Zimní pneu na Getze???
Moderátoři: vipe, Moderátoři
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zimní pneu na Getze???
Dexter-dal jsi jen prázdný odkaz .Žádnou pneu tam nevidím-jen prázdný košík.Dej obrázek a hlavně typ,rozměr pneu ať můžeme hodnotit.
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
- Reklama
sakra prace tak je to znacka Goodride Snowmaster SW602,185/65 R14 ,H (210 kmh) ,86 (530 kg)
ACCENT r.v. 2/2008 1.5 16V CRDi VGT -GOLD
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Tak konkrétně tyto pneu jsem nezkoušel,ale mám v současné době na zadní nápravě u Tiburona letní pneu Goodride H800 v rozměru 215/45 R17 a musím napsat,že jsou pro mě obrovským překvapením-myšleno v dobrém.Pneu za 1300,-Kč/ks-tiché s velice dobrým držením stopy na suchu i na vodě.Zatím mám na nich najeto +-6000km s max.spokojeností,takže dobré pneumatiky za malé peníze tahle firma umí(samozřejmě to nemusí platit pro všechny typy,co prodávají) .Jednu drobnou negativní poznámku k této asijské firmě mám-i na této letní pneu mají na bokách označení M+S(zimní),což i dle provedení vzorku-hladké a široké prostřední lamely neodpovídá M+S pneumatice:lol: .
S temahle pneu take nemam osobni zkusenost. Ale pokud to pomuze, mohu pridat sice osobni, ale jen obecnou zkusenost:DEXTER píše:sakra prace tak je to znacka Goodride Snowmaster SW602,185/65 R14 ,H (210 kmh) ,86 (530 kg)
Myslim, ze hlavni rozdil mezi pneu, ktere se umistily na prvnich mistech v zebricku, a pneumatikama, ktere jsou na konci je jejich nevyvazenost (ve smyslu jizdnich vlastnosti na jednotlivych povrsich). Mohu srovnat napriklad Conti EcoContact3 nebo Pirelli P3000 a Kumho KH15 nebo Matador. Napriklad ty Kumha byly naprosto paradni na suchu. Drzely jak pribity. Jak Kumha, tak Matadory se ani prilis nesjizdely. Problem nastal, kdyz jsem na Kumhach vjel do vody. Tam to bylo uz dost spatne. Stejne Matadorum stacil suchy asfalt a teplota kolem nuly k tomu, aby smes naprosto ztuhla a clovek mel pocit, ze ma na aute Flinstone-pneu
Naopak na Conti nebo Pirelli jsem parkrat take vjel do snehu a nebylo to zdaleka tak dramaticke, jak jsem cekal. Conti si na mokre vozovce doslova libuji a Pirelli take nemaji vaznejsi problem.
A jeste jedna poznamka: Nikdy jsem si nemyslel, ze muze byt mezi pneumatikama takovy rozdil. Rikal jsem si, ze pri beznym jezdeni to ani nepostrehnu. Az kdyz clovek zkusi pneu z obou stran tabulky, tak zjisti, jake rozdily tam mohou byt.
PS: veskere moje teorie ovsem padaji v pripade Borkovych Michelinu
Kia Xceed GTline 1.5 T-GDI DCT
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
ex Opel Astra 1.4 110kW AT
ex i30 1.6 CVVT Tricolor Exclusive
ex Getz 1.4
ex Opel Vectra B 1.6
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Správně. Kdyby byla tabulka nejnebezpečnějších pneu a největších šmejdů na světě,tak má Michelin Pilot sport(i to označení "pilot-sport" )jasně vyhráno. Na jejich kvalitu a bezpečnost prostě nemá ani 10x protektorovaná pneumatika.
Dotaz na výměnu kol: Chlapi, měním letní kola ALU s letními gumami za zimní, na plechových discích.Zdalipak by se někde našlo, jakým max.momentem utahovat matky kol? Mám problém,že musím do servisu, kde mi SNAD sundají jedno letní ALU kolo.Dal jsem se vůl ukecat na bezpečnostní matice, vždy jedna na jedno kolo proti krádeži.Při garanci v září mi to mechanik aktivní blec asi utáhl vzduchovým klíčem, a já si jednak nalomil kříž(záda) jak jsem to nemoh křížovým klíčem povolit,a druhak..u té bezpečnostní matice jsem "načal" ty dírky v matici,že už klíč sklouzává.Doufám,že tím vzduchem kde je určitý moment trhnutí,se jim to povede.Jinak nevím,jak by to chtěli sundat. Podám sem zprávu,jak mi to dopadlo.A slibuju si, že pak vezmu ty matky i se speciálním oříškem-klíčem a hodím to do řeky, co teče hned vedle....za blbost se musí platit,tak těch cca 700 Kč za tu bezpečnostní soupravu oželím.No a v létě,zase s ALU disky..kdyby zlodějíček...tak halt jsem pojištěnej a budu doufat,že se zloděje nepodaří chytit..
Getz UG 1341
Utahovací moment kolových matek je 90 - 110 Nm
Hyundai I30 MY14 White Creamy 1.6 CVVT 88kW + Parking, 16" Alu
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
No myslím že bezpečnostné matice sú dobrá vec, videl som jedno ráno auto bez kolies a ešte ho hajzlíci nechali ležať len tak na podvozku... a to že to v pneuservise utiahli vzduchom na maximum je chyba- trena na to dávať pozor, vypomstí sa to keď niekde ďaleko od domova v noci a v zime dostanete defekt a koleso nedáte dole.... ešte k maticiam, tie ktoré majú nesúmerné vonkajšie plochy nie sú tak dobré ako tie ktoré majú vnútorné uchytenie na sposob imbusu. Tie sa nedajú uchytiť napr. kliešťami lebo zvonku to je hladká plocha.
Zdá sa mi však že sa tie kolesá aspoň bežné značky a rozmery sa už tak nekradnú. Snáď nejaké extra disky???
Zdá sa mi však že sa tie kolesá aspoň bežné značky a rozmery sa už tak nekradnú. Snáď nejaké extra disky???
Getz 1.4, 04-2006
Nissan Almera Tino 2.0 cvt lpg 2002
Fiat Punto 1.2 16v cvt 2000
Toyota Auris HSD 2012
Suzuki Vitara 1.4 boostrejet 2018
Toyota RAV4 AWD hybrid 2021
Toyota Auris HSD 2012
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Haryk-na to,že se kola nekradou bych nesázel. :DPojistné matky raději používám,ale kola si měním sám.
- Přílohy
-
- policie bez kol.jpg (85 KiB) Zobrazeno 3136 x
O vikendu jsem prohazoval kola a taky jsem lateril na blbce ze servisu, jak to dorvali. Uz k nim v zivote nepojedu, tohle byl uz treti problem! Mych 85 kilo s tim ani nehlo, musel jsem na klic nasadit asi 80 cm dlouhou tyc a pak jsem s tim konecne s vypetim vsech sil hnul Mel jsem strach, ze mi klic praskne a neco rozmlati, protoze se dost prohybal. Nechci radeji ani pocitat, jakym tlakem jsem matku povoloval, pri takove pace. Stat se mi to na ceste, tak asi budu muset jet po disku....
Bezpecnostni matky taky nepouzivam, tohle cviceni by snad ani nevydrzely.
Bezpecnostni matky taky nepouzivam, tohle cviceni by snad ani nevydrzely.
Hyundai i30-2012 Style 99kW 04/2012...soucasnost
Hyundai Accent LC OnAir 63kW 02/2006...04/2012 Prodano
Suzuki Swift GLX 63kW 08/2002...07/2006 Prodano
Hyundai Accent LC OnAir 63kW 02/2006...04/2012 Prodano
Suzuki Swift GLX 63kW 08/2002...07/2006 Prodano
Díky za radu a psychickou "podporu"... ...no, taky si v servisu zanadávám, na jaře si krásně kola přehazuju taky sám,ale teď v září jsem byl na poslední garanci a čuměli na brzdy,a tak to takhle dopadlo...každopádně v telefonu vypadal přejímací technik dost sklesle a zaraženě
Getz UG 1341
Ufffff.....hotovo !!!....kluci se s pitomou matkou prali všemi možnými způsoby, já šel zoufalostí před vrata si zakouřit,takže jsem klíčovej moment povolení neviděl,ale povolili a sundali a dali plecháč se zimní gumou....Matka je rozžvejkaná,ale klíč-oříšek netknutej a prý neutahujte to tolik a máte ještě jednu náhradní. Viděl jsem jiný systém bezpečnostních matek....má po obvodu jako tisícihran s třemi rovnými ploškami různě daleko od sebe,a klíč to samé jako protikus...a vše se v provozu zakryje falešnou krytkou ve formě šestihranu,stejného jako ostatní normální matky,který by se jen protáčel,kdyby šel zlodějíček krást....no..nevím.... Faktem je, že tentokrát mi kola kluci utáhli momentovým klíčem, s nastavením 110 Nm,tak to na jaře půjde vyměnit a zeť si půjčí momenťák a zase to s ním správně utáhneme.
Getz UG 1341
Ještě jsem si vzpomněl: včera byl test zimních gum v televizi na ČT1..poznamenal jsem si to, nejlepší jim vyšly GoodYear Ultra Grip 7...nebo +7, už jsem to nestih správně si poznamenat..no zatím dojedu zimní Barumky,držej už 3.zimu vzorek,jedou tiše a úplně cítím,jak se "lepí" na silnici ,takže vzhůru do nastávající zimy
Getz UG 1341
Kolesá už sám doma nemením- je to strata času- vôbec to nie je také rýchle, hever na podbehy je tiež " super vec ", špinavý som ako prasiatko, sem tam tresnem niekde rukou pri povoľovaní matiek. Idem pekne do pneuservisu, síce zaplatím ale stojí to zato.
Ad krádeže kolies- fakt myslím že to už tak často nevidieť, dnes stojí guma pár korún, myslím na naše autá a bežné značky. Aj tomu zlodejovi sa musí vyplatiť riskovať.
Napadlo ma ešte jedno- k tým zlodejinám- H. sa nekradnú, nechal som v Košiciac stáť auto na verejnom veľkom parkovisku 3 dni- keď som docestoval v noci pekne tam čakalo, samo opustené, jediné na ploche 500m2, bez záujmu zlodejíčkov, nasadol som a hurá domov....
Ad krádeže kolies- fakt myslím že to už tak často nevidieť, dnes stojí guma pár korún, myslím na naše autá a bežné značky. Aj tomu zlodejovi sa musí vyplatiť riskovať.
Napadlo ma ešte jedno- k tým zlodejinám- H. sa nekradnú, nechal som v Košiciac stáť auto na verejnom veľkom parkovisku 3 dni- keď som docestoval v noci pekne tam čakalo, samo opustené, jediné na ploche 500m2, bez záujmu zlodejíčkov, nasadol som a hurá domov....
Getz 1.4, 04-2006
Toyota Auris HSD 2012
Toyota Auris HSD 2012
Koukám že každej cpe na auto Michelin,Goodyear,Sava atd.
Co dát pánové na auto pořádný zimáky.
Já mám Nokian W a jsou užasný.
Co dát pánové na auto pořádný zimáky.
Já mám Nokian W a jsou užasný.
- Přílohy
-
- Nokian W.jpg (33.82 KiB) Zobrazeno 2906 x
Hyundai Accent LC 1.3 12V,3dvéřák,prodán
Hyundai Sonata EF 2.0 16V 2003
Hyundai Sonata EF 2.0 16V 2003