Pomoc s CSS :(
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
- Yurii
- Moderátor
- Bydliště: Taková prdel jménem Praha kdesi ve střední Evropě :-D
- Kontaktovat uživatele:
Pomoc s CSS :(
Mám takovou prosbu o pomoc, v říjnu jsem nastoupil do práce a slíbil jsme šéfovi přdělat eshop aby se tak něják jakš-takš zobrazoval dobře i jinde než jen v IE. Jenže ten eshop je strašná "čuňárna" co se nějáké validity i kompatibility s prohlížeči týče...
Můj problém je, že se už asi měsíc snažím, abych dostal ve FF zápatí tam, kam patří zápatí a né doprostřed textu a navíc ještě pod něj a pořád mi to nejde. Vím že to určitě bude nějáká nejapná chyba kterou přehlížím už od doby co jsem ho začal upravovat.
Nejlepší by bylo kdybych udělat lcelé CSS znova ale já CSS moc nezvládám, nejsem profík, trvalo by mi to dloooouho a nejspíš bych docela trpěl jak znám IE.
Je to sice Eshop, ale i dkyž tu chybu ve FF opravím, nic z toho mít nebudu (možná až časem až pořádně rozjedu reklamu) a vy byste alespoň pomohli kamarádovi.
Adresa je: http://www.media-point.cz
Můj problém je, že se už asi měsíc snažím, abych dostal ve FF zápatí tam, kam patří zápatí a né doprostřed textu a navíc ještě pod něj a pořád mi to nejde. Vím že to určitě bude nějáká nejapná chyba kterou přehlížím už od doby co jsem ho začal upravovat.
Nejlepší by bylo kdybych udělat lcelé CSS znova ale já CSS moc nezvládám, nejsem profík, trvalo by mi to dloooouho a nejspíš bych docela trpěl jak znám IE.
Je to sice Eshop, ale i dkyž tu chybu ve FF opravím, nic z toho mít nebudu (možná až časem až pořádně rozjedu reklamu) a vy byste alespoň pomohli kamarádovi.
Adresa je: http://www.media-point.cz
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
(/-/) můžeme se potkat v HCCZ.cz ;)
- Reklama
Re: Pomoc s CSS :(
rád bych pomohl, ale moc nechápu, co potřebuješ. V IE vidím zápatí (©2008 Všechna práva vyhrazena MEDIA-POINT.cz
LampyPro.cz | ServisRK.cz ) uprostřed a ty ho teda chceš mít jinde?
LampyPro.cz | ServisRK.cz ) uprostřed a ty ho teda chceš mít jinde?
Audi A8 4.2Q
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi
+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
Saab 9-5 3.0 V6 Turbo kombi
+ Hyundai SantaFe 2.4-T r.2006 (nyní brázdí silnice na Slovensku)
tlumiče Monroe CZ - http://www.tlumice-monroe.cz
tlumiče Kayava - http://www.kayaba-tlumice.cz
- Tringi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš zasáhnout i do kódu stránky?
- Yurii
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Problém je v tom že stránka se zobrazuje "správně" jenom v Exploreru všude jinde dělá psí kusy.
Systém který tenhle eshop je udělanej vůbec nechápu a upřímně se děsím toho hrabat i do zdrojového kódu ale když nebude zbytí tak to udělám... obávám se totiž že ten problém se stěhujícím se zápatím je chybným ukončením nějákého elementu, jenže jich tam je MOOOOOC
Systém který tenhle eshop je udělanej vůbec nechápu a upřímně se děsím toho hrabat i do zdrojového kódu ale když nebude zbytí tak to udělám... obávám se totiž že ten problém se stěhujícím se zápatím je chybným ukončením nějákého elementu, jenže jich tam je MOOOOOC
Scoupe, Scoupe, Scoupe, Forester, Scoupe, Scoupe, E39, A4, Fabie, Forester, Scoupe!!!
- Tringi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Koukám na to a jako máš pravdu, ten kód je otřesný. A takhle špatně napsané weby jsou pak důvodem, proč lidi nemají rádi alternativní prohlížeče. Btw. v Opeře se mi to zobrazuje dobře
- Tringi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak validátor vyhodil: 369 chyb a 4 varování. No nevím jestli něco vymyslím.
Tyvole co to jsou za tagy: <header></header><boby><header></header><boby>
Tyvole co to jsou za tagy: <header></header><boby><header></header><boby>
Naposledy upravil(a) Tringi dne 27 lis 2008, 23:07, celkem upraveno 1 x.
- Yurii
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
EE? Fakt? V Opeře jsem to nikdy nezkošel (radši) ) Ten eshop je plnej prapodivnejch ActiveX prvků a dalších divnejch věcí. Budiž autorovi připočteno k dobru, že ho dělal cca před 3 lety a funkce je dobrá ale na druhou stranu ta kompatibilita je otřesná.
Vymyslet opravu celého webu by bylo mnohem těžší než ho udělat komplet znova...to bych po Tobě chtěl moc, mne jde jen o to mizerné zobrazování. Na léto už musím šéfa přemluvit aby ho nechal celý předěat, jinak to není možné aby takhle vypadal seriózní eshop Navíc možnosti rozšíření tohohle "bordelu" sou hooodně omezené.Tringi píše:Tak validátor vyhodil: 369 chyb a 4 varování. No nevím jestli něco vymyslím.
- Tringi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No, rychlá oprava přes CSS bude najít třídu #stred-frame a odebrat height: 100%;. Ale kdo ví, co se pokazí v budoucích verzích prohlížečů. Můžu jen doporučit nechat web udělat znova a profesionálem.
- Yurii
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já moc děkuju Tringimu, pomohl mi to pořešit přes IRC Neměli bychom ten chat co má v podpisu zatracovat, občas se hodí
- black_sheep
- Moderátor
ty jo prisel jsem pozde heh ale ten shop je opravdu dost prapodivnej co se tyce kodu
I ❤ cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
- Tringi
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No, aby to bylo kompletní, tak co jsem psal výše není vše, ještě bylo třeba dodat clear: both; na správný element
- black_sheep
- Moderátor
jj IEcko se v pripade plovani chova jako by ten prvek byl uz vyclearovanej, kdezto FF a O na clear cekaj jak na smilovani a zavrzele plovaj ono je to tak spravne, ale blby je, kdyz pak nekdo dela ve wysiwygu - treba pres nejaky publikacni system, bo pres frontpage a zafloutuje obrazek tak pak nechape co ze se to deje..
I ❤ cars