Zdarec, dámy a pánové ! Asi před týdnem jsem rozšířil řady getzařů, takže našim plechovým miláčkům zdar, a chci se na něco zeptat.
Když mám zaplé potkávačky a vypnu motor, tak se přepnou na parkovačky a přístrojovka zůstane svítit. Potud je vše v pořádku. Ale co mě mate je, že když vytáhnu klíček, tak se světla vypnou a přístrojovka zhasne. Po zastrčení klíčku se přístrojovka opět rožne (světla nesvítí) a rozsvítí se až po nastartování.
Ptám se proto, že jsou tu diskuse, jak donutit auto po nastartování hned svítit a že se kvůli tomu musí přidávat relátko. No, a u mě to funguje takhle, takže nechávám světla pořád zaplá a docílím téhož . Mám auto dotažený z Francie, tak se ptám, jestli vám to na českých a jiných funguje taky tak.
Světla-jak to máte vy ?
Moderátoři: vipe, Moderátoři
-
- *
Světla-jak to máte vy ?
Ix20, 12/2011, Tricolor, 1,6 CVVT, 92Kw, hnědá metla
Bylo:
I30 CW, 5/2010, Comfort, 1,6 CRDi, 85Kw, stříbrná metla
Getz, 2006, 1,1i
Bylo:
I30 CW, 5/2010, Comfort, 1,6 CRDi, 85Kw, stříbrná metla
Getz, 2006, 1,1i
- Reklama
Re: Světla-jak to máte vy ?
neni to kvůli denimu svícení jedná se o baterii je to proste na to když je nekdo trouba a nebo zapomene zhasnout tak aby si nevymlatil baterku
tahle vec je ale uplne super a jak pises da se to použít i jako automaticky rozsvšcování svetel
(ja bych to asi nedelal takto protože auto při startu bere dost energie a když jsou zaroven rozsvíceny světla no nevim jak si mlaska baterka )
Ale chtel bych tuto finkci jako mas ty taky v aute
tahle vec je ale uplne super a jak pises da se to použít i jako automaticky rozsvšcování svetel
(ja bych to asi nedelal takto protože auto při startu bere dost energie a když jsou zaroven rozsvíceny světla no nevim jak si mlaska baterka )
Matrix 1,5 CRDi R.V. 2008
Tak to tam maj Frantíci asi nějakou vychytávku. Jinak parkovačky jdou i bez klíčku v zapalování alespoň u mě. Nebo jsi vlastníkem verze s DRL Control Module (modul denního svícení). Nebo je to všechno jinak.famfulin76 píše:Zdarec, dámy a pánové ! Asi před týdnem jsem rozšířil řady getzařů, takže našim plechovým miláčkům zdar, a chci se na něco zeptat.
Když mám zaplé potkávačky a vypnu motor, tak se přepnou na parkovačky a přístrojovka zůstane svítit. Potud je vše v pořádku. Ale co mě mate je, že když vytáhnu klíček, tak se světla vypnou a přístrojovka zhasne. Po zastrčení klíčku se přístrojovka opět rožne (světla nesvítí) a rozsvítí se až po nastartování.
Ptám se proto, že jsou tu diskuse, jak donutit auto po nastartování hned svítit a že se kvůli tomu musí přidávat relátko. No, a u mě to funguje takhle, takže nechávám světla pořád zaplá a docílím téhož . Mám auto dotažený z Francie, tak se ptám, jestli vám to na českých a jiných funguje taky tak.
Hyundai I30 MY14 White Creamy 1.6 CVVT 88kW + Parking, 16" Alu
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
Světla se při startu odpojí automaticky.Uzi77 píše:neni to kvůli denimu svícení jedná se o baterii je to proste na to když je nekdo trouba a nebo zapomene zhasnout tak aby si nevymlatil baterku
U nás svítí parkovačky (a myslím že i přední mlhovky) bez klíčků. Potkávačky se vypnou vypnutím zapalování.
Světla zapínám a vypínám ovládačem na páčce - přijde mi to úplně v pohodě, takové přirozené - jenom dotykem už člověk ví, jestli svítí, nebo ne.
Mimochodem...
...mě překvapilo, že vnitřní osvětlení se po cca 1/2 hodině svícení samo vypne.
Světla zapínám a vypínám ovládačem na páčce - přijde mi to úplně v pohodě, takové přirozené - jenom dotykem už člověk ví, jestli svítí, nebo ne.
Mimochodem...
Getz 1,3 MAX
No nepovídej to musím vyzkoušet a nepraskla ti po tej půlhodině žárovka pač nevím co by to žárovku jinak zhasloondra.rs píše: Mimochodem...
vipe píše:Uzi77 píše:neni to kvůli denimu svícení jedná se o baterii je to proste na to když je nekdo trouba a nebo zapomene zhasnout tak aby si nevymlatil baterku
Světla se při startu odpojí automaticky.
No jestli se odpoji automaticky tak neni co resit jen jestli nezhasnou jen kvuli tomu ze ta baterka uz to nedava.
Ja mel pred tim mazdu 323BJ r.v.2000 a v te me osvetlení interieru zhaslo po chvíli taky ale ne po 30 minutach bylo to tak do minuty
Matrix 1,5 CRDi R.V. 2008
Tak tuhle vychytavku u Getze nemame, ale na ostatnich H ano, ale u Elantry to nepouzivam kvuli xenonum.
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI Style 7DCT 4x4
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT
Škoda Scala 1.6 TDI Style 7DSG
Škoda Octavia IIIFL 1.6 TDI Style DSG
Hyundai i20 1.4 16V Premium Plus - Panorama, FullLeather, Bi-xenon, Android Auto
Kia Cee´d SW 1.6 GDI TOP
Hyundai i40CW 2.0 GDI Style 6AT