhšiu
Momentaly: VW Polo 1,4TDi 55kW RV2002 100 000km
Passed: WrAccent MC 1,4 71kw RV2007 60 000km
WrAccent LC 1,3 61kW RV2001 150 000km
Posledný príspevok sa necituje! používaj tlačidlo ODPOVEDAŤ.
Passed: WrAccent MC 1,4 71kw RV2007 60 000km
WrAccent LC 1,3 61kW RV2001 150 000km
Posledný príspevok sa necituje! používaj tlačidlo ODPOVEDAŤ.
- black_sheep
- Moderátor
ja to kontroluju dvakrat. tak za dve minutky a tak po peti znova. vetsinou (99,5%) uz se ten stav stejne nezmeni...carlos píše:Po té minutě klidu po vypnutí motoru bych tomu moc nevěřil. Už můj děda říkal, olej kontroluj na pumpě až natankuješ a zaplatíš. A to za minutu nestihneš .black_sheep píše:presne takhle uz to delam leta za studena jsem to nikdy nekontroloval, to leda pro sichr kdyz jsem pred odjezdem nekam dal chtel vedet jestli tam vubec jeste nejaky olej je. (facko - neveril jsem tomu ale olej nebralo)ryba píše:ja mam v manualu zastavit s teplym motorem na rovne podlozce, chcipnout motor a po minute kontrola.
I ❤ cars