Poraďte prosím - jaký použít motorový olej?
Moderátoři: Farrael, Moderátoři
Poraďte prosím - jaký použít motorový olej?
Zdravím,
potřebuji dolít olej - auto Hyundai Lantra 1.6, r.v. 97, na lístečku je napsáno pouze OMV - Con trol light, nic víc - ten už se ale nejspíš nevyrábí....mohl by mi někdo potvrdit, zda je jeho náhradou Bixxol Extra 10W/40 SAE?
Děkuji moooooc
potřebuji dolít olej - auto Hyundai Lantra 1.6, r.v. 97, na lístečku je napsáno pouze OMV - Con trol light, nic víc - ten už se ale nejspíš nevyrábí....mohl by mi někdo potvrdit, zda je jeho náhradou Bixxol Extra 10W/40 SAE?
Děkuji moooooc
- Reklama
- Limitz
- Kontaktovat uživatele:
Re: Poraďte prosím - jaký použít motorový olej?
a kdy si měnil naposledy olej? Jestli tam je opravdu olej, který se už ani nevyrábí tak bych doporučil úplnou výměnu a budeš mít naprostou jistotu co tam nalítnanyk píše:Zdravím,
Děkuji moooooc
Hyundai Lantra 1.8 r.v. 1996 R.I.P.
momentálně služební Audi A6 Avant 2,5tdi quattro 360 000km
Limitz89@seznam.cz
momentálně služební Audi A6 Avant 2,5tdi quattro 360 000km
Limitz89@seznam.cz
Na tom lístku je napsáno, že mám olej vyměnit při 120 tis. km; jelikož člověk, který měl auto předtím, s ním téměř (skoro vůbec) nejezdil a měl ho v garáži, mám najeto v současnosti 115, 5 tis. km a to ho mám rok (najeto 15 tis. ročně). Radila jsem se, zda olej vyměnit, nebo pouze dolít a vyměnit až při najetí 120 tis. a bylo mi doporučeno olej dolít. Jelikož se v tomto nevyznám, ptám se jako mladá holka zkušenějších na jejich názor.
Díky
Díky
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj-tak s olejem OMV-Control light se to má tak,že pod tímto názvem ho seženeš někde ještě zapomenutý v regále.OMV Bixxol extra je stejný olej,jen přejmenovaný. Je to tak-můžeš ho koupit a bez obav dolít.Když neseženeš Bixxol Extra 10W-40,API SL/CF(běžně se prodává tak kolem 180,-Kč/l),což je ten vzpomínaný OMV,akorát v jiné lahvičce ,tak můžeš použít s klidem jinou značku oleje,stačí aby to byl opět 10W-40 a aby měl API-SJ(neboSL).
Pokud máš někde blízko čerpačku OMV,budou tam již zmíněný olej určitě mít.Ahoj a ať ti Lantra slouží.
Pokud máš někde blízko čerpačku OMV,budou tam již zmíněný olej určitě mít.Ahoj a ať ti Lantra slouží.
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
Hyundai Tiburon GK(2.generace)-2,0l,samba red
Hyundai Veloster-1,6 GDI,zelená žabička
Kia Rio-1,6l CVVT stříbrný sršeň,v plné náloži
Podle mého názoru bych ten olej vyměnil a to ze dvou důvodů. Píšeš že auto máš už rok a najezdila si s ním 15 tis. km a ještě k tomu ten předchozí majitel s tím nejezdil tak ten olej může bejt v motoru třeba 1,5 roku. Já osobně dodržuju pro výměnu oleje v motoru max. 1 rok +- autobusnanyk píše:Na tom lístku je napsáno, že mám olej vyměnit při 120 tis. km; jelikož člověk, který měl auto předtím, s ním téměř (skoro vůbec) nejezdil a měl ho v garáži, mám najeto v současnosti 115, 5 tis. km a to ho mám rok (najeto 15 tis. ročně). Radila jsem se, zda olej vyměnit, nebo pouze dolít a vyměnit až při najetí 120 tis. a bylo mi doporučeno olej dolít. Jelikož se v tomto nevyznám, ptám se jako mladá holka zkušenějších na jejich názor.
Díky
Výměnou si můžeš akurát polepšit a auto ti to oplatí ve spolehlivosti.
A jinak to co psal Borek to platí taky na 100%.
Hyundai I30 MY14 White Creamy 1.6 CVVT 88kW + Parking, 16" Alu
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
Hyundai Getz 1,3 2005 G4E-A Hiphop Red HL
Zázraky na počkání, nemožné do tří dnů.
