Koupě Accenta 1,3 rv.98

1994 - 2005

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
Doktor

Koupě Accenta 1,3 rv.98

Příspěvek od Doktor »

Mám zájem o tento vůz,ale nemám s touto značkou žádné zkušenosti a tak bych vás chtěl poprosit o pár rad,než si tento vůz pořídím.
Nejvíce by mě zajímalo jak je ne tom s motorem kolik asi vydrží kilometrů
a td.Jinak mě to autíčko moc zaujalo a moc se mi líbí.Zdravím všechny příznivce a ať vám jezdí. :lol:S pozdravem Doktor 8)
Reklama

Jirka

Re: Koupě Accenta 1,3 rv.98

Příspěvek od Jirka »

Doktor píše:Mám zájem o tento vůz,ale nemám s touto značkou žádné zkušenosti a tak bych vás chtěl poprosit o pár rad,než si tento vůz pořídím.
Nejvíce by mě zajímalo jak je ne tom s motorem kolik asi vydrží kilometrů
a td.Jinak mě to autíčko moc zaujalo a moc se mi líbí.Zdravím všechny příznivce a ať vám jezdí. :lol:S pozdravem Doktor 8)
Pořádně si pročti fóru a myslím, že nějaký informace najdeš. Motor myslím vydrží hodně, je to motor Mitsubishi. Jediná vada na kráse je vyšší hlučnost ve vysokých otáčkách. Zato se krásně vytáčí. Já mám najeto 180 0000 a motor je absolutně v pořádku. Vyznačují se příznivou spotřebou..1,3 kolem 6-7 litrů/100km. Koroze taky tyto vozy netrápí, karoserie je celopozink. Pokud je auto orezlé, je to podezřelé. Pouze zadní lemy jsou háklivé k reznutí, ale pokud je včas ošetříš, ani tam není problém. Jinak Accent je dobrý, vyznačuje se malou poruchovostí. Pokud ho chceš koupit, zjisti, zda je měněný rozvodový řemen. u ročníku 98 se mění po 90 000km. Pokud se tuto informaci nedozvíš, vyměn ho preventivně. Potkaný motor je průser, oprava stojí hodně. Drahé jsou taky zadní tlumiče, ale taky vydrží dlouho. Jinak náhradní díli nejsou vyjímečně drahé. Pokud chceš ještě nějakou radu, dej konkrétní dotaz. Jinak si myslím, že za tu cenu lepší auto těžko najdeš..
Hyundai Accent GLS, 1,5i, 12/1999, 5dv., Obrázek
PRODÁNO 05/2012
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Díky za vyčerpavající odpověď.Dle servisní knížky je rozvoďák měněný ale jak víme nemusí to být pravda no uvidíme.Hlavní je ,že je rozhodnuto stáčí jen dát do kupy penízky a hurá pro něj. :P
Jirka

Příspěvek od Jirka »

Anonymous píše:Díky za vyčerpavající odpověď.Dle servisní knížky je rozvoďák měněný ale jak víme nemusí to být pravda no uvidíme.Hlavní je ,že je rozhodnuto stáčí jen dát do kupy penízky a hurá pro něj. :P
Na mě nedej, je to moje první auto. A mám známýho co tyhle auta leta prodává. Ještě se ti tu někdo jistě vyjádří. Ale ty nevýhody jsou ten hlučnější motor při vytáčení. Někomu to ale absolutně nevadí, má pěknej zvuk. A taky mi pár lidí co maj jiný auta říkaj, že motor je tišší než jejich. A nemají žádný šunky. Vzadu místa není extra, ale já mám 187cm a hlavou zdaleka nedosahuju ke stropu. Ve 4 lidech dovolená pohoda. Kufr je taky dost velkej a skvěle přístupnej.
Kulisa řazení není zrovna přesná, ale zvykneš si. Já za ty 2 roky co auto mám ani nesáhl na podvozek, brzdy, řízení. A to jsem teď byl na technický a vše v pohodě.
Cos měl předtím za auto, abych to to mohl trochu porovnat?
PRODÁNO 05/2012
Jirka

Příspěvek od Jirka »

Jestli to není tajný, za kolik máš nabídku a v jaký výbavě, kolik najeto?
PRODÁNO 05/2012
Doktor

Příspěvek od Doktor »

No tak v současné době mám Škodu Rapid,před tím to byl Fiat 127.Jelikoš jsem motorkář tak jsem nikdy nebyl náročný co se týká aut.Měl jsem vždy super moto,ale auto bylo spotřební.Jenže jak přibývají roky a zranění
člověk začne myslet jinak.
Abych příliš neodbočoval od tématu tak moje autí je rv.98,najeto104 000km,obsah zmiňovaný 1,3,barva zelená metalíza,STK do 12/2007,ABS,airbagy 2x,centrál zamykání,el.okna,imobilizér,klimatizace,posilovač řízení,tonovaná skla,servisní knížka,jeden majitel,nebylo havarováno majitele znám.
CENA:85 000 :oops:
Jirka

Příspěvek od Jirka »

Tak to srovnávat nemůžu.. Myslím že zklamanej nebudeš..Uvidíš až se tím projedeš. Pokud se o to auto staral a je zachovalý, je to asi odpovídající cena a prakticky max. výbava. ještě si nepsal el. zrcátka, ale to bude mít.
Ještě bych se pídil, co kdy bylo vyměníno. Taky to dost napoví.. Čepy, spojka, tlumiče atd..
PRODÁNO 05/2012
Doktor

Příspěvek od Doktor »

Mám přece ještě jeden dotaz.Kolik stojí výměna rozvoďáku :?:
Jirka

Příspěvek od Jirka »

Doktor píše:Mám přece ještě jeden dotaz.Kolik stojí výměna rozvoďáku :?:
Do 5tis. by ses měl vejít. Nejlevnější cenu tu někdo někde psal kolem 3500,-
PRODÁNO 05/2012
Mich@l
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mich@l »

Čau. Jinak rozvoďák + napínací kladka stojí kolem 1500,- kč. Ta cena se liší jestli chceš origo nebo neorigo. Náhradní díly celkem za solidní ceny najdeš na http://www.autokelly.cz/ , pak stačí najít šikovného mechanika a maš to za polovic:-). Zrovna včera jsem byl v AUTOLAROS SPEED (prodejce MAZDA a HYUNDAI, OSTRAVA) a tam mi řekli, že si mám připravit tak 5 a půl. Takže moje volba je šikovný mechanik. Jinak to autíčko máš DOKTORe moc pěkně vybaveno. Tak čau.
Autodíly mám od Autojazz.cz
black_sheep

Příspěvek od black_sheep »

no ja si nechaval taky menit rozvodak v origo servisu, pac jsem byl nespokojenej tak mi stahli cenu na 3tis za praci (dily 1500), a to delali par dalsich veci, prevazne kontrola stavu, nic moc extra narocnyho. no sice jsem si zaplatil ale mam jistotu ze kdyz praskne vinou blby montaze tak mam koho otravovat kvuli nahrade skody! no a navic kdyz uz to rozerbirali tak vsecko radne promazali a vycistli, docela jsem koukal ze necim namazali i silenbloky a to auto ma razem tissi chod po vsech smerech! startovani uz nezaklepe celym autem, pri 120ti neprichazim o usi, pac se mi auto rozklepalo a ve 140ti to zase prestalo, proste parada, uplne jinej zvuk vevnitr! :wink:

o acc plati spousta veci jako o scoupe, pac ho vyvijeli tak nak spolecne, zajimalo by me jestli ma accent taky ten supr podvozek od lotusu co scoupe :?:

jo a bezpecnostne na tom ty autika nejsou moc dobre, bohuzel.. a accent dopadl v narazovym testu stejne, ne-li hur nez scoupe, ale jsou to jen teoreticky veci ja znam par lidi co vylezli z obou zminovanejch aut cely ackoliv bylo totalkovany ve vyssi rychlosti :?
Odpovědět

Zpět na „ACCENT“