dojezd
Moderátoři: black_sheep, Tringi, Moderátoři
dojezd
jaka je rezerva v km, kdyz rekneme, ze carka poprve klesne pod pomyslnou caru,ci vite jak to myslim: )?
Hyundai coupe 1.6 98 16V
- Reklama
Re: dojezd
to záleží, jakým stylem jedeš a podle toho tedy i to, zda dotyčný má 1.6 nebo 2.0. Jinak ono s těmi palivoměry i kontrolkami je to u všech Coupé RD dost pochybný.. Mně se kontrolka paliva rozsvítí, až když je ručička na prostřední čárce písmenka E, tedy hluboko pod nulovou čárou , ale už jsem si zvykl a tak nějak vim, že když jsem na nulové čárce, tak těch 30km ještě ujedu, ale to neriskuju. Jinak jsem ted zjišťoval metodou dotankování doplna, kolik je paliva v nádrži, když je ručička na té prostřední čárce písmenka E. Nacpal jsem 52l, takže ty 3l tam ještě byly
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
-
- Kontaktovat uživatele:
ja tam jendou narval 54 litru )))
Hyundai Scoupe 1994 prodano
Hyundai COUPE FX 2.0 16V 1998 prodano
Fabia 1,9TDI prodano
Octavia II 1,9TDI
Hyundai COUPE FX 2.0 16V 1998 prodano
Fabia 1,9TDI prodano
Octavia II 1,9TDI
- black_sheep
- Moderátor
nojo pamatuju na ty doby ve scoupe kdy jsem jezdil az dokud nebyla rucicka mezi druhou a treti nozickou E na coupe dotankovavam vzdy na spodni rysce a rozsvicenou kontrolku na rezervu jsem fakt dlouho nemel. dneska me to ale nemine pac jsem zapomnel natankovat - tak jsem zvedav kolik jeste najedu nic jeste nesviti ale..
I ❤ cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
tak ted jste mi potrvrdili to, ceho jsem se bál..jakto,že mi nikde nesvítí kontrolka:D. Teda mě je to přijemnější, protože jsem předtím měl citroena zx v combiku a ten svitil v zatackach i s deseti litry, a jakmile zacla kontrolka svitit porad, tak jsem vedel, ze v poho jeste dojedu z mostu do usti. Tak me zajimalo jestli to neni nak universalne stanoveny ten rozsah mezi hranicni carkou a dnem treba na tech 30km, 3 litry..(samozrejme,ze je na kazdym jakym stylem to projede:). Protoze vetsinou kdyz to takhle klesne, tak uz vyhlizim benzinku a pritom bych to i dojel, nevim, nejlepsi zpusob je asi mít vzadu kanystr a zkusit to do hard
Hyundai coupe 1.6 98 16V
tohle měl dobře řešenej ten Renault, na kterým jsem začínal. ROk výroby 1991, ale měl palubní počítač s x funkcemi a mimo to i digitální palivoměr, který ukazoval přesně počet litrů v nádrži. Od 53l po 6l to ukazoval po litru a od 5l do 0l už jen ukázal prostě 0-5l a kontrolku paliva rozsvítil tušim někdy při 10l.
Na to jak byly francouzský auta háklivý na elektroniku, tak tohle fungovalo naprosto spolehlivě i po 15ti letech... člověk věděl na litr přesně, kolik má ještě paliva. Jinak to mělo i ručičku na olej, při nenastartovaným motoru ukazovala množství oleje a při nastartovaným motoru tlak oleje, supr funkce. Tohle mi u Coupé chybí...
Na to jak byly francouzský auta háklivý na elektroniku, tak tohle fungovalo naprosto spolehlivě i po 15ti letech... člověk věděl na litr přesně, kolik má ještě paliva. Jinak to mělo i ručičku na olej, při nenastartovaným motoru ukazovala množství oleje a při nastartovaným motoru tlak oleje, supr funkce. Tohle mi u Coupé chybí...
- Přílohy
-
- budiky.JPG (131.2 KiB) Zobrazeno 780 x
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
U Tiburonů GK jsou už palub.poč. v základu,takže vidíme kolik km ještě ujedeme.A kontrolka se zapíná mezi 5-6 litry v nádrži.
Tak si tam připojte palubák,co tady vyrábí Blendi.Pěkně ukázanou montáž na Lantru i s detailními foty a popisem funkcí,má v odkazu Víťa.Blendiho palubák toho umí fakt dost.
Tak si tam připojte palubák,co tady vyrábí Blendi.Pěkně ukázanou montáž na Lantru i s detailními foty a popisem funkcí,má v odkazu Víťa.Blendiho palubák toho umí fakt dost.