- black_sheep
- Moderátor
me olej v aute nevydrzi dyl jak pul roku menil jsem tento tyden, predtim v kvetnu a predim to bylo taky tesne nez napadl snih v listopadu proste na jare a na podzim che che a to menim po 15.000..vipe píše:Podle mého názoru bych ten olej vyměnil a to ze dvou důvodů. Píšeš že auto máš už rok a najezdila si s ním 15 tis. km a ještě k tomu ten předchozí majitel s tím nejezdil tak ten olej může bejt v motoru třeba 1,5 roku. Já osobně dodržuju pro výměnu oleje v motoru max. 1 rok +- autobusnanyk píše:Na tom lístku je napsáno, že mám olej vyměnit při 120 tis. km; jelikož člověk, který měl auto předtím, s ním téměř (skoro vůbec) nejezdil a měl ho v garáži, mám najeto v současnosti 115, 5 tis. km a to ho mám rok (najeto 15 tis. ročně). Radila jsem se, zda olej vyměnit, nebo pouze dolít a vyměnit až při najetí 120 tis. a bylo mi doporučeno olej dolít. Jelikož se v tomto nevyznám, ptám se jako mladá holka zkušenějších na jejich názor.
Díky
Výměnou si můžeš akurát polepšit a auto ti to oplatí ve spolehlivosti.
A jinak to co psal Borek to platí taky na 100%.
I ❤ cars
Driving a Mazda MX-5 and a BMW M3 E46 convertible.
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
History: Mondeo ST 220, Focus ST 170, Lancia Prisma Integrale, Hyundai Scoupe LS
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
Kam jezdíš studovat?15000km za půl roku?To jezdíš do Moskvy,ne? Tobě by se LPG vyplatilo hned.
Hyundai Genesis Coupe (2.generace) 3,8V6 GDI - 260kW Raptor
- black_sheep
- Moderátor
to mas pravdu, ale kdyz jsem to neudelal hned, tak uz to delat nebudu holt me to rizeni bavi, a proto taky delam od rana do vecera.. abych to pak ve zbytku casu mohl projezditBorek píše:Kam jezdíš studovat?15000km za půl roku?To jezdíš do Moskvy,ne? Tobě by se LPG vyplatilo hned.
I ❤ cars
- ZdeněkSvoboda
Ahoj chlapi
V lednu jdu na první garanční prohlídku (po 15000km/7 měsíců)
Chtěl bych si vzít vlastní olej a se servisem v Pelhřimově to mám domluvené;-)
Chtěl bych poradit, jaký olej??
v dřívějších autech jsem používal Castrol, ale na netu jsem našel tento:
http://www.olejspol.cz/castrol-zbozi-de ... 176!zpet=2
Neni to nějaký kšunt??
Popř. nebudou se ksichtit??
Díky za odpovědi, ahoj Zdeněk
Neni to nějaký kšunt??
Současnost: Škoda Octavia combi 1.6 TDI 77kW (chip na 96kW), Elegance (2012)
Minulost: Hyundai Accent 1.5 CRDi 81kW, Elegance (5/2008 - 8/2015)
Otcovo: Hyundai i20 1.2i 57kW, Inclusive Plus Comfort (9/2011)
Minulost: Hyundai Accent 1.5 CRDi 81kW, Elegance (5/2008 - 8/2015)
Otcovo: Hyundai i20 1.2i 57kW, Inclusive Plus Comfort (9/2011)
Borku nesměj se mu já taky najezdil za 6měsíců přez 15000km.Borek píše:Kam jezdíš studovat?15000km za půl roku?To jezdíš do Moskvy,ne? Tobě by se LPG vyplatilo hned.
To je fort do práce a z práce,za přítelkyní na srazy a je to tam coby šup.
Jinak mám novou náplň oleje Castrol 5W30.
Hyundai Accent LC 1.3 12V,3dvéřák,prodán
Hyundai Sonata EF 2.0 16V 2003
Hyundai Sonata EF 2.0 16V 2003
- cert
- Kontaktovat uživatele:
Total Quartz 9000 je jeden z mála opravdu plně syntetických olejů (stačí si projít diskusi na http://www.oleje.cz) a rozhodně je to velmi dobrá volba. V Iromezu Ti ten olej bez keců vezmou, ale zapíšou to do servisky (na tohle téma jsem už s technikem mluvil)ZdeněkSvoboda píše:Ahoj chlapi
Neni to nějaký kšunt??
Jen pro úplnost, mrkni na ceny:
http://www.topoleje.cz/
Hyundai Accent 1,6i CVVT Elegance, Velvet Red (TZ), BORBET CA, audio MAGNAT, MAD Classic Collection, 10/2008
Olej se mění buď při najetí patřičných km / u benzinu min 15000km/ a nebo jednou za rok pokud se km nenajedou. Na toto téma oleje tu bylo popsáno tolik stránek stačí si je jenom vyhledat!!!!!!
Lantra 1,6 16V G4GR r.v.96 zelená metal.
Ahoj,poradíte mi jaký olej je vhodný a jaký pal.filtr na santa fe 2.0 crdi r.v.2001?Předem děkuji
Hyundai SantaFE 2.0 CRDi 2001
- cert
- Kontaktovat uživatele:
Tak třeba od Castrolu:Juras píše:Ahoj,poradíte mi jaký olej je vhodný a jaký pal.filtr na santa fe 2.0 crdi r.v.2001?Předem děkuji
http://195.82.66.170/castrol/oilguide/i ... del=142075
Hyundai Accent 1,6i CVVT Elegance, Velvet Red (TZ), BORBET CA, audio MAGNAT, MAD Classic Collection, 10/2008