polohování volantu
Moderátoři: Farrael, Lhoty, Moderátoři
polohování volantu
Mám dotaz na zkušené Lantráky-nejde mi polohovat volant,když tak asi o půl cm a to si myslím,že je dost málo.Nevíte někdo co s tím?Předem díky za každou radu!
Lantra combi super auto
- Reklama
Re: polohování volantu
mám stejný problém. Po udělání geometrie mám volant mírně na jednu stranu. Sundal jsem airbag, volant, přesadil o zub a je to to samé, akorát na opačnou stranu. Jediný řešení je posunout oba rejdový čepy třeba o jeden závit na danou stranu, což dělat nebudu....Počkám do další geometrie.
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
Ted teda nevím, ale jde o výškové stavení volantu, nebo podle odpovědi jde o nastavení volantu do vodorovna. Volant je na tisícihranu, tak pokud je volant mírně natočený, chce ho sundat a nastavit ho rovně. Je možné, že by byl mírně na stranu,ale že by to dělalo tolik se mě nezdá.
Hyunda Lantra kombi 1.6 16V 84kW 1997 LPG
Pokud ti někdo udělal geometrii tak, že je volant na jednu stranu, tak je to guma!!! Před geometrií se volant zablokuje speciálním držákek přes pedály tak, že je vystředěný a pak se teprve dělá geometrie a to úpravou na závitech ale na obou stranách. Pokud ti to někdo dělal jinak, tak to tak akorát zprznil.Jen jako detail např. Lantra je na vystředění volantu citlivá a stačí někdy záměna gum z levé za pravou a vystředění se změní. Stačí aby jedna pneu byla sjetá o 1-2 mm po obvodu víc a vystředění je v háji. Vím o čem mluvím, dělali mi to několikrát. Např. při zimních gumách mám vystředěný volant ok, výměna za letní a volant jde trochu na jednu stranu. Zkusil jsem jen z hecu přední kola prohodit a volant se srovnal. To ale není řešení dochází ke změně smyslu otáčení a gumy tím trpí!!!
Lantra 1,6 16V G4GR r.v.96 zelená metal.
jo. Jak tak koukám, tak zakladatel tohoto vlákna ale asi spíše myslel polohování volantu nahoru/dolu, což jsem zezačátku nepochopil
Já si to taky myslím ale když už tam byla zmínka o geometrii, tak jsem přidal svůj příspěvek. Snad se to někomu bude hodit!!!
Lantra 1,6 16V G4GR r.v.96 zelená metal.
- Dr Meduza
- Kontaktovat uživatele:
no u me je teda polohovani volantu taky dost pochybny, musi se s nim hnout nak nahoru a dolu a pri tom porad tahat za tu paku, nez se pusti a de s nim hejbat
Coupe 2.0 LPG rv 96 barva Fialova -> rosekano -> uz je zase skoro opraveno
Opel Omega B 2.0 Combi LPG - luxusni kara, ma sedacky Recaro :D
Opel Omega B 2.0 Combi LPG - luxusni kara, ma sedacky Recaro :D
mně polohovaní volantu funguje dobře. Jen jsem si po koupi nemohl zvykonout na to, že ta páčka se při polohování musí neustále držet, což jsem u jiných aut neměl, což bude problém asi i tady nového majitele...Tu páku drž po dobu polohování (snad si to nepletu s Oplem)