Je normalni ze od mlhovek neni nic videt?
Moderátoři: Tringi, Moderátoři
- Dr Meduza
- Kontaktovat uživatele:
Je normalni ze od mlhovek neni nic videt?
Zdravim, chci se jenom zeptat, je normlani, ze predni mlhovky sviti tak, ze od nich neni vubec nic videt, nebo je v necem problem?
Kdyz se rozsviti samotny tak je par metru lehce osvetlenejch, ale kdyz sviti i potkavacky, tak se nepozna vubec jestli sou zapnuty nebo nejsou, ale kdyby to bylo normalni, tak je tam prece nedavaj ne ?
Kdyz se rozsviti samotny tak je par metru lehce osvetlenejch, ale kdyz sviti i potkavacky, tak se nepozna vubec jestli sou zapnuty nebo nejsou, ale kdyby to bylo normalni, tak je tam prece nedavaj ne ?
Coupe 2.0 LPG rv 96 barva Fialova -> rosekano -> uz je zase skoro opraveno
Opel Omega B 2.0 Combi LPG - luxusni kara, ma sedacky Recaro :D
- Reklama
- Tringi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Je normalni ze od mlhovek neni nic videt?
Ani na GK nejsou mlhovky zrovna extra svítivé. Ale doufám že při pohledu zepředu, v mlze, plní svou funkci, a to být vidět. Nevím jak je to u první generace, ale u mého Coupé docela dobře dělají něco jako "cornering", tedy svítí více do stran než hlavní světlomety, proto je občas používám v noci, když jedu místy s prudkýma zatáčkama, abych do nich o trochu lépe viděl.
A taky se musím přiznat, že občas používám mlhovky místo hlavních světel, když v noci projíždím obytnými zónami. Nesvítím tak lidem do oken, při rychlosti 20 km/h svítí dostatečně daleko, a hlavně to ve spojení s obrysovkami hodně dobře vypadá
A taky se musím přiznat, že občas používám mlhovky místo hlavních světel, když v noci projíždím obytnými zónami. Nesvítím tak lidem do oken, při rychlosti 20 km/h svítí dostatečně daleko, a hlavně to ve spojení s obrysovkami hodně dobře vypadá
- black_sheep
- Moderátor
mno... nebudeme radeji resit jestli je to vhodny, jezdit na mlhovky,... ale tu funkci - cornering maj i mlhovky u prvni generace; tedy ze prava sviti vyrazne do skarpy a leva mirne doprava pred sebe, takze mam v mlze perfektni prehled o krajnici a rekl bych ze svou funci jako pomocne svetlo plni take. Kazdopadne jak uz bylo receno, jejich hlavni ucel je stejne byt videt spis, nez videt kdyz mam rozsvicene v noci vsechny svetla, tak je to krasa vyhled.
I ❤ cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
- DEDe
- Kontaktovat uživatele:
tak tak nesvitej moc ale svitej tak nejak vic rozprostrene kdyz ma clovek xenony poznat to je vidi to zlute svetlo a sviti proste vic dostran nahoru a tak vubec rozprostrene tak asi to ma efekt v mlze ze je ti naproti zretelneji vidi ze se neco blizi
Hyundai Tuscani 2,7 Elisa - 12/2003
mně mlhovky svítí asi tak metr před auto a jak píše Meduza, když rozsvítím potkávací, v mým případě xenony, tak se ztratí úplně..Ty sklíčka mlhovek jsou zevnitř hodně dožluta zašlé a to světlo z té neefektivní žárovky přes to prostě neprojde..Už jsem to měl vykuchané (to sklíčko (je to plast) je tam napevno přitavené a jediná cesta dovnitř je to násilně zase odtavit - mluvím o 1.generaci). Sklíčko je zevnitř vroubkované kvůli správnému rozptylu světla (tzv. defraktor) a právě v tom vroubkování je to nejvíce špinavé...Nicméně smirkem se tam nedá dostat, jedině to odbrousit i s těmi vroubky, čímž ale správný rozptyl světla pujde do kytek a bude to oslňovat a svítit jinam, než má, takže na to jsem se vybod..Asi to chce fakt jen nové mlhovky, kde to sklíčko je čiré jak čistá voda.
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
- Jerry159
- Kontaktovat uživatele:
Moje rada!...............kdybych měl penize tak koupím do mlhovek Xenony H3 ale koupilbych možná vetší jas........20 000K
Hyundai Coupé 2.0 16v
Alu 17" 205/40/17 Pirelli a Michelin
Sportovní výfuky Fireball
Sportovní vzduchoví filtr
Eonon E1015 Kicker 12l7 1500w
Xenony H1 6000k
brutus hudba
Alu 17" 205/40/17 Pirelli a Michelin
Sportovní výfuky Fireball
Sportovní vzduchoví filtr
Eonon E1015 Kicker 12l7 1500w
Xenony H1 6000k
brutus hudba
xenony H3 mě napadly taky, ale přehánět to nebudu. Čistá optika je základ. Řešit to výkonnějším světelným zdrojem neefektivní. Jinak s těmi 20 000k bys neviděl vůbec nic. To už je skoro jak neviditelnej rentgen
- Dr Meduza
- Kontaktovat uživatele:
no pravda ze tam ty skla sou hodne zasly no, to asi dela hodne
jinak v potkavackach mam 4300k xenony, takze k tomu nakej nadech z zarovky nepoznam a ze by to svitilo do stran sem si taky nevsim teda
jinak v potkavackach mam 4300k xenony, takze k tomu nakej nadech z zarovky nepoznam a ze by to svitilo do stran sem si taky nevsim teda
Coupe 2.0 LPG rv 96 barva Fialova -> rosekano -> uz je zase skoro opraveno
20000K? Vtipe:) to nemyslis vazne...30000K se pouziva pro ShowCary, je to uplne ruzove svetlo, ktere vubec nesviti. Do mlhovek max 6000-8000K, aby to melo smysl. Nehlede na to, ze kombinace 6000K a 20000K by byla pekne hnusna:)
Par lidi mi tvrdilo, ze by mlhovky mely mlhu tzv. podsvitit, zatim jsem se s tim nesetkal. Jeste by me zajimalo, jak je to treba u Santa Fe, ktery ma mlhovky pomerne vysoko.
