Zavada na el. okne
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Zavada na el. okne
Poradite? Kdyz okno u spolujezdce stahnu,pak uz nejde vytahnout zpet nahoru.Musim "mu" pomoct rukou.Okno se jakoby zakousnedo predu,musim vzit a zatahnout predni cast do zadu.PORADITE ACCENT 3 dver.Diky
- Reklama
Re: Zavada na el. okne
Pravděpodobně budeš mít vyžranou přední lištu na okně,je to takový jeklík ve kterém je guma a v tom jezdí to okno!!jumbec píše:Poradite? Kdyz okno u spolujezdce stahnu,pak uz nejde vytahnout zpet nahoru.Musim "mu" pomoct rukou.Okno se jakoby zakousnedo predu,musim vzit a zatahnout predni cast do zadu.PORADITE ACCENT 3 dver.Diky
Stáhni okno a vytáhni tu gumu a koukni jestli tam vůbec něco máš!!
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
To sem psal já- nepřihlášenejAnonymous píše:Vzals mi to z pusy... úplně stejnej problém...Pecuch píše:Já mám úplně stejnej problém. Někdy vyjede dobře, jindy se kousne jakoby dopředu a musím ho rukou zatlačit a pak s velkým úsilím vyjede. Ale teď v zimě se mě to nechce rozebírat, takže až bude teplo.
Hnuydai Accent 1.3 62kW r.95
Okno
Tady nejde o namazání okna,ale o dráhu chlapi!Pecuch píše:Já mám úplně stejnej problém. Někdy vyjede dobře, jindy se kousne jakoby dopředu a musím ho rukou zatlačit a pak s velkým úsilím vyjede. Ale teď v zimě se mě to nechce rozebírat, takže až bude teplo.
Okno vyjede dopředu,tedy přední část se zklopí a tím pádem je okno z křížené a to je ten problém,proč potom musíte okno zatáhnout zpě abyste
ho vůbec dostali nahoru!
Podívat se hlavně na vodicí lyžiny(jeklíky) v tom vidím zradu!
Jinak samozřejmě jednou za čas namazat gumy se silikonovým olejem či
tak něco podobného!
Hyundai Sonata Y3 2.0L Dohc 16V G4CP-DM již miulostí(prodaná)
Jo, vypadá to, že to bude docela rozšířený problém Vypadá to, že je mám na okně u řidiče taky v háji. Neměnil jste už někdo ty dráhy za nové, případně nevíte, jak je svépomocí opravit? Nějak jsem na ně mezi ND nenarazil.... ale možná blbě koukám.
Už mě pomalu přestává bavit elektrika na "ruční" pohon
Už mě pomalu přestává bavit elektrika na "ruční" pohon
Dříve: Accent 1.3i 12 V, 1998, 3dv., green metal, sem tam lehce něco jinak, než jak to bylo originál
Nyní: Citroën C5 II generace, 1.6 HDI
Nyní: Citroën C5 II generace, 1.6 HDI
Ahojte, mám taky Accenta a stejný problém jsem už řešil.
Mám pět-i dveřo. Problém je jednak ve vodících lištách skla - ty se buď vyklepou a uvolní a nevedou okno správně, nebo se z vodicí lišty vysmýkne guma a okno ji začne šrotovat - to je ale problé pěti dvéřa.
Tří-dvéřa mají nepochopitelně stejnou konstrukci stahovacího mechanismu, ačkoli je sklo skoro dvojnásob dlouhé = větší páka na vodicí lištu.
Jediné co radím je rozebrat tepecírunk a mrknout na lišty a na unašeč okna. V lepším případě se jen uvolní šrouby unašeče okna.
Mazání silkalem apod. je dobré, nicméně závadu na liště je dobré odstranit, protože hrozí že se okno vytrhne z unašeče - je v něm přilepeno nějakým lepidlem, tmelem nebo tak něco ...
Mám pět-i dveřo. Problém je jednak ve vodících lištách skla - ty se buď vyklepou a uvolní a nevedou okno správně, nebo se z vodicí lišty vysmýkne guma a okno ji začne šrotovat - to je ale problé pěti dvéřa.
Tří-dvéřa mají nepochopitelně stejnou konstrukci stahovacího mechanismu, ačkoli je sklo skoro dvojnásob dlouhé = větší páka na vodicí lištu.
Jediné co radím je rozebrat tepecírunk a mrknout na lišty a na unašeč okna. V lepším případě se jen uvolní šrouby unašeče okna.
Mazání silkalem apod. je dobré, nicméně závadu na liště je dobré odstranit, protože hrozí že se okno vytrhne z unašeče - je v něm přilepeno nějakým lepidlem, tmelem nebo tak něco ...
Hmm, takže zase polezeme pod tapecírung... Budu na to muset mrknout, až se trochu oteplí, jezdit přes léto se zavřeným oknem bez klimy není asi nejlepší nápad . Naštěstí se sundáváním výplně dveří začínám mít bohaté zkušenosti - už mi dvakrát vypadlo táhlo od vnitřní kličky otevírání dveří. (zajímalo by mě, proč ti kluci korejští neohli to táhlo do kličky shora, ale mají to zespoda - gravitace pak udělá své )