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
- black_sheep
- Moderátor
to se mi nejak nechce vrazet penize za vec co ozelim. ale kdyby tam v zakladu byla - tak by to bylo prima. pritom korejci elektroniku delaj, no.. holt setrej na nas..
na tom renaultu se mi teda libi ta kontrolka mnozstvi a tlaku oleje, to je fakt pecka!
na tom renaultu se mi teda libi ta kontrolka mnozstvi a tlaku oleje, to je fakt pecka!
I ❤ cars
jo, peníze do toho taky dávat nebudu, oželím to. Palivoměr aspon funguje (u těhle ročníků prý totiž většniou nefunguje) a kontrolka se těsně před vyschlou nádrží rozsvítí taky, ale je fakt, že ty palubní počítače tam dávat mohly a tu ručičku na olej do sportovně střiženého modelu taky... Množství ani být nemusí, ale aspon ten tlak..Bylo dobrý pozorovat, jak s otáčkama a zatížením roste tlak oleje a jak na volnoběh padal dolů, skoro jak ručička u tlaku od turba, jen trošku pomalejší
- black_sheep
- Moderátor
to jo no taky navic nemam rad rozdelavani pul interieru kdyz se neco domontovava urcite ne to podomacky a takovy to profi stoji penez... coupatko je proste laciny, sportovne strizeny kupe kde to podstatny je a je to super, ale zadne high-tech featurky to nema, nebo neco extra technicky vymakaneho. ale me to nevadi, protoze to funguje moc dobre a diky tomu se tam alespon usetri za servismirpie píše:jo, peníze do toho taky dávat nebudu, oželím to. Palivoměr aspon funguje (u těhle ročníků prý totiž většniou nefunguje) a kontrolka se těsně před vyschlou nádrží rozsvítí taky, ale je fakt, že ty palubní počítače tam dávat mohly a tu ručičku na olej do sportovně střiženého modelu taky... Množství ani být nemusí, ale aspon ten tlak..Bylo dobrý pozorovat, jak s otáčkama a zatížením roste tlak oleje a jak na volnoběh padal dolů, skoro jak ručička u tlaku od turba, jen trošku pomalejší
je skoda ze nedelali nejakou TOP verzi, 2.0 turbo 4x4 a s takovejma serepetickama navic..
ale tech penez za vyvoj, asi si to nemohli dovolit v dobe, kdy se jim podarilo vyvinout uplne novou platformu pro lantru/coupe mohli ale nekdy v roce 1999 na ukonceni vyroby udelat nejakou extra-serii. no, bylo F2 a F2 evo - to je fak. nasadili ho zase jen tam - kde se jim to nejvic vyplatilo - a to v anglii, kde maj zrovna volant na blby strane. zadna supervostra verze, zase setrilkovsky. oni proste pocitaj - co se jim vyplati a co ne, a do propagace znacky vrazi penize teprve ted! ale hura. konecne je to napadlo.
I ❤ cars
- Lukino
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
paradoxní je, že v Sonatě Y-I ukazatel tlaku oleje byl a také ukazatel napětí - přesně jak psal Mirpie, při vytočení motoru olejík pěkně letěl nahoru ...mirpie píše: a tu ručičku na olej do sportovně střiženého modelu taky...
Sonata 2.0 16V, 1993
Accent 1.3 12V, 1996
Accent 1.3 12V, 1996
- black_sheep
- Moderátor
nojo, to je tim, ze stara sonata byla jeste z velky casti mitsubishi. kdezto novejsi hyundaie uz jsou vlastni konstrukce, takze nektery prvky byli paradoxne treba horsi (a nebo jednodussi) nez se to naucili poradne sami
dukazem toho z vlastni zkusenosti je treba prevodovka scoupe, ktera mi prisla bejt lepsi v te prvni generaci, presnejsi a s kratsimi drahami. a to jsem mel scoupe fakt dosti unaveny
dukazem toho z vlastni zkusenosti je treba prevodovka scoupe, ktera mi prisla bejt lepsi v te prvni generaci, presnejsi a s kratsimi drahami. a to jsem mel scoupe fakt dosti unaveny
I ❤ cars
no, já se ted aspon poohlížím digitálním teploměru na vnitřní a vnější teplotu a zároveň s integrovaným voltmetrem, abych aspon viděl, jak ty mrazy mávaj s napětím na baterce...
- DEDe
- Kontaktovat uživatele:
no jo ale me se zda ze ten dojezd to meri totalne blbe a hlavne dojezd mensi nez 50 km to prece neukazuje uz sou tam jen carkyBorek píše:U Tiburonů GK jsou už palub.poč. v základu,takže vidíme kolik km ještě ujedeme.A kontrolka se zapíná mezi 5-6 litry v nádrži.
Hyundai Tuscani 2,7 Elisa - 12/2003
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Když palubák ukazuje dojezd méně než 50km,tak už snad není důvod více čekat .Nemám rád málo benzínu,natož čekat až bude svítit rezerva.I když máme snad největší hustotu benzinek a supermarketů na km v Evropě,tak mám raději stále plnou nádrž.
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor