Ahoj, prosakuje mi olej skrz pár šroubů od víka ventilů. Takže to vypadá na těsnění. Nechce se mi to jen zamáznout pastou, rád bych to vyměnil. Na Hyundajovi jsem ještě nic sám neměnil, takže se ptám, jestli mám koupit toto těsnění: http://www.automatejcek.cz/nahradni-dil ... u/N40504H/
A zda si mám dát na něco bacha při sundávání víka, dotahování šroubů .. atd, díky.
Mám Coupe 1.6 16V r.v. 1998.
Výměna těsnění víka ventilů
Moderátoři: black_sheep, Tringi, Moderátoři
- wasek
- **
- Kontaktovat uživatele:
Výměna těsnění víka ventilů
Hyundai Coupé 1,6 16V, r.v.1998, červené
- Reklama
- Dr Meduza
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výměna těsnění víka ventilů
je to uplne jednoduchy, jenom se to odsroubuje, odpoji se hadicky, ocisti a da novy tesneni a zase zasroubujes a pripojis hadicky
tyhle srouby se moc neutahujou, jenom tak s citem, myslim, ze sou tam i 2 skrz kryt rozvodu, pri rozebirani i pak utahovani tohodle hlavne s citem
akorat pozor na zahadu mizejcich soucastek, ze strany sani je misto, do kteryho kdyz neco spadne uz to nikdy nevypadne, uz mi tam par veci spadlo (srouby, pruzinka co drzi konektor na skrtici klapce...) ty veci nekam zapadnou a uz nikdy nevypadnou, pod auto se nedostanou a nikde nejsou videt, mam podezreni ze proste zmizi do jiny dimenze, tak aby ti pak nechybely srouby
tyhle srouby se moc neutahujou, jenom tak s citem, myslim, ze sou tam i 2 skrz kryt rozvodu, pri rozebirani i pak utahovani tohodle hlavne s citem
akorat pozor na zahadu mizejcich soucastek, ze strany sani je misto, do kteryho kdyz neco spadne uz to nikdy nevypadne, uz mi tam par veci spadlo (srouby, pruzinka co drzi konektor na skrtici klapce...) ty veci nekam zapadnou a uz nikdy nevypadnou, pod auto se nedostanou a nikde nejsou videt, mam podezreni ze proste zmizi do jiny dimenze, tak aby ti pak nechybely srouby
Coupe 2.0 LPG rv 96 barva Fialova -> rosekano -> uz je zase skoro opraveno
Opel Omega B 2.0 Combi LPG - luxusni kara, ma sedacky Recaro :D
- wasek
- **
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak díky .... a nevíte někdo, jaký je přesně ten utahovací moment šroubů?Dr Meduza píše:je to uplne jednoduchy, jenom se to odsroubuje, odpoji se hadicky, ocisti a da novy tesneni a zase zasroubujes a pripojis hadicky
Hyundai Coupé 1,6 16V, r.v.1998, červené
- Dr Meduza
- Kontaktovat uživatele:
8-10 Nm
Coupe 2.0 LPG rv 96 barva Fialova -> rosekano -> uz je zase skoro opraveno
fakt lehce, když to budeš rvát, to víko ti pod příslušným šroubem napraskne
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997