Tak konečně měl někdo možnost vyzkoušet stejné Accenty,se stejně výkonnými motory benzín/nafta osobně.Jak jsem psal výše-technická data si nikdo z prstu necucá,ani se neodvolává na "pocit" zrychlení,ale jsou naprosto jasně ve prospěch benzínového Accenta.Jasně,že se tady zase najde někdo,kdo bude tvrdit,že nepotřebuje sprintovat ze semaforů a podobně.Ale o tom to není-je to třeba o tom,že všichni vjíždíme z vedlejší silnice na hlavní a nutit někoho na hlavní brzdit(pokud to stihne ),protože třeba u Fabie trvá skoro 20s než dosáhne 90km/h-tak třeba v těchto případech má využití lepšího zrychlení s bezpečností už dost společného.Stejně tak u délky předjížděcího manévru atd..Nehledě k lepšímu rozložení hmotnosti a tím lepším jízdním vlastnostem.Třeba u Tiburonu je i celá kabina posunuta záměrně do zadu,aby bylo dosaženo co nejrovnoměrnějšího rozložení hmotnosti.ZdeněkSvoboda píše:Tak pánové a dámy!
Dneska jsem byl za tím známým, co má 1,6 CVVT.
Trasa cca 3 km dlouhá, rovinka (projíždělo se houpákem), silnice čistá, mokrá.
Vybrali jsme si chvíli, kdy nic nejelo a odstarovalo z obou pruhů
Diezlaci to asi neuslyší rádi, ale je to tak!
1,6 mi ujela po 30 metrech o auto a půl a stále se mi vzdalovala, asi po 1 km jsem stáhnul náskok na půl auta (nic nejelo, snažil jsem se předjíždět), ale nedal jsem ji
Auto jsem točil do cca 3800, pak řadil, kolega prý do cca 5500.
Tudíš musím se staženým ocasem uznat, že benzín je na zrychlování asi lepší Po konci testu jsme si smírně podali ruce, dali kafe a jel jsem domů
Doufám teďka, že tu nenastane "onanie" benzínů (myšleno z legrace, bez urážky)
Ahoj Zdeněk
Na takovéto testy jsou naše republikové srazy ideální,protože nepoužíváme běžné silnice,ale bezpečná letiště.Problém VÝHRADNĚ s novými Accenťáky je,že jak se tady jeden nejmenovaný Accenťák vyjádřil-nestojí o naše srazy,aby "někde onanoval u benzínky" .Tak v tom případě je dobře,že lidé tohoto ražení nám naše pohodové srazy nekazí a budeme rádi,když zůstanou u svých teorií ZDE.Ostatní si můžou v klidu vyzkoušet své pocity v praxi na srazech(díky Rademu622 i naprosto přesně změřit proti polic.radaru,včetně fotek),tak jak měli všichni účastníci možnost-i porovnat motory benzín/nafta,čehož jsem se i já účastnil.
Zdeněk-díky tobě už tady snad bude klid.