Svieckovy kluc
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
- mirec
- **
- Kontaktovat uživatele:
Svieckovy kluc
Ludia dnes som chcel vymenit tie moje 100rocne sviecky (este povodne) za tie bosh-ky a zistil som ze nemam kluc na sviecky moze mi niekto povedat kde a ako si mam pytat ten kluc ? a kolko asi stoji
Sonata 2,4 2006 Elegance
Accent GLS 1996 1,5 12V 5dv.
- Reklama
No kamo, svickovy klic koupis v kazde mototechne, nebo byvaji v hypermarketech. tesco, Hypernova, Kaufland, Baumax..
Stoji od 70 kc vyse. Zjisti si, jaky rozmer potrebujes, melo by to byt stejne jak na Favorita, tusim vel. 16... jeste se delaji klice vel.21.
Snad jsem pomoh..
Stoji od 70 kc vyse. Zjisti si, jaky rozmer potrebujes, melo by to byt stejne jak na Favorita, tusim vel. 16... jeste se delaji klice vel.21.
Snad jsem pomoh..
Minulost - Hyundai Accent 94 1.5 12V
- Lantra 96 1.8 16V
Teď - Lantra 99 2.0 16V
- Lantra 96 1.8 16V
Teď - Lantra 99 2.0 16V
Pokud jsou uloženy hluboko v hlavě motoru, mají v sobě některé klíče na svíčky pěnovou vložku, která povolenou svíčku "obejme" a půjde vytáhnout. Pokud jsou dotažené "natvrdo", zkus je povolit cuknutím při pokojové teplotě. Víc už poradit neumím.
Hanz
Huňáč Accent 1,3 12V
Fšecko je časově totálně v řiti...........
Huňáč Accent 1,3 12V
- mirec
- **
- Kontaktovat uživatele:
tak som tie sviecky vymenil...velmi pekne dakujem za rady...musel som vziat na ten svieckovy kluc este hasak...a dorezal som si ruky jak sirota ale hlavne ze su tam uz nove...afto hrabe jak silene a do sedacky ma tiez zatiahlo trosicku velmi dobry pocit...este hodit ten filter vzduxovy, vymenit olej a filter, brzdovu kapalinu, potom nove kotuce a dosticky vzadu celuste a taka zakladna oprava bude
Sonata 2,4 2006 Elegance
na vzduchovej filtr se vykasli, max ten do origo sani s vyssi propustnosti ale necpi tam hlavne konusak (takovej ten kuzel jak ma kazdej spravnej tunak)!! je to na dlouho to vysvetlovat proc je v 99% naprd a 1% to mozna prida 2 kone ve spicce akorat znici original plynulou krivkou na takovou rozeskakanou, ve vysledku se ti max zmeni zvuk a nabydes pocitu jak ti to jede a skutek utek! nerikam to jen proto ze bych byl chudak a nemel na to, taky jsem koukal a daj se poridit za stejny prachy co normal fitr uz, kdyz jsem koukal co opravdu zlepsi vykon a nema to cenu, snad jen se o auto peclive starat, zvyknout si na to ze jede jak jede a naucit se s tim jezdit svizne a bejt skromnej bo si poridit neco na vikendy co jezdi jak drak stejne pul naroda ma facka bo tezky felicie s 1.2HTP a to bys teprve videl co je "zrychleni" tak si tim nelam hlavu bo si kup ferrarrimirec píše:tak som tie sviecky vymenil...velmi pekne dakujem za rady...musel som vziat na ten svieckovy kluc este hasak...a dorezal som si ruky jak sirota ale hlavne ze su tam uz nove...afto hrabe jak silene a do sedacky ma tiez zatiahlo trosicku velmi dobry pocit...este hodit ten filter vzduxovy, vymenit olej a filter, brzdovu kapalinu, potom nove kotuce a dosticky vzadu celuste a taka zakladna oprava bude
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas s Blackem(jako vždy). Já jsem vyměnil orig.vložku vzduch.filtru za bavlněnou(jenom filtr-box zůstal)-můj osobní dojem=snad jen,že se o trošku lépe dostává do otáček(ale nedělejte si naději,že výměna filtru přidá 10kW-možná pár koníků).
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Souhlas s Borkem a Blackem - jen pokusím upřesnit význam toho filtru: Výkonu skutečně nepřidá, jen by měl umožnit lepší průchod vzduchu, zbývá si uvědomit že pro navýšení výkonu je mj. zapotřebí doladit i zbytek - vačka, motormanagement atd. jinak se jedná jen o dílčí krok s minimálním efektem, na který potom navazuje potřeba jeho výměny nebo vyprání filtru pro zachování jeho základních vlastností ( orig. filtr je přeci jen uzpůsobený na určitý a ne zrovna malý proběh km ). Proto musíš vědět, co od každého kroku očekáváš a jaký bude další postup a investice, jinak vyhodíš penízi oknem.
Hanz
Huňáč Accent 1,3 12V
Huňáč Accent 1,3 12V