piskani remene

1994 - 2005

Moderátoři: Farrael, Moderátoři

Odpovědět
dzakobo
**
Kontaktovat uživatele:

piskani remene

Příspěvek od dzakobo »

ahoj vsem. mam docela caste problemy s piskanim remenu...nevim jeste ktery to presne dela,ale asi ten co vede ke kompresoru klimatizace. Je uz i meneny a porad piska...nepomohlo mi na to nekdy ani WD-cko...po par kilometrech to zacalo zas...tak jsem koupil obyc mydlo vytocil kola do strany a namazal ten remen co uplne nejniz a da se k nemu za kolem dostat. a to pomohlo,ale resit porad nejaky mazani...a dalsi vec je ta, ze mi prijde ze posledni dobou mi nejak vice klape motor....olůej byl meneny pred cca 3tis km.diky za rady
Hyundai TUCSON r.v. 2021, 1.6T-GDI HEV 169Kw
Reklama

mirpie

Re: piskani remene

Příspěvek od mirpie »

mazat řemen je nesmysl. Píská, protože prokluzuje na řemenici a když ho namažeš, tak koeficient tření ještě snížíš. Pískání to sice vyřeší, ale tak, že bude prokluzovat ještě více a přestane ti hnát hnané agregáty, tedy např. vodní čerpadlo, alternátor, posilovač řízení, nebo zmíněnou klimu. Ty tření potřebuješ naopak zvýšit.
Buď ten příslušný klínový řemen dopneš (v mnoha případech to pomůže) a když to nepomůže, pak jen vyměnit a dopnout, ale vyměnit za dobrý řemen. Mně měnili s rozvodovým ozubeným řemenem i klínové řemeny od posilovače řízení, vodního čerpadla a alternátoru a ten řemen k posilovači od vodního čerpadla stál akorát tak za ......, protože prokluzoval i po tom, co jsem ho dopnul. Koupil jsem tedy další nový řemen sám, dle značky a sám si ho vyměnil a je klid.
Opel Omega 2.2 16V Caravan, 2001 Elegance
ex: Hyundai Coupe 2.0, 1997
dzakobo
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dzakobo »

a jak nejlepe poznam jaky remen to bude?protoze on k tomu neni zrovna nijak zvlast super pristup...poznam to kdyz na ten remen zatlacim (pokud uz se mi postesti tam nejak strcit ruku tak, aby to slo?prip. ma to smysl dat do servisu a nebo si to clovek udela v pohode sam?ja jen, abych zbytecne nevyhodil penize..otazka kolik by si za to v servisu rekli?prip. nekde jsem cetl ze "Hujer" ma byt z Prahy, nemate nekdo na nej kontakt?diky moc
Bruno

Příspěvek od Bruno »

Napiš Hujerovi SZ!!!! Na tom přece nic není a on se ti ozve!!!
Lantra 1,6 16V G4GR r.v.96 zelená metal.
dzakobo
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dzakobo »

Ahoj, tak vcera vecer jsem mel konecne cas vrhnout se na to piskani remene. Ten sroub co je u napinaku na alternatoru sel z pocatku otacet uplne lehounce, nemel jsem vubec zadny odpor pri otaceni toho sroubu,takze to byl asi ten problem,ze ten remen nebyl napnutej. tak jsem ho dopnul a dneska rano pri nastartovani zadny piskot...:o)tak uvidim jeste to tak zustane i nadale..doufam ze jo a prijde mi,ze mi trosku ustal problem se sycenim motoru,ale mozna je to jen muj pocit..predtim kdyz jsem slapl na plyn,tak motor pri vraceni do norm. otacek sycel..a ted jde ve sve podstate slyset jen motor. a trosku syci ta vstrikovaci rampa...tak premyslim,jestli nezkusim sundat hadicky a znovu je nandat, prip. jestli je nevymenim...otazka je jestli se to da nekde koupit prip. jaka cena by asi byla....hlavne jich tam vede celkem dost...zkousel jste uz nekdo tohle?A pod tou jednotkou ECFI je ta vstrikovaci rampa se vstrikama,muze to delat i tam?Prip. je vubec nekdo komu by to vubec nesycelo?jestli to tak proste nejni u vsech accentu.
Patrick
*

Příspěvek od Patrick »

nazdar tak zatial kazdy accent kt. som videl v neutrali sycal aj ten moj a pokial viem sa to tu aj riesilo a je to normalne spravanie motora ja to vobec neriesim nieje to ziadna vada ani nic podobne takze som kludny :D pokial to syci tak hmm "normalne" tak by som to vobec neriesil..
Hyundai Accent 1,3 12V
dzakobo
**
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dzakobo »

No tak piskani se vratilo..mel jsem auto na kanale dotahli jsme remen co je u klimy a co vede na servo a chvilku byl klid a pak to zase hvizda...je to huza!!asi budu muset vymenit ten remen co je na servo. hlavne doufam,ze to pomuze!!jinak se z toho zblaznim!!vsechny remeny jsou napnuty tak jak maji byt a kdyz to piska a vemu mydlo a lehce maznu ten remen co jde k servu,tak je klid,takze me nejspis ceka vymena toho remene.muzete mi nekdo poradit nejaky dobry?nechci nic nedrazsiho, ale zase ne nejlevnejsi..zlata stredni trida, ale hlavne osvedcena a ozkousena!! :o)diky moc
Odpovědět

Zpět na „ACCENT“