Par lidi mi tvrdilo, ze by mlhovky mely mlhu tzv. podsvitit, zatim jsem se s tim nesetkal. Jeste by me zajimalo, jak je to treba u Santa Fe, ktery ma mlhovky pomerne vysoko.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
- Mr. HYUNDAI
Mlhovky by měly mlhu opravdu "podsvítit". Celé je to postavené na tom, že v mlze svítíš jen parkovačkami a mlhovkami. Potkávačky Tě odrazem světla o mlhu oslňují. Tím, že jsou mlhovky níž a svítí víc do stran, tak nedochází k samooslnění, ale dosvit je relativně malý. Alespoň to člověka nutí jet v tom mlíce pomaleji.
25. (OPEL 2.) Astra PHEV GS line
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
24. (OPEL 1.) Mokka-e Ultimate
V mlze jsem taky jezdival na mlhovky + parkovacky, ale u Accenta to neprichazi v uvahu, protoze od samotnych mlhovek je videt tak 2-3 metry, coz je na max 10km/hod Rychleji to nejde ne kvuli mlze, ale kvuli tme.Mr. HYUNDAI píše:Mlhovky by měly mlhu opravdu "podsvítit". Celé je to postavené na tom, že v mlze svítíš jen parkovačkami a mlhovkami. Potkávačky Tě odrazem světla o mlhu oslňují. Tím, že jsou mlhovky níž a svítí víc do stran, tak nedochází k samooslnění, ale dosvit je relativně malý. Alespoň to člověka nutí jet v tom mlíce pomaleji.
Hyundai i30-2012 Style 99kW 04/2012...soucasnost
Hyundai Accent LC OnAir 63kW 02/2006...04/2012 Prodano
Suzuki Swift GLX 63kW 08/2002...07/2006 Prodano
Hyundai Accent LC OnAir 63kW 02/2006...04/2012 Prodano
Suzuki Swift GLX 63kW 08/2002...07/2006 Prodano
- Rexcor
- Kontaktovat uživatele:
Mlhovky fungují dobře. V opravdu husté mlze pak už stejně nempomůže už nic, jen se člověk snaží co nejvíc svítit aby byl vidět. Ano u santy mlhovky také podsvicují ale taky je používám jako corne lights:-) Teda jen když jedu po okrskách a moc aut nepotkám. Ne na hlavních tazích.
Subaru: Outback 3,0H6; Outback 3,6R6, Legacy 2,0D
Santa Fe 2,7 V6 4WD LPG sekvenční plynné palivo
Santa Fe 2,4i 4WD LPG sekvenční plynné palivo - prodáno
Renault: 19 cabrio 1,8; 19 sedan 1,8 16V prodáno; 19 cabrio 1,8 dárce orgánů zrušeno TP
Santa Fe 2,7 V6 4WD LPG sekvenční plynné palivo
Santa Fe 2,4i 4WD LPG sekvenční plynné palivo - prodáno
Renault: 19 cabrio 1,8; 19 sedan 1,8 16V prodáno; 19 cabrio 1,8 dárce orgánů zrušeno TP
ano, mlhovky mají svítit pod mlhu, ne do ní...Tady se směju VW Golf IV, nebo Octavie I, který maj čočkový mlhovky v hlavních světlometech, mlhovky tedy absolutně k ničemu...Ale narvat tam ty xenony 4300K a posadit to co nejníž k zemi, tak věřím, že by se na to jet dalo... Jak jsem psal výše, já na mlhovky taky nic nevidim, jen vidim, že když do xenonů co mám v potkávacích světlech pustim mlhovky, tak asi metr před autem se to trochu prožlutí...ale viditelnej efekt nula..Bud to vyměním uplne za jiné, nebo koupim ty nové origa
Tak musim rict, ze kdyz zapnu mlhovky tak sviti dost kdyz zapnu parkovacky tak to nepresviti kdyz jsem nemel xenony tak to nepresvitili ani obycejne H1
me v Lagune taky sviti hodne do stran, taky vicemene par metru pred auto.
Ty mlhovky v octavce1 zas maj vyhodu ze si muzes prisvitit a nedostanes pokutu za zapnute mlhovky protze to nikdo nepozna
Ty mlhovky v octavce1 zas maj vyhodu ze si muzes prisvitit a nedostanes pokutu za zapnute mlhovky protze to nikdo nepozna
Renault Laguna 2,0 8v hatchback rv95 digiklima, palubni pc, vyhrivane predni okno atd...
Lantra J2 96 1,8 sedan - prodana
Lantra J2 96 1,8 sedan - prodana