![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
kontrolka není přímo v budíku ale v řadě s otatními,myslím napravo vedle kontrolky air bag(musel bych se juknout).Ona se ta kontrolka rozsvítí(spíš tajemně slabě rozžhaví) poměrně dost dlouho poté co úplně spadne ručička paliva.blondynaa píše:Na kontrolce nádrže nemám ani "čárečky" 1/4 1/2 ..........nic prostě jen ručička bez světýlka a bez všeho. No to si budu muset nechat poradit od odborníků
Mydloch píše:převodovka je stejná,jedině že bys měl 3-kvalt bez over drive.Při výměně oleje je potřeba sundat vanu aby jsi se dostal k filtru(mění se při každé výměně oleje u tebe po ujetí 30000 Mil nebo 48000km nebo 30měsíců)kontrola hladiny oleje by se měla provádět každých 1500 Mil (po příjezdu do garáže nechat běžet motor,šlápnout na brzdu a projet rychle několikrát pákou převodovky všechny polohy,pak nechat volič v poloze N nebo P,zatáhnout ruční brzdu,otevřít kapotu,otřít měrku,zandat a vyndat měrku,haldina oleje by se měla pohybovat mezi značkami HOT........fuj to sem se rozepsal![]()
Na olej jsem se ptal proto že se dá v ČR velmi špatně sehnat. Hyundai doporučuje jejich ATF +II,III,nebo Mopar ATF+7176 nebo Castrol transmax -Z cena okolo 500 za litr.V žádném případě,snad pouze na nouzové dolití,se tam nesmí nalít ATF specifikace Dextron,Mercon a pod.
Ale jinak je to paráda svezeníčko co?Jak jseš na tom se spotřebou?
Jsem na tom podobně, protože jsem si nejdřív myslel, že tam kontrolka není. Tak jsem vyndal přístrojovku a prošel všechny kontrolky...a je tamivan.raffai@seznam.cz píše:Já teda mám Scoupe,ale princip plováku bude stejný!!
Uvnitř plováku až pod tím plechem je takový malý váleček a pravděpodobně funguje na principu odporu,proto se rozvítí spíže jen roužne žárovička!!
To pouští štávu do kontrolky!!
Když jem to auto koupil tak to ještě fungovalo,dneska už nefunguje!!
Ukazuje jen ručička a ta funguje normálně!!
Já většinou jezdím podle kilometrovníku!!Když natankuju plnou,tak ho vynuluji!! A radši projistotu jezdím s 10-litrovým kanystrem,kdyby náhodou!!
Benzín dojde vždycky,když to nejmín člověk čeká!!!
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |
Partner: | Hyundaiklub.pl |