Dojezdové kolo
Moderátoři: miooo, Moderátoři
Dojezdové kolo
Ahoj nevíte jestli se dá sehnat na Santíka dojezdové kolo??
- Reklama
- Rexcor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dojezdové kolo
Dojezdové kolo na santu?? Tak s tím jsem se ještě nikdy nesetkal. Pročpak ho potřebuješ? Máš místo rezervy plyn?
Subaru: Outback 3,0H6; Outback 3,6R6, Legacy 2,0D
Santa Fe 2,7 V6 4WD LPG sekvenční plynné palivo
Santa Fe 2,4i 4WD LPG sekvenční plynné palivo - prodáno
Renault: 19 cabrio 1,8; 19 sedan 1,8 16V prodáno; 19 cabrio 1,8 dárce orgánů zrušeno TP
Renault: 19 cabrio 1,8; 19 sedan 1,8 16V prodáno; 19 cabrio 1,8 dárce orgánů zrušeno TP
jj mam a chci určitě sebou vozit rezervu rozteč je 5x114,3??
Jinak LPG Booooomba mam to předělaný týden
Jinak LPG Booooomba mam to předělaný týden
- Rexcor
- Kontaktovat uživatele:
No my máme taky plyn a opravdu věřím že jsi spokojenej. S rezervou Ti bohužel neporadím. My ji vozit nechceme. Tak hodně štěstí.
dojezdovka na SUV dle mě nehrozí, navíc kvůli 4x4 musí být všechny kola stejný, jinak si zničíš náhon
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi
+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi
+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
no, to v případě trvalého pohonu 4x4, což Santa nemá. Teda pokud tam těch 10% točáku na zadek nevalí pořád (někde jsem četl, že klasika zadek se přiřadí při prokluzu předních kol a něco tam mleli o 10% točivého momentu na zadní nápravuzdenek76 píše:dojezdovka na SUV dle mě nehrozí, navíc kvůli 4x4 musí být všechny kola stejný, jinak si zničíš náhon
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
Tak to pozor! Trvalý pohon staré Santa Fe má! Už se to tady několikrát probíralo. Takže ještě jednou. Verze s benzínovými motory 2,4 a 2,7 a starším a slabším dieselem mají stálý pohon 4x4 s rozdělením točivého momentu mezi kola přední a zadní nápravy v poměru 60:40 prostřednictvím mezinápravového diferenciálu a viskozní spojky, která v případě prokluzu předních kol zajistí přenesení více točivého momentu na zadek až do poměru 50:50.
Pouze verze se silnějším dieselem VGT s proměnnou geometrií lopatek turbodmychadla mají přiřaditelnou zadní nápravu prostředníctvím elektronické lamelové spojky s možností uzamčení a rozdělení t. m. 50:50 "natvrdo" při nízké rychlosti.
Pouze verze se silnějším dieselem VGT s proměnnou geometrií lopatek turbodmychadla mají přiřaditelnou zadní nápravu prostředníctvím elektronické lamelové spojky s možností uzamčení a rozdělení t. m. 50:50 "natvrdo" při nízké rychlosti.
- Rexcor
- Kontaktovat uživatele:
Nejsem automechanik, ale bál bych se toho rozhodně. Zeptal bych se ale někoho povolanějšího.
luboš píše:Tak to pozor! Trvalý pohon staré Santa Fe má! Už se to tady několikrát probíralo. Takže ještě jednou. Verze s benzínovými motory 2,4 a 2,7 a starším a slabším dieselem mají stálý pohon 4x4 s rozdělením točivého momentu mezi kola přední a zadní nápravy v poměru 60:40 prostřednictvím mezinápravového diferenciálu a viskozní spojky, která v případě prokluzu předních kol zajistí přenesení více točivého momentu na zadek až do poměru 50:50.
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
Uzamčení 50:50 je možné pouze do rychlosti 40 km/hod pak se samo odpojí a pokud necháš zapnuté tlačítko tak se zase při rychlosti pod 40 km/hod připojí.
Hyundai Santa Fe CRDi 2.0 VGTr.v.2005-2008,Hyundai Santa Fe Elegance 2,2 r.v.2008-2013-Subaru xv 2013-
podle mého možná mdlého rozumu je nutné posoudit co je dojezdová rezerva - pro nás s 4x4 je důležité, aby obvod všech čtyř namontovaných kol byl stejný.kuzma píše:já mam 2,4 4x4 a myslíte že ani na to dojetí by mi nestačila??? že by se mohlo něco pokazit??
Tedy ne jenom že to je ráfek 16 palců - ale v mém případě že to je s pneu 225/70 R16
Jetsliže bude dojezdovka mýt obvod pláště stejný jako ostatní tři namontovaná kola, pak by mělo být vše OK - obvzláště, když dojezdovou rezervu je doporučeno používat do max 80 km/h ( tedy spodní limit pro pohyb po dálnici ).
Ono co jsem viděl dojezdovky, ta měly obvod stejný jako ostatní kola, akorát byly výrazně užší.
Tedy nebudu počítat a hledat ale napřklad k 225/70 R 16 by mohla být dojezdovka 157/100 R 16 (((( pozor je to jen vypočítaný nesmysl - ale pro příklad )))). Čili pokud má dojezdovka také kolo 16 palců, pak rozhoduje poměr šířky a výšky balonu pleumatiky.
Jinak při použití různých obvodů pneumatik na 4x4 by mohlo odjít k poškození některých segmentů pohonu 4x4 ( nadměrné a trvalé namáhání rozdělování a přenášení hnacího momentu na jednotlivá kola).
A už dost - abych se do toho nezamotal
clay
Santa Fe 2,7i V6 + Santa Fe 2,4i - nyní LPG sekvence
(Toyota Carina E Combi; Ford Sierra 1,8 TDi ; Sonata 2,0 16v odpočívá v Hyundaiáckém ráji s 375 000 km
Škoda 125 L ; Škoda 120 GLS; Škoda 1100MB; Škoda 110L; Škoda Octavia Combi 1963)
(Toyota Carina E Combi; Ford Sierra 1,8 TDi ; Sonata 2,0 16v odpočívá v Hyundaiáckém ráji s 375 000 km
Škoda 125 L ; Škoda 120 GLS; Škoda 1100MB; Škoda 110L; Škoda Octavia Combi 1963)
abych řekl proč mi o to tak jde................(auto nevyužívám jen na silnici)
gumu jsem prorazil 3x: jednou hřebík což neni až tak velký problém
a 2x by mi nepomohlo ani šití nešlo to opravit
proto hledám řešení jak mít něco na dojezd a nechci sebou vozit šití
každopádně i když to bude dojezdovka nebo origo piko rezerva kufr MUSÍ zůstat
prázdný!!!!!
dojezdové pneu: neni to na žádný divočení jen na dojezd (ale dojedu)
dojezdovka by pro mě bylo řešení akorát jí ještě sehnat
nebo co už jsme zde řešili ...udělat rameno na 5té dveře(pracné, složité, ale taky řešení)
gumu jsem prorazil 3x: jednou hřebík což neni až tak velký problém
a 2x by mi nepomohlo ani šití nešlo to opravit
proto hledám řešení jak mít něco na dojezd a nechci sebou vozit šití
každopádně i když to bude dojezdovka nebo origo piko rezerva kufr MUSÍ zůstat
prázdný!!!!!
dojezdové pneu: neni to na žádný divočení jen na dojezd (ale dojedu)
dojezdovka by pro mě bylo řešení akorát jí ještě sehnat
nebo co už jsme zde řešili ...udělat rameno na 5té dveře(pracné, složité, ale taky řešení)
- Rexcor
- Kontaktovat uživatele:
Tak už jsem na to přišel. Nejlepší řešení pro Tebe by bylo udělat ze Santy expediční vozidlo. Taky jsem o tom už uvažoval.
Prostě dej plnohodnotné kolo na střechu. Aby to lépe vypadalo frkni tam i rampu se světlama. Původně jsme to tak chtěli dělat my. Ale ber to tak že to máš jako fitnes ale bude to vypadat nejlépe a bude to i nejlépe funkční.
Prostě dej plnohodnotné kolo na střechu. Aby to lépe vypadalo frkni tam i rampu se světlama. Původně jsme to tak chtěli dělat my. Ale ber to tak že to máš jako fitnes ale bude to vypadat nejlépe a bude to i nejlépe funkční.
Konečně jsem sehnal dojezdové kolo od menšího bratra Tuscona (některé modely měly dojezdové kolo) rozměr 155/90 R16 koupeno na http://www.hyundaivrakoviste.cz za necelé 3000 včetně poštovného. Ještě najít vhodné místo... provizorně za sedačkou chtěl bych ho přichytit na stranu. omlouvám se za špatnou kvalitu fotek, byl jsem nedočkavej až se pochlubím
- Přílohy
-
- DSC00801.JPG (84.06 KiB) Zobrazeno 5609 x
-
- zkouška na autě
- DSC00798.JPG (92.16 KiB) Zobrazeno 5650 x
-
- 155/90 R16
- DSC00793.JPG (61.67 KiB) Zobrazeno 5647